Tokatlılardan Katmer Festivali

Bu sene, Tokat Sulusaray Dutlucalılar Eğitim, Kültür, Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği'nin 10.sunu düzenlediği Katmer Festivali, yoğun katılımla gerçekleştirildi. Sanatçıların da katılım gösterdiği festivalde, ayrıca 'küçük ağa' ve 'büyük ağa' seçimleri de gerçekleştirildi.

Tokatlılardan Katmer Festivali
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Tokat Sulusaray Dutlucalılar Eğitim, Kültür, Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği, Katmer Festivali’nin bu sene 10.sunu gerçekleştirdi. Çatalca’nın Kabakça Köyü piknik alanında gerçekleştirilen festivale yaklaşık 6 bin kişi katıldı.

Protokol üyelerinin de yoğun katılım gösterdiği Katmer Festivali’nde “küçük ağa” ve “büyük ağa” seçimleri de gerçekleştirildi. Dutlucalı’nın giderlerini karşılamak ve dernek faaliyetlerine maddi imkan sağlamak amacıyla yapılan bağışlar gün boyu devam etti.

Tokat Sulusaray Dutlucalılar Eğitim, Kültür, Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği Başkanı Rasim Yağar'ın ev sahipliği yaptığı festivale, AK Parti İstanbul Milletvekilleri Özlem Zengin ve Harun Karaca, Silivri Belediye Başkanı Özcan Işıklar, Başkan Vekilleri Zafer Bıyıklı, Devrim Uzun, CHP Silivri İlçe Başkanı Suna Göçengil; AK Parti Silivri İlçe Teşkilatını temsilen Gençlik Kolları Başkanı Orhan Koç, AK Parti Silivri Belediye Meclis Üyeleri Tuğba Alkaya, Mustafa Türker, Mutlu Bozoğlu, çevre ilçelerin protokol üyeleri ve Tokat Sulusaray Belediye Başkanı Halil Demirkol, Dutluca Köyü Muhtarı Abdullah Turgut, Silivri Cumhuriyet Mahallesi Muhtarı Nuri Solmaz katıldı.

Ses sanatçısı Mine Alşahin’in söylediği yöre türküleri ile coşan katılımcılar, kendi folklorik unsurlarını doyasıya yaşadı.

Festivalde konuşma yapan Belediye Başkanı Özcan Işıklar, CHP Silivri İlçe Başkanı Suna Göçengil, AK Parti Silivri Gençlik Kolları Başkanı Orhan Koç, AK Parti Büyükçekmece İlçe Başkanı Hatice Bozdağ; birlik ve beraberlik mesajları verdi. Tüm konuşmacıların ortak teması kültürlerin yaşatılması gerektiğiydi.

Tokat Sulusaray Dutlucalılar Eğitim, Kültür, Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği Başkanı Rasim Yağar Özcan Işıklar’a bir plaket takdim etti. Hemen sonrasında da Başkan Işıklar’dan, Silivri CHP Belediye Meclis Üyesi ve aynı zamanda Tokatlı olan Ali Vural’a plaket takdim etmesi istendi. Bunun üzerine Başkan Işıklar da Vural için övgü dolu sözler sarf etti ve sonrasında plaketini takdim etti.

Festival, yapılan “Katmer Ağalıkları” seçimi ile devam etti. “Küçük Ağalık” unvanını bu sene 4000 TL karşılığında Mehmet Alkaya alırken, “Büyük Ağalık” unvanını da 15.500 TL karşılığında Emre Alkaya aldı.

Katmer Ağaları’nın belirlenmesinin ardından hediye çekilişleri yapıldı ve festival sonunda Dernek Başkanı Rasim Yağar ve Yönetim Kurulu üyelerinden Emre Türker de desteklerinden dolayı teşekkür edilenler arasındaydı.