Yıldırım, KİPTAŞ projesi hakkında bilgi verdi…

KİPTAŞ Genel Müdürü İsmet Yıldırım, KİPTAŞ'ın Silivri ve Pendik'te hayata geçireceği projeler hakkında bilgi verdi…

Yıldırım, KİPTAŞ projesi hakkında bilgi verdi…
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Son dönemde kentsel dönüşüm projeleriyle de adından söz ettiren KİPTAŞ bugüne kadar 75 binden fazla konuta imza attı. KİPTAŞ Genel Müdürü İsmet Yıldırım, hem sektör hakkında değerlendirmelerini aktardı hem de KİPTAŞ’ın Pendik ve Silivri’de hayata geçireceği projeler hakkında bilgi verdi.Konuta arzın az olduğunu belirten İsmet Yıldırım, arzın azlığı konusunda, “Bunda fiyat politikası etkili. Diyelim ki bir daireden yüzde 50 kazanacaksa yüzde 20 kazansın veya yüzde 15 kazansın. Yani bilmiyorum arkadaşların kazanç nispetlerini de benim aklıma geleni söylüyorum. Bunları söylerken afaki söylüyorum. Ama bir oran varsa o oranları düşürerek piyasayı canlandırabilirler” dedi.

Arsa Fiyatları Müteahhitlerden Dolayı Yükseliyor

“Yüksek faizlerle projeler yükselmez. Bankalar müteahhitlerle beraber proje yapabilir. Bunu yapan finans kurumları var ve zarar etmiyor. O zaman piyasaya rahatlık gelir” diyen İsmet Yıldırım, arsa fiyatlarını müteahhit yükseltiyor. Gidiyor mal sahibine biri yüzde 55 veriyor, biri yüzde 60 veriyor biri yüzde 65 veriyor. Fikirtepe’de bunu yaptılar ve bazı projeler tamamlanamadı. Veya Bağdat Caddesi’nde 2 daireye kentsel dönüşüm yapıldı. Tüm bunlar fiyatları şişirdi. Şimdi satamıyorlar ellerinde kalmış daireler. Yüzde 85’le inşaat mı yapılır. Ben şimdi Silivri’de sosyal konut yapacağım. Metrekaresi 105 liradan imarlı arsa aldım. Ben bu arsada anlaşma aşamasındayken bir başka müteahhit çıkıp arsaya daha yüksek bir rakam vereceğini söyleseydi fiyatı yükseltmez ve arsayı almazdım” şeklinde konuştu.

İki Yeni Proje

Gelecek projeleri hakkında bilgi veren Yıldırım, “Yakın tarihte Pendik’te iki yeni projeye başlayacağız. Biri fabrikadan konuta dönüşecek. Silivri’de de 2 bin konutlu proje yapacağız. Lansmanlarını yakın zamanda yapacağız. Avrupa yakasında da yine az önce 3 bin talep aldığımızı dile getirdiğim Zeytinburnu dönüşüm projesinin ikinci etabı yapılacak. Burada hak sahiplerinin dışındaki az sayıda konut satışa sunulacak” dedi.

 Emine Açar/Yeni Şafak