Silivri Belediyesi Disk İle Toplu İş Sözleşmesi İmzaladı

Silivri Belediye Başkanı Özcan Işıklar, DİSK'e bağlı Genel- İş Sendikası ile 199 işçiyi kapsayan, iki yıl boyunca geçerli olacak Toplu İş Sözleşmesi imzaladı.

Silivri Belediyesi Disk İle Toplu İş Sözleşmesi İmzaladı
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Silivri Belediyesi ile Devrimci İşçi Sendikaları Konfederasyonu (DİSK)’na bağlı Genel-İş Sendikası arasında Toplu İş Sözleşmesi imzalandı. 199 işçiyi kapsayan ve 01.01.2012- 31.12.2013 tarihleri arasında iki yıl boyunca geçerli olacak toplu iş sözleşmesi kapsamında, maaşlara yüzde 10 oranında artış yapılması ve taban ücretin 59 TL’ye yükseltilmesi kararlaştırıldı.

Silivri Belediye Başkanı Özcan Işıklar ve DİSK Genel Başkanı Erol Ekici’nin ev sahipliği yaptığı, Silivri Belediyesi Kültür Merkezi Yücel Erdem Tiyatro Salonu’nda gerçekleşen imza törenine; “CHP Silivri İlçe Başkanı Mümin Tuğlu ve Yönetim Kurulu Üyeleri, CHP Silivri Belediye Meclis Üyeleri, Silivri Belediye Başkan Yardımcısı Elif Bilici, Ayhan Otlatıcı ve Zafer Ercan, DİSK Başkan Yardımcısı İsmail Yurtseven, Genel İş Toplu Sözleşme Daire Başkanı Aladdin Öztürk, Genel- İş 2 Nolu Şube Başkanı Hakkı Karabulut, Genel- İş 2 Nolu Şube Sekreteri Gencay Fadır, Genel- İş Bölge Başkanı Mehmet Karagöz, Genel- İş 1 Nolu Şube Başkanı Hikmet Aygün, Genel- İş 3 Nolu Şube Başkanı Mefsim Günlerik, sivil toplum örgütü temsilcileri ve Genel- İş iş yeri temsilcileri katıldı.

 

KARABULUT; “HAYIRLI OLSUN”

İlk konuşmayı gerçekleştiren Genel- İş 2 Nolu Şube Başkanı Hakkı Karabulut, konuşmasında şu ifadelere yer verdi; “Bu toplu iş sözleşmesinin sendika üyelerine ve belediyemize hayırlı olmasını diliyorum. Üyelerimizi kapsayan bu toplu iş sözleşmesinin imzalanmasında tüm gayret ve çabayı gösteren Belediye Başkanımız Özcan Işıklar’a, belediye yönetimine teşekkür ediyoruz. Hepinizi en içten duygularımla selamlıyorum.”

 

TUĞLU; “CHP İKTİDARINDA DAHA İYİ GÜNLER GÖRECEĞİZ”

CHP Silivri İlçe Başkanı Mümin Tuğlu; “CHP’nin merkezinde emek ve insan vardır. Emek en yüce değerdir. Bu anlayışla, belediyemiz ile sendikacı arkadaşlarımız arasında bu anlaşmanın imzalanmasından mutluluk duyduğumu ifade ediyorum. 68 kuşağından gelen bir ağabeyiniz olarak, o dönemde işçilerin emek mücadelesini gören biri olarak burada bulunmaktan mutluluk duyduğumu belirtmek istiyorum. Sizler çok daha fazlasını hak ediyorsunuz. İnşallah Cumhuriyet Halk Partisi iktidarında çok daha iyi günler göreceğimizi belirtiyor, saygılarımı sunuyorum” şeklinde konuştu.

 

