SİAD Ailesi büyüyor

Silivri Sanayici ve İşadamları Derneği, Mega Saray tesislerinde düzenlediği organizasyonla SİAD ailesine yeni katılanlara sertifika ve rozetleri takdim etti. Gecede Doç.Dr. Ümit İzmen, '2015'in İkinci Yarısında Türkiye Ekonomisinin Görünümü ' üzerine bir konferans gerçekleştirdi.

SİAD Ailesi büyüyor
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Düzenlenen geceye Silivri Belediye Başkanı Özcan Işıklar, CHP Silivri İlçe Başkanı Suna Göçengil, AK Parti İlçe Başkanı Dilek Demiral, DP İlçe Başkanı Halide Avlu, Esnaf ve Sanatkarlar Odası Başkanı Nuray Koçer, Sanayi Sitesi Kooperatif Başkanı Ercan Çalışkan, Silivrispor Kulübü Başkanı İhsan Atun, Bahçeşehir Üniversitesi Öğretim Görevlisi Doç.Dr. Ümit İzmen ve muhtarlar katıldı. Gecenin açılış konuşmasını SİAD Başkanı Hakan Kocabaş gerçekleştirdi.

“Her bir üyemiz; Silivri’ye, ülkemize yapılacak her katkıda bir yumruk, bir bilek oldu.”

Kocabaş konuşmasında “Derneğimizin genel kurul toplantısından sonra yaptığı; yeni üyelerimizin tanıtılacağı ilk genel toplantısına hoş geldiniz, onur verdiniz. Genel toplantılarımızın hepsinde ya Hazreti Mevlana’dan, ya Yunus’tan ya da dünyada medeniyetin yetiştirdiği insanlardan alıntı yaparak konuşmama başlarım. Çünkü onların tecrübeleri her birimize ya yol gösterir, ya da hayatı kolaylaştırır. Bugünkü konuşmamda aktaracağım Mevlana deyişi ise, sizleri biraz şaşırtacak. Mevlana şöyle demiş,“Sen bir şeyler verdikçe dost görünen çok olur, birde sen iste gör, hepsi birden yok olur” bu deyişin genel doğruluğuna belki herkes katılabilir. Ama gururlanarak söylüyorum ki; Silivri Siad’ın üyelerinin hepsi, Silivri istedi mi her zaman elinden geleni yaptı. Her bir üyemiz; Silivri’ye, ülkemize yapılacak her katkıda bir yumruk, bir bilek oldu.”

“Bizim tarafımız ülkemizdir”

İşte Silivri Siad’ı da hem ilçemizde, hem de ülkemizde diğer sivil toplum kuruluşlarından ayıran bu özelliğin yanındaki haslet, bağlılık, sevgi, saygı ve birlikteliktir. Bu hasletlere de yönetim kurulumuz; ancak karşılıksız çalışarak cevap vermeye çalışıyor. Silivri Siad’ın üyelerinin ticari alımlarında; enerji, akaryakıt ve diğerlerinde güncel sözleşmeleri takip ederek yenileme çalışmalarını sürdürüyoruz. Bunun yanında çeşitli protokollerimizi tekrar söylememe gerek yok ama sadece hatırlatarak; hem bunlardan yararlanmayı atlamış üyelerimize, hem de bu gece derneğimize katılacak yeni üyelerimize, konular üzerine dikkat çekmek isteğimdir. Bu gece aramıza yine, yeni arkadaşlarımız katılıyor. Silivri Siad kendi iç dinamiklerini bozmadan büyüyerek çevresine katkısını da gün geçtikçe arttırıyor. Silivri’deki istihdamın yaklaşık %65’ini bünyesinde barındırıyor. Üyelik komisyonumuzun çalışmalarında dikkat ettiği kriterler arasında kanımca en önemlisi; firmanın büyüklüğünden çok, üyenin Siad’a ve Silivri’ye; ileriye dönük katabileceklerinin perspektifidir. Derneğimizin diğer kriteri, sanayici üye sayısının fazla olmasıdır. Türkiye’nin ilk 500 kuruluşu içinde, üç üyemizin olması, dernek üyesi arkadaşlarımızın ülke ihracatındaki payının %2’ye yakın olması; gurur vesilemizdir. Birlikten kuvvet doğuyor, biz birbirimize çok bağlı dostlarız, ama bir de Silivri’de kendini bizden ayrı hissetmeyen dostlarımız var. Kamusu ile Belediye başkanımızla, siyasi partilerimizin başkanları ile Dilek başkanımla, Suna başkanımla, diğer partilerimizin başkanlarıyla da bir olmanın gücünü gösterdik, göstereceğiz. Hep söylediğim, bir daha söylemekten de hiç yılmayacağım bir sözüm var: Bizim tarafımız ülkemizdir. Türkiye için yapılacak her güzelliğin yanında olacağız. Bunu iktidar da yapsa, muhalefette hep beraberiz. Tüm Silivrili dostlarımızı biz hep yanımızda hissettik bugüne kadar. Belediye başkanımız ve arkadaşları, AK parti ilçe başkanlığı ve CHP ilçe başkanlığını ve siyasi parti temsilcilerimizi, derneğimizin asli unsurları olarak gördük. Yaklaşan seçimlerin; hem partilerimize, hem de ülkemize hayırlar getirmesini diliyorum. Biz büyük bir devletiz bunu unutmamamız gerekir bazı şeylerin kıymetini yitirdiğimiz de daha iyi anlarız, ama iş işten geçmiş olur. Bu ülkenin kıymetini de, iş işten geçmeden bilmemiz gerekir. Bir olmamız, birlik olmamız, ayrışmamamız gerekir.

Şems’in dediği gibi;“bazen uzaklaşmak gerekir, yakınlaşmak için, bazen hatırlamak gerekir, hatırlanmak için, bazen anmak gerekir, anılmak için ve bazen de susmak gerekir, duymak için.”ben de artık susarak büyüyen dostluğumuzu duymak istiyorum. Hepinizi sevgi ve saygı ile selamlıyorum.”

SİAD Başkanı Hakan Kocabaş’ın konuşmasının ardından Silivri Belediye Başkanı Özcan Işıklar da kısa bir konuşma yaptı. Doç.Dr. Ümit İzmen, “2015’in İkinci Yarısında Türkiye Ekonomisinin Görünümü “ üzerine bir konferansının ardından SİAD’a yeni katılan üyelere sertifikaları verilerek rozetleri takıldı.