Sarten, Japon deviyle ortak oldu

Sarten Ambalaj ve Japon devi Mitsui & Co. güçlerini birleştirdi. Sarten Sanayi ve Ticaret AŞ ile Japon şirketi arasındaki anlaşma İstanbul'da imzalandı.

Sarten, Japon deviyle ortak oldu
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Sarten CEO'su Zeki Sarıbekir imza töreninde yaptığı konuşmada, "Yüzde 100'ü ailemize ait olan şirketimizin yüzde 15 hissesini Mitsui'ye devrederek daha geniş bir coğrafyada rekabet üstünlüğü elde edeceğimize inanıyoruz. Sarten olarak, gelişen ve globalleşen dünyada daha kaliteli, daha hızlı ve daha ucuz olmak için bu ortaklığı gerçekleştiriyoruz. Mitsui, Sarten'in hızlı büyümesine Japon vizyonu ile destek olacak" dedi.


Mitsui Genel Merkezi'nden yapılan açıklamada ise, "Mitsui, Orta Vadeli Yönetim Planı'nda Türkiye'yi öncelikli ülke olarak belirledi" denildi ve bu ortaklık sayesinde Mitsui'nin  Türkiye'deki ve bölgedeki büyüme rüzgarını arkasına alacağı belirtildi ve şöyle denildi:


"Nüfus artışı, yaşam tarzlarındaki değişimler, iş gücüne katılımda kadınların giderek daha çok varlık göstermesi gibi faktörler göz önünde bulundurulduğunda, ambalaj sektöründeki talepte yukarı yönlü bir eğilim beklenmektedir. Bu sebeple Sarten'in, Türkiye ve çevre ülkelerde daha fazla büyüme ve gelişim göstermesi öngörülebilir."


Varılan anlaşmaya göre Sarten'in yönetim yapısı değişmedi.

Sarten ve Mitsui & Co. 

Verilen bilgiye göre, Yusuf Sarıbekir ve ailesi tarafından 1972 yılında kurulan Sarten, Türkiye'nin en büyük entegre ambalaj üreticisi konumunda bulunuyor. Gıda ve ev eşyasının yanı sıra motor yağları ve kimyasal ürünler gibi çeşitli amaçlarda kullanılan metal ve plastik ambalaj kutuları üreten Sarten, Türkiye ve Orta Doğu, Kuzey Afrika ve Rusya gibi komşu ülkelerde, yaklaşık 1.500 şirkete ürün tedarik ediyor.  

Mitsui & Co. Ltd. ise dünyanın en çeşitli ve kapsamlı faaliyet yelpazesine sahip ticaret, yatırım ve hizmet şirketlerinden biri konumunda. Merkezi Tokyo'da bulunan Mitsui, 66 ülkedeki 12 ofisinin yanı sıra dünya çapında 420 bağlı kuruluş ve ortak şirketin yer aldığı küresel bir ağa sahip.