SİAD 'Telekom'da muhatap bulamıyoruz'

Silivri Sanayici ve İşadamları Derneği, Türk Telekom'la yaşanılan sıkıntıları dile getiren bir açıklama yaptı. Yapılan açıklamada ' SİAD bir dernek olmasına rağmen muhatap bulamamaktadır, kaldı ki benim üyem ve vatandaş tek başına derdini kime anlatacaktır, bilemiyorum. Elbette biz Bakan düzeyine kadar bildirimlerimizi yapıyoruz ve yapacağız'ifadeleri kullanıldı.

SİAD 'Telekom'da muhatap bulamıyoruz'
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Silivri Sanayici ve İşadamları Derneği, Türk Telekom’la yaşanılan sıkıntıları dile getiren bir açıklama yaptı. Yapılan açıklamada ” SİAD bir dernek olmasına rağmen muhatap bulamamaktadır, kaldı ki benim üyem ve vatandaş tek başına derdini kime anlatacaktır, bilemiyorum. Elbette biz Bakan düzeyine kadar bildirimlerimizi yapıyoruz ve yapacağız”ifadeleri kullanıldı.

SİAD tarafından yazılı olarak yapılan açıklamada şu ifadelere yer verildi;

“İlçemizin çeşitli sorunlarını zaman zaman dile getirdiğinizi ve bunda da başarılı yollar kat ettiğinizi büyük bir memnuniyet ve takdir ile izliyorum. Haklı olunan konularda sizlerin sesi her zaman daha fazla duyulmuş ve çözüm getirmiştir.

Biz zaman zaman sizlerin aracılığı ile ilçede aksayan; vatandaşa ve üyelerimize sıkıntı doğuran konularda sizlerin bir ses olmanıza, katkı koymanıza; görüşlerimiz ve tespitlerimizle destek olmak istiyoruz.

Özellikle, önceki yıllarda kamu kurum ve kuruluşların hantallığından şikâyet ederken, bugün artık kamu kurumlarımızın çoğu düzgün çalışıyor, fakat özelleşen ve taşeronlaşan kurumlarda eskiyi aratır işleyişler görmek beni hayrete düşürdüğünü vurgulamak istiyorum.

Son günlerde haberleşmede ve enerjide sorunlar büyüyor.

Özelliklede Büyükçekmece TÜRK TELEKOM MÜDÜRLÜĞÜ ve SİLİVRİ BÖLGE MÜDÜRLÜĞÜ bu konuda ne muhatap, ne çözüm olmaktadır. Dilekçelere cevap verilmiyor, sorunlar çözülmüyor, kurum telefonları cevap dahi vermiyor.

Bu konuda yüzlerce şikâyet vardır. Silivri SİAD bir dernek olmasına rağmen muhatap bulamamaktadır, kaldı ki benim üyem ve vatandaş tek başına derdini kime anlatacaktır, bilemiyorum. Elbette biz Bakan düzeyine kadar bildirimlerimizi yapıyoruz ve yapacağız.

TÜRK TELEKOM’un duyarsızlığının kamuoyunun gözünün önüne serilmesi, sabit ücret alırken sabit hizmet vermeyerek vatandaşı zarara uğrattıklarının ortaya çıkması sizin duyarlılığınıza da bağlı olacaktır. Değerli çalışmalarınızın devamını diliyorum.”