EKİCİ HÜKÜMETİ ELEŞTİRDİ

Hükümeti sert bir dille eleştiren DİSK Genel Başkanı Erol Ekici ise yaptığı konuşmasında şunları söyledi; “Ülkemizde yaşadığımız sürece baktığımızda,  Cumhuriyet tarihinden bu yana yaratılan bütün değerlerin satılarak, yok edilerek yerli ve yabancı işbirliklerine peşkeş çekilip, tüm kazanımlarımızın bir bir elden götürülmesi için her şey yapılıyor. Bu yerli ve yabancı işbirlikçilerine peşkeş çekilmesine karşı çıkan her insan, bugünkü iktidarın hedefi halindedir. Bunu yaparken de tüm kurumları yok edip, bir korku imparatorluğuyla, tehditle, şantajla, tutuklamayla da önlerine koydukları hedefte ilerliyorlar. Bugün burada imzalanacak olan toplu iş sözleşmesinde emeği geçen başta Belediye Başkanımız, Başkan Yardımcılarımız ve emeği geçen yönetim kurulu üyelerimize teşekkür ediyorum. Sözleşmenin öncelikle Silivri Belediyesi’ne, Genel İş Ailesine, Silivri halkına ve kar, kış, yağmur, çamur demeden ilçe halkına hizmet eden siz belediye çalışanlarına, ailelerinize hayırlı olmasını diliyorum”

 

IŞIKLAR; “HAKLARINIZIN KARŞILANMASI ERTELENEMEZ GÖREVİMİZ”

Silivri Belediye Başkanı Özcan Işıklar, gerçekleştirdiği konuşmasında şunları söyledi; “Emeğin özgürleşmesi maalesef hayal gibi baktığımız bir sürece girdi. DİSK Genel Başkanımız kazanılan hakların nasıl geri alınmak istendiğini çok güzel anlattı. Emek ile sermaye arasındaki ilişkinin yıllardır koptuğunu görüyoruz. İlçemizin beklentileri çok yüksek ve bunu hak eden bir ilçe. İstanbul’da çekim merkezi oluşturabilecek, tarımı, sanayisi, turizmi ve hizmet sektörleriyle gelişmeye açık bir ilçeyiz. Silivri’de ilk defa büyük bir kent yaratmaya ve o kenti değiştirmeye cüret ediyoruz. Aldığımız borç yükünü, sürdürülebilir aynı zamanda yatırım da yapılabilir duruma getirdik. Belediye içerisindeki savaşı biz ve siz biliyorsunuz. Her ay maaşların düzenli yatması, sosyal hakların, ikramiyelerin ödenmesi, bir arkadaşımın evine giderken çocuğunun yüzüne bakabilir durumda olması bizim için ertelenemez, ötelenemez bir görev. Bunu gerçekleştirdiğimizi düşünüyorum. Bundan yedi sene önce belediye başkan yardımcılığı dönemimde ben de masanın diğer tarafındaydım. Çalışan olarak hakkımı alma konusundaki beklentimle, şimdi çalışanın hakkını verme konusundaki beklentim konusunda hiçbir düşünce farkım yok. Gönül rahatlığı ile söyleyebilirim ki, sizler için en iyisini istiyoruz.”

 

“1031 ÇALIŞANIN 200 TANESİYLE SÖZLEŞME YAPABİLİYORUZ”

Silivri Belediyesi’nde taşeron firma üzerinden çalışan işçilerin hak ettiklerini alamadığını belirten Başkan Işıklar; “Rakamla ifadesinden çok, insanca yaşayacak, çoluğunu çocuğunu yarına hazırlayacak, eğitecek ve askeri standartlarda yaşanmasını sağlamaktan başka bir muradımız yok. Bunu karşılamaya çalışıyoruz. Taşeronlaştırılmış olan işçilerimiz de var. Bugün onlara ulaşamıyoruz. Yasanın getirdiği bir öngörü, işçi alamıyoruz. Bazı hizmetleri taşerona vererek belediye dışına çıkarmak gibi bir sorumlulukla karşı karşıyayız. Ben o çalışanlarımıza üzülüyorum. 200 işçimizle sözleşme yaptık ama Silivri Belediyesi’nde 1031 kişi çalışıyor, hizmet üretiyor. Memurları çıkarırsak, yaklaşık 800 işçimizle sözleşme yapamıyoruz. İşte bu garabet, haksızlık toplumda bölünmelere yol açıyor. İş güvencesi yok, ne gibi bir güvencesi var. Ücretler çok düşük. İşte gösterdiğimiz mücadeleyi anlamanızı istiyorum. Bu mücadelenin bir belediye başkanının kişisel mücadelesiyle de olmayacağını anlamamız gerekiyor. Ben bu sözleşmenin hazırlanmasında emeği geçen herkese sevgilerimi, saygılarımı sunuyorum. Sözleşmenin hayırlı uğurlu olmasını temenni ediyorum” dedi. Yapılan konuşmaların ardından Silivri Belediyesi ile DİSK’e bağlı Genel- İş Sendikası arasında toplu iş sözleşmesi imza altına alındı.