Karakaş 'Işıklar Kendi Yalanını Yalanladı'

Ak Parti Silivri İlçe Başkanı Metin Karakaş,Silivri Belediye Başkanı Özcan Işıklar'ı eleştirerek 'Işıklar 'Kendi Yalanını' Yalanladı' dedi

Karakaş 'Işıklar Kendi Yalanını Yalanladı'
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Karakaş yapmış olduğu yazılı açıklamadaAK Parti Silivri İlçe Başkanlığımızca, geçen hafta içerisinde Selimpaşa, Kavaklı, Ortaköy Tem Otoyolu Güneyi 1/5000 ölçekli nazım imar palanlarında, revizyona gidileceği müjdesinin vermiş ve revizyon tamamlanana kadar da, bu bölgedeki eski imar haklarının geçerli olacağını basın bültenimizle kamuoyuna duyurmuştuk. Aynı gün Silivri Belediyesi tarafından basına servis edilen ‘SELİMPAŞA PLANLARI GERİ ÇEKİLDİ’ başlıklı haberle, kamuoyuna kirli ve tamamen yalan haber yayan Silivri Belediye Başkanı Özcan Işıklar, ilk açıklamalarında “planlar tamamen çekildi” ifadesi kullanırken, aradan geçen bir hafta sonunda ise, “revize edilmek üzere müdürlüğüne iade edilen plan” ifadelerini kullanarak kendi yalanını yalanlamıştır.”dedi 

 

Ak Parti Silivri İlçe Başkanlığı Basın bürosundan gönderilen yazılı metinde şu ifadelere yer verildi ; 

 

“AK Parti Silivri İlçe Başkanı Metin Karakaş, Selimpaşa planları ile ilgili yaptığı ilk açıklamada, “ Silivri Belediyesi tarafından, Selimpaşa, Kavaklı ve Ortaköy planlarının geri çekildiği yönünde ki haberler doğru değildir. Planlarda kesinlikle geri çekme söz konusu değildir. Yine bu konu hakkında halkı yanlış bilgilendiriyorlar. Bu plana yapılan yaklaşık 3 bin’e yakın itirazı incelemenin uzun zaman alacağı için, bu bölgelerimizde inşaatların önü tıkanmasın, inşaat hareketliliği durmasın diye böyle bir karar alınmıştır. Bu planlarda itirazlardan kaynaklanan revizyonlar gerçekleşene kadar, vatandaşlarımızın mağdur olmamaları ve ticari hareketliliğin devamı adına alınan bir karardır. Bu karar çok önemli olması dolayısı ile,   bu süreç içerisinde, eski imar hakları ne ise yine o haklarla vatandaşlarımız inşaat izni alabileceklerdir.” İfadelerini kullanarak vatandaşları doğru bilgilendirirken, Silivri Belediye Başkanı Özcan Işıklar, 09.07.2013 tarihinde basına servis ettiği bu haberin altına yaptığı açıklamada “Planda mağduriyet yaratan alanların düzeltilmesi ile ilgili vatandaşlarla birlikte İstanbul Büyükşehir Belediyesi’ne itiraz dilekçesi gönderen Silivri Belediye Başkanı Özcan Işıklar, itirazların değerlendirmeye alınarak planın geri çekildiğini müjdeledi.” İfadeleri kullanılmıştır.  

 

BİR HAFTA SONRA KIVIRMAYA BAŞLADI

 

Silivri Belediye Başkanı Özcan Işıklar bir hafta önce ‘planlar geri çekildi’ derken, bir hafta sonra, verdiği demeçte adeta kendi yalanını ortaya çıkarırcasına ‘revize edilmek üzere müdürlüğüne iade edilen planlar’ diye başlayan basın bültenleri göndererek kendi yalanını bir kez daha ortaya çıkarmıştır. Özcan Işıklar,  kamu yararına yapılan bütün projelerde olduğu bahsi geçen Selimpaşa planlarında da halka yalan söylemiş ve sanki bu planlar tamamen ortadan kaldırılmış imasında bulunmuştur. Vatandaşlara yansıtılan bu yanlış bilgilendirme ile vatandaşlarımızın hak talebinden vazgeçmesi, devlete olan güveninin azalması, bölgede yatırımın azalması, inşaat sektörünün durması gibi etkilere sebep olmuştur.

 

SİLİVRİ YE ZARAR VERİYORSUN BU TUTUMUNDAN VAZGEÇ

 

Planların askıya çıkmasından itibaren yaptığı her açıklama ile hem planlara hem de Silivri’nin geleceğine zarar veren Belediye Başkanı Özcan Işıklar’a bir kez daha söylüyoruz. Silivri’ye zarar veriyorsun. Bu tutumundan vazgeç.  Bizler zaten vatandaşlarımızın mağdur olmaması adına bütün gayretleri, adımları atıyoruz. Daha önce söylediğimizi gibi ‘ Bu planlar doğru plandır. Bu planların genel anlamda sonuna kadar arkasındayız. Zaten mağdur olduğunu beyan eden vatandaşlarımızın dilekçeleri inceleniyor. Planların revize edilmesinde ki amaç da bu. Bunun üzerine bizler, revizyon tamamlanana kadar, bu bölgedeki inşaat hareketliliğinin ve ekonomik canlılığın devam etmesi adına eski imar haklarının geçerli olmasını sağladık. Siz bu planlar hakkında kirli bilgilerle vatandaşları yanıltmaya devam ederseniz. Selimpaşa- Kavaklı ve Ortaköy mahallelerimizde esnafımıza vatandaşlarımıza zarar verirsiniz. Bu sebeple lütfen bu planlardan elinizi çekin. Yalan yanlış açıklamalarda bulunmayın.

 

YAZLIK SİTELERDE BAŞKA MERKEZDE BAŞKA KONUŞUYORSUN

 

Özcan Işıklar, Silivri’ye adeta vizyon katacak olan planları karalama kampanyasından bir an önce vazgeçmelisin. Yazlık sitelerde başka, merkez de başka konuşuyorsun. Bu tür açıklamalar ile Silivri’ye zarar veriyorsun. Noter ve avukatlar çağırarak halen, vatandaşları yanlış yönlendiriyorsun. Amacın ne?  Silivri’ye bu 1/5000’lik planlarla gelecek olan mega yatırımlar yapılmasın mı? Bu tür davranışlarla kendi yönetim zafiyetini örtbas etmeye çalışıyorsun, beceriksizliğini kapatmaya çalışıyorsun. Silivri’ye özgüvenini kaybettiriyorsun. Yaptığın çelişkili ve yalan yanlış açıklamalarla kamuoyunda bilgi kirliliği yaratarak, Silivri’ye zarar veriyorsun.