Bir Bilen’e sorduk

Silivri’ye yapılması planlanan,son olarak ta Başbakan’ın çılgın projesinin Silivri’ye yapılacağı söylentileri üzerine Bölgemizde uzun yıllardır emlak sektöründe güvenilir adreslerden biri olan Simge Emlak’ın sahibi ve Sitemizin köşe yazarlarından Mustafa Ersu Altınkök’e konuyu değerlendirmesini istedik.

Bir Bilen’e sorduk
TAKİP ET Google News ile Takip Et

 

Silivri’de  tarla sahibi olmak özelikle son 3 yıldır revaçta bu bölgede imarı dahi olmayan tarlanın dönümleri yerine göre en az 20000 civarında seyrediyor.Silivri’de arsa almak avantajlı fakat aldığımız yere imar çıkar mı? yada aldığımız yer imar dışı kalabilir mi? Silivri geleceği 1 milyon olan bir yer olacak acaba yerimizi asıl almalıyız küçük yatırımcı geleceğine nasıl şekil verebilir bu tür düşüncelerin yatırımcının kafasında netleşmesi İçin yerel idarenin bu konularda yatırımcıları bilgilendirmesi gerekmektedir. Gelişmeler ancak bilgi akısı doğru olarak sağlandığında daha pozitif bir yönde olur . Beylik düzüne kadar gelmiş olan hareketlenmenin Silivri’ye’de gelmemesi için hiçbir sebep yoktur.

 

Silivri merkez dışında en değerli yerler Selimpaşa , Kavaklı ve Ortaköy buralarda ortalama fiyatlar 100.000 TL/dönüm( net ). Bu bölgede beklentiler ve projeler öyle pompalandı ki fiyatlar buraya kadar hızla geldi. Seçimlerden sonra ilçenin CHP'ye geçmesi kim ne derse desin , beklenen imar planı değişikliğinin gecikmesi son dönemde fiyatlarda yükselişin durmasını ve hatta gevşemesine neden oldu. Uzun vadede ( 3-5 yıl sonrası ) çok iyi getiri beklentim var ama kısa vadede şişen fiyatlar bir miktar geri gelecektir

Bölgede yatırım yapmayı düşünenlerin(3-5 yıllığına arsa yada tarla).karışık fiyatlar çok çeşitli, imarlı arsalar, tarlalar ve çeşit çeşit köyler. İşte bu bölge turizm sahası şu bölge yüksek teknoloji alanı şu bölge eğitim üniversite alanı şu bölge sağlık alanı şuraya liman kurulacak şuraya havaalanı yapılacak vs deniyor. Denildiği gibi fiyatlar 20.000/dönüm den 100.000/dönüm e kadar gidiyor.

 Birde Silivri’nin CHP ye geçmesinden mütevellit yatırımların ve havaalanının başka bölgelere kaydırılması dedikoduları yapılıyor. Planlarda her ne kadar Silivri gelecek vaat etse de gerek yapılan yatırımlardan dolayı fiyatlar şişik/karışık gerekse spekülasyon ve dedikodulardan insan ne yapacağını bilemiyor.Çanta ve Değirmenköy de şu an itibariyle fiyatlar tabanda. Küçük arsa ve tarlalar satış görüyor ancak büyük yatırımcı çok az hepsi beklemede ne olacağını kimse öngöremiyor İBB havaalanı Silivri’ye yapılacak diye defalarca Topbaş’ın ağzından açıklama yaptı ancak ulaştırma bakanlığı da hayır belli değil diyor .

 Yatırımcıyı etkileyecek en önemli faktör bence bu çünkü eğer gerçekten havaalanı Silivri’ye yapılırsa özel sektör yatırımlarının önünü hiç kimse kesemez.

 Ardı ardına büyük firmalar yatırım yapmaya gelecektir.Nüfus kaçınılmaz olarak artacak hatta bana göre şehir merkezinden hariç yeni merkezlerin oluşmasını umuyorum.