Başkan Yılmaz, 'Silivri Yoğurdu'nu dünyaya duyuracağız'

58.Silivri Yoğurt Festivali kortej yürüyüşü ile başladı. Üniversite öğrencilerinin, gösteri grupları ve vatandaşların katıldığı kortej renkli görüntülere sahne oldu. Başkan Yılmaz, SHA'ya yaptığı özel açıklamada 'Silivri Yoğurdu'nu dünyaya duyuracağız' dedi.

Başkan Yılmaz, 'Silivri Yoğurdu'nu dünyaya duyuracağız'
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Silivri’nin meşhur yoğurdu için düzenlenen festivalin bu yıl 58’incisi gerçekleştiriliyor. 4 gün sürecek festival dün belediye binası önünden kortej yürüyüşü ile başladı. MHP İstanbul Milletvekilleri Feti Yıldız, İsmail Faruk Aksu ve Hayati Arkaz, Bulgaristan İstanbul Başkonsolosu Angel Angelov, Silivri Kaymakamı Ali Partal, Silivri Belediye Başkanı Volkan Yılmaz ve eşi Ezgi Yılmaz, AK Parti Silivri İlçe Başkanı Mutlu Bozoğlu, MHP İlçe Başkanı Zafer Yalçın, Ülkü Ocakları İstanbul İl Başkanı Kazım Erdi Aktunç, Ülkü Ocakları 6.Bölge Başkanı Erhan Özkök, kamu kurum ve kuruluş temsilcileri, muhtarlar, vatandaşlar ve gösteri guruplarının katıldığı yürüyüş renkli anlar yaşattı. Esnafların ve evlerinde oturan vatandaşların balkonlardan alkışlarla destek verdiği kortej Atatürk Meydanı’nda sona erdi. Saygı Duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasından sonra Silivri Belediyesi Kültür Merkezi kursiyerlerinin el emeği göz nuru ürünleri, Foto Safari fotoğraf sergisi ve stant alanları gezildi. “Doğal Pazar” alanında ise ilçenin yöresel ürünlerinin sunumu yapılırken, katılımcıların yoğun ilgi göstermesi dikkat çekti.

Silivri Belediye Başkanı Volkan Yılmaz, 2023 yolunda Marka Kent Silivri hayali kurduklarını ifade ederek, bu kapsamdaki çalışmaların en önemli bölümünü organik ürünleri üretimi olduğunu vurguladı. 150 yılı aşkındır Silivri yoğurdunun yapıldığını ifade eden Başkan Yılmaz, “Biz geleneklerimizi göreneklerimizi unutturmayacağız. 150 yılı aşkındır yapılan yoğurdumuzun lezzetini dünyaya duyurma konusunda iddialıyız. Silivri’yi başka yönleriyle değil yoğurduyla, domatesiyle, kavunuyla, karpuzuyla yani yöresel ürünleriyle anılır hale getireceğiz. Bu imkanların hepsi mevcut. Yeter ki yapmak isteyelim. Silivri İstanbul için bir şans. Avrupa’dan karşılayan, giderken de uğurlayan bir noktadayız. İstanbul’un trafiğinden yoğunluğundan bunalan, sıkılan, stres atmak isteyen herkesi Silivri’ye davet ediyoruz” diye konuştu.

Yürüyüşün ardından sahne gösteri yapıldı. Şarkıcı Edis’in konser verdiği festivale yaklaşık 20 bin kişinin katıldığı belirtildi.