Merdiven altı emlakçıların önüne geçiliyor

Arsoy Gayrimenkul Yatırım Danışmanlığı yöneticilerinden Ömer Faruk Arslantaş, 31 Ağustos 2020'de yürürlüğe girecek olan Taşınmaz Ticareti Yetki Belgesi zorunluğunun olmasıyla merdiven altı emlakçılığın önüne geçileceğini söyledi.

Merdiven altı emlakçıların önüne geçiliyor
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Taşınmaz Ticareti Yetki Belgesi’nin 31 Ağustos 2020’de yürürlüğe girecek olmasıyla birlikte emlak satışı ve kiralamasında yeni bir dönem başlayacak. Emlak sektörünü baştan aşağı değiştirecek düzenlemeyle; Taşınmaz Ticareti Yetki Belgesi’ne sahip olmayan işletmeler sahibinden kiralık satılık daire satışı yapamayacak. Emlakçılık yetki belgesi olmadan çalışmaya devam eden emlakçılara ise durumun tespit edilmesi halinde para cezası kesilecek. Böylelikle vatandaşların kendi başına daire alım satımı yapması mümkün olmayacak.

Arsoy Gayrimenkul Yatırım Danışmanlığı yöneticilerinden Ömer Faruk Arslantaş, 31 Ağustos 2020’de yürürlüğe girecek olan Taşınmaz Ticareti Yetki Belgesi zorunluğunun olmasıyla merdiven altı emlakçılığın önüne geçileceğini söyledi.

Arslantaş, yaptığı değerlendirmede “Bu çalışma yaklaşık 2 yıl öncesine dayanıyor.2018 yılı itibariyle emlakçıların çalışma koşulları sistematik olarak ortaya kondu. Neydi bu yasal yönetmelik, birincisi lise mezunu olmayan bu işi yapamayacak, oda kaydı vergi kaydı olmayan yapamayacak. Bugün bu işi yapıyorum dediğinde mesleki yeterlilik belgesi almış bir sistemle emlakçı olabilecek. Ofislerin 30 metrekareden aşağı olmaması, her çalışan personel için en az 6 metrekare olması şartları geliyor.1 yıl staj zorunluğu getiriliyor. Mesleki faaliyetlerle ilgili Bakanlığın öngördüğü eğitim kurumlarından 120 saat ders almış olmak gerekiyor. Cezalar, emlakçının hata yapması durumunda kesilecek, bu vatandaşa değil direkt emlakçıya kesilecek bir ceza oluyor. Bu cezalar hem vatandaşı koruyor hem de merdiven altı emlakçıları tamamen ortadan kaldırıyor” dedi

Ömer Faruk Arslantaş ayrıca “Arsoy Gayrimenkul olarak sürekli yenilikçi olmaya özen göstermeye devam ediyoruz. Bütün danışmanlarımızın gayrimenkul danışmanı eğitimlerini tamamlayarak sertifikalarını geçen yıl içerisinde aldık. Ekibimize yeni katılan arkadaşlarımızın da ilk eğitimlerini almalarını sağlıyoruz. 30/08/2020 tarihine kadar taşınmaz ticareti yetki belgesi uygun şartları taşıyan kişi yada kurumlara verilmeye devam ediyor. Ayrıca Silivri bölgesinde Gayrimenkul işi yapan büyüklerimiz ve esnaf arkadaşlarımız ile sürekli irtibat halinde olup beraber işler yapmaya devam edeceğiz” diyerek sözlerini tamamladı.