İşverenle İşsiz bir kez daha buluştu

Silivri Belediyesi Kariyer İstihdam Ofisi, mesleki eğitim çalışmalarında hız kesmiyor. Bölgede açılacak özel bir bakım merkezi için Engelli ve Yaşlı Bakım Elemanı Yetiştirme Kursu açan Silivri Belediyesi, iş arayan hemşerilerimizle nitelikli işçi arayan işvereni bir kez daha buluşturdu.

İşverenle İşsiz bir kez daha buluştu

Silivri Belediyesi Kariyer İstihdam Ofisi, mesleki eğitim çalışmalarına bir yenisini daha ekledi. Bölgede yeni açılacak olan Özel Yuvam İstanbul Özürlü Bakım Merkezi’nin ihtiyaç duyduğu bakım elemanı konusunda devreye giren Silivri Belediyesi, Engelli ve Yaşlı Bakım Elemanı Yetiştirme Kursu açtı. Kariyer İstihdam Ofisine iş başvurusunda bulunan kişiler arasında tespitlerde bulunduktan sonra ihtiyaç duyulan 23 kişi için, 50 iş günü sürecek olan kurs başlatıldı. İŞKUR işbirliği ile başlatılan Engelli ve Yaşlı Bakım Elemanı Yetiştirme Kursu’nda toplam 400 saat eğitim alacak kursiyerler, kurs bitiminde sertifika sahibi olacak.

 

BORA; “İŞİ BİLEN PERSONELLE YOLA ÇIKACAĞIM”

Merkezin İstanbul’un en büyük bakım merkezi olacağını söyleyen Özel Yuvam İstanbul Özürlü Bakım Merkezi Yönetim Kurulu Başkanı Yıldıray Bora; “Merkezimizin kurulma aşamasından bu yana yardıma ihtiyaç duyduğumuz her konuda desteklerini esirgemeyen Silivri Belediyesi’ne teşekkür ediyorum. Yasa gereği sertifikalı işçi çalıştırma zorunluluğumuz var. Bizim en büyük ihtiyacımız nitelikli ve sertifika sahibi personeldi. Bu konuda Silivri Belediyesi Kariyer İstihdam Ofisi’nden yardım istedik. Talebimiz üzerine merkezimizde çalışacak, işsiz arkadaşlarımızdan uygun vasıflarda olanları seçerek Engelli ve Yaşlı Bakım Elemanı Yetiştirme Kursu açtılar. Kurs bitiminde tüm kursiyerler merkezimizde iş başı yapacak, biz de nitelikli ve işi bilen personelimizle yola çıkmış olacağız. Sayın Özcan Işıklar başta olmak üzere, Kariyer İstihdam Ofisi yetkililerine teşekkür ediyorum” dedi