Onlar Son şanslı girişimciler

Silivri Birleşik Esnaf ve Sanatkarlar Odası ile Silivri Belediyesi Kariyer ve İstihdam Ofisi'nin işbirliğiyle açılan bu yılın son girişimcilik kursu 'start' aldı. Yeni bir girişimcilik kursu, talebe göre ancak gelecek yıl, 2013'te açılabilecek…

Onlar Son şanslı girişimciler

Herkesin hayalinde  olan “kendi işyerini açabilme” şansı için, İŞKUR ve KOSGEB desteğinde açılan Uygulamalı Girişimcilik Kursu, dün “start” aldı. Silivri Birleşik Esnaf ve Sanatkarlar Odası (SİBESO) ile Silivri Belediyesi Kariyer ve İstihdam Ofisi’nin işbirliğiyle açılan bu yılın son girişimcilik kursuna katılan kursiyerler, bu yılın “son şanslı girişimci kursiyerleri” diye niteleniyor. Çünkü, yeni  bir girişimcilik kursu, talebe göre ancak gelecek yıl, 2013’te açılabilecek.

İŞKUR’a kayıtlı işsizler arasından girişimci adaylarına işyeri açma şansı sağlayan Uygulamalı Girişimcilik Kursu’na katılan kursiyerler, her gün için 20 lira “cep harçlığı” alıyor. Her gün 6 saat olmak üzere, bir  ay boyunca toplam 10 günlük kursu başarıyla bitirenlere, işyeri açmaları ve projeleriyle KOSGEB’e başvurmaları halinde 30 bin liraya kadar “hibe” kredi ile “sıfır” faizli  ilk 2 yılı ödemesiz 80 bin liraya kadar “sıfır” faizli kredi verilebiliyor.

100 GİRİŞİMCİ

Silivri Birleşik Esnaf ve Sanatkarlar Odası (SİBESO) ile Silivri Belediyesi Kariyer ve İstihdam Ofisi’nin işbirliğinde ve  İŞKUR ve KOSGEB desteğinde açılan girişimcilik kurslarından toplam 100 girişimci, Silivri’ye kazandırılmış olacak.

Daha şimdiden, kursu başarıyla tamamlayan 6 girişimci, kendi işyerlerini açmayı başardı. Diğer girişimciler de, kendi işyerlerini açmak için çalışmalarını sürdürüyor. 

Girişimciler arasında olsun, işyeri açmayı başaranlar arasında olsun, kadınların çoğunlukta olması dikkat çekiyor. Kadın girişimcilerin, erkeklere oranla daha cesaretli oldukları görülüyor.

Nitekim, işyeri açan 6 girişimciden 5’inin kadın olması, kursiyerler arasında kadınların yüzde 70-80 oranını yakalamaları, “kadınlar, tuttuğunu koparır” özdeyişini doğruluyor.