Turhan, Sektörel Ticaret Heyetiyle Hindistan'da

TİM (Türkiye İhracatçılar Meclisi) çatısı altındaki sektör birliklerinden TET ( Türkiye Elektrik ve Elektronik İhracatçılar Birliği ) ve BEYSAD (Beyaz Eşya Yan Sanayiciler Derneği) işbirliği ile Hindistan'a Sektörel Ticaret Heyetiyle bir iş gezisi düzenledi.Silivri SİAD yönetim kurulu üyesi,Turaş Gaz Armatürleri yönetim kurulu başkanı Gökhan Turhan da düzenlenen bu iş gezisine katıldı.

Turhan, Sektörel Ticaret Heyetiyle Hindistan'da
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Ekonomi Bakanlığı destekli iş gezisine BEYSAD (Beyaz Eşya Yan Sanayiciler Derneği) Derneğinden 17 üretici firma katıldı.

BEYSAD Uluslararasılaştırma ve İhracat Komite lideri Gökhan Turhan geziyle ilgili yaptığı açıklamada ‘2 Kasım’da başlayan ve 9 Kasım’da sona erecek ziyaretin ilk durağının Bangalore olduğunu ve burada yaklaşık 15 firma ile görüştük, ardından Mumbai şehrinde 20 firmayla karşılıklı görüşmeler yapıldı, gelecekte Hindistan’da üretim ve iş birliği üzerinde görüş alışverişinde bulunduk’ dedi. 1,5 milyara yakın insanın yaşadığı Hindistan’ın Türk üreticiler için güzel ve büyük bir Pazar olabileceğini, üretim yapmak isteyen firmalara Hindistan’ın kapılarının açık olduğunu belirten Turhan,2019 itibariyle Turaş Gaz Armatürleri olarak ihracat yaptıklarını uygun bir partner firma buldukları takdirde Hindistan’da da üretim için yatırım yapmayı planladıklarını söyledi.

Gökhan Turhan,’’ Hindistan Gelecekte dünyanın en önemli pazarlarından biri olacak’’

Türk heyetine Mumbai Başkonsolosu A.Tolga Kaya ve Mumbai Ticaret Ataşesi Hüseyin Aydın’da eşlik etti.

SAMSUNG’un Buzdolabı ve Çamaşır makinesi üretimi yapan fabrikasını gezen BEYSAD (Beyaz Eşya Yan Sanayiciler Derneği) üyeleri ardından Hindistan’ın Gujarat Bölgesinde Koç Grubunun yakında açacakları ve ülkenin ihtiyaç duyduğu beyaz eşya üretimini yapacakları fabrikasını ziyaret ettiler.

Koç grubu Türk üreticilerin de bu pazara girmesine vesile olacak diyen Gökhan Turhan bu iş gezisinin Türk iş adamları için verimli olduğunu belirleterek bu tür iş gezilerini destekleyen Ekonomi Bakanlığına ve TİM Türkiye İhracatçılar Meclisi’ne ve BEYSAD Beyaz Eşya Yan Sanayiciler Derneğine teşekkür etti.