İTO Başkanı Avdagiç: 'İDTM'de yeni dönem başlıyor, 15 yıllık sorun çözülüyor'

İstanbul Ticaret Odası (İTO) Başkanı Şekib Avdagiç, 'İDTM'nin sahibi olduğu Türkiye'nin modern salonlarının işletmesinde yeni bir dönem başlıyor. İDTM, kiracıdan geri aldığı fuar alanlarını da rekabete açarak, herkese eşit şartlarla hizmet edecek, ticaretimizi geliştirecek, fuarcılığımızı yükseltecek şekilde yönetecektir' dedi.

İTO Başkanı Avdagiç: 'İDTM'de yeni dönem başlıyor, 15 yıllık sorun çözülüyor'
TAKİP ET Google News ile Takip Et

İstanbul Ticaret Odası (İTO) Başkanı Şekib Avdagiç, “İDTM’nin sahibi olduğu Türkiye’nin modern salonlarının işletmesinde yeni bir dönem başlıyor. İDTM, kiracıdan geri aldığı fuar alanlarını da rekabete açarak, herkese eşit şartlarla hizmet edecek, ticaretimizi geliştirecek, fuarcılığımızı yükseltecek şekilde yönetecektir” dedi.

İDTM’den yapılan açıklamada, İDTM mülkiyetindeki 8 salondan 6 tanesinin daha evvel mahkeme kararıyla kiracı firma CNR’dan geri alındığı hatırlatıldı. Dün itibariyle kiracı firmada kalan son 2 fuar salonunun da tahliye sürecinin devam ettiği belirtilen açıklamada, “İnanıyoruz ki süreç tamamlandığında İDTM’ye ait Türkiye’nin en modern fuar salonlarının tamamı, bundan böyle yerli ve yabancı tüm fuar organizatörlerine hizmet verecektir” denildi.

İstanbul Ticaret Odası (İTO) ve İDTM Yönetim Kurulu Başkanı Şekib Avdagiç, “İDTM’nin sahibi olduğu Türkiye’nin modern salonlarının işletmesinde yeni bir dönem başlıyor. İDTM, kiracıdan geri aldığı fuar alanlarını da rekabete açarak, herkese eşit şartlarla hizmet edecek, ticaretimizi geliştirecek, fuarcılığımızı yükseltecek şekilde yönetecektir” diye konuştu.

"Kazanan Türk iş dünyası olacaktır”

Avdagiç, “Böylece bütün salonların, mekanın gerçek sahibi olan İDTM’ye geçme süreci tamamlanıyor. Bu Türk fuarcılık sektörü için yeni dönüm noktası olacaktır. Türk fuarcılığına ve sektör aktörlerine zarar veren yapıyı bitirecek bu gelişmenin ticari hayatımıza olumlu yansımalarını da kısa zamanda göreceğimize inanıyorum. İDTM’nin son teknoloji ile yenilenen Türkiye’nin modern fuar merkezinin 11 salonunun tamamı, yerli ve yabancı tüm fuar organizatörlerinin kiralamasına eşit şartlarla sunulacaktır” diye konuştu.

Avdagiç, "İstanbul’u dünya fuarcılığının başkenti yapma amacıyla yola çıkan ve Türkiye’nin büyük fuar alanlarından birine sahip olan İDTM’de başlayan yeni dönemin büyük kazananı Türk iş dünyası olacaktır” dedi.

“İDTM yönetimi olarak fuar organizatörü olmadık, olmayacağız”

İDTM’nin tüm fuar salonlarını yerli ve yabancı tüm fuar organizatörü firmalara açmasının sektörde haksız rekabeti önlemek için çok önemli bir adım olacağını vurgulayan Avdagiç, şöyle devam etti: “İDTM olarak biz haksız rekabet ortamını engelleyici, organizatörlere karşı eşit ve adil yaklaşım içerisindeyiz. Bu vesile ile bir ilkemizi daha hatırlatmak istiyorum. İDTM yönetimi olarak fuar organizatörü olmadık, olmayacağız. Bu özelliğimiz de sektörde haksız rekabetin oluşmasını engelleyecek ve bir üst kurum olarak İDTM’ye güven duyulmasını sağlayan önemli prensibimizdir”.Pandemi dönemini İDTM’nin yenilenme dönemi olarak değerlendirdiklerini belirten Avdagiç, “Fuarcılık sektörünü ayağa kaldırmak için salonlarımızı baştan aşağıya yenileyerek altyapısına ve modern yüzüne sahip salonlar yaptık” dedi.