Işıklar 'Adalet Ağır da Gelse, Alana Kadar Uğraşacağız'

1/5000 ölçekli Nazım İmar Planı ile ilgili yapmış olduğu bilgilendirme toplantısında konuşan Başkan Işıklar 'Tüm kamuoyu ile birlikte ortak bir çalışma yaparak, itirazlarımızı Büyükşehir'e ileteceğiz' dedi.

Işıklar 'Adalet Ağır da Gelse, Alana Kadar Uğraşacağız'
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Silivri Belediye Başkanı Özcan Işıklar’ın Silivri merkez sahil bölgesi 1/5000 ölçekli Nazım İmar Planı ile ilgili yapmış olduğu bilgilendirme toplantısı yoğun katılımla gerçekleşti. Mega Saray Tesisleri’nde yapılan toplantıya siyasi parti temsilcileri, sivil toplum kuruluşu temsilcileri, oda başkanları, dernek başkanları, mimar ve mühendisler ile çok sayıda vatandaş katıldı.

 

IŞIKLAR; “PLANLAR ŞEHRİN ANAYASASIDIR”

Planlama sürecinde Silivri’nin tarihi bir dönem yaşadığını ifade eden Başkan Işıklar şunları söyledi; “Silivri merkez ve sahil bölgesi ile ilgili planları tüm yönleriyle değerlendirmek için buradayız. Bilgilendirmede bulunacağız ardından görüş ve önerileri bir araya toplayarak gerekli itirazlarımızı yapacağız. Bugün burada kolaylaştırıcı olmak konusunda sizlerle ortak bir çalışma yapmak istedik. Siyasi bir tartışma yaratmak amacında değiliz. Vatandaşımızın en kutsal hakkı olan mülkiyet hakkı üzerinden siyaset yapılmasını da doğru bulmuyorum. Planlar şehrin anayasasıdır. Biz planların şehri yaşanır hale getirebilmesi için; bu anayasayı sonuna kadar savunacağımız ve sahip çıkacağımız bir hale getirmek için gerekli itirazlarımızı yapacağız.”

 

“ADALET AĞIR DA GELSE, ALANA KADAR UĞRAŞACAĞIZ”

Meclisten geçmesine rağmen onay süresine kadar planın detaylarına ulaşamadıklarını söyleyen Işıklar; “Biz, planın detaylarını görmeyi bırakın, defalarca gitmemize rağmen planı bir kez uzaktan gördük. Halkımızı yanlış yönlendirmemek adına, bilgilendirme yapmak için planın elimize ulaşmasını bekledik. Planın detaylarına hakim olmadan yanlış yönlendirme yapmak istemedik.  Yanlış yönlendirmenin örneğini Selimpaşa’da yaşadık biliyorsunuz. Bu planlar yapılmadan önce Metin Bey Selimpaşa’da yaptığı toplantıda 7-8 kat olarak demişti ama 4 kat oldu. Biz böyle bir sonuç yaşamak istemedik. Askı süresinde halkın menfaatleri korumak için ne gerekiyorsa yapacağız. Adalet ağır da gelse, alana kadar uğraşacağız” dedi.

 

İTİRAZLAR İÇİN SİLİVRİ BELEDİYESİ PLANLAMA BİRİMİ

Planın askı süresi boyunca tüm itirazların Silivri Belediyesi Planlama Müdürlüğü’ne yapılabileceğinin altını çizen Başkan Işıklar; “Üç haftalık itiraz süresi boyunca belediyemizden planlar hakkında bilgi alabilir, itirazlarınızı yapabilirsiniz. Hafta sonları da çalışarak, mesai saatlerini uzatarak tüm itirazlarla tek tek ilgilenip Büyükşehir’e ulaştıracağız” dedi.

 

1/5000’LİK PLAN AYRINTILARIYLA ANLATILDI

Silivri Belediyesi Planlamadan Sorumlu Başkan Koordinatörü Mehmet Has ve Planlama Birimi Şehir Plancısı Harun Akkan tarafından planın içeriği ve detayları hakkında sunum yapılarak ayrıntılı bilgi verildi. Planın getirdiği kararlar ve planlamada tespit edilen sorunların paylaşıldığı toplantıda, katılımcılar söz alarak plan hakkında değerlendirmelerde bulundu.