Dünya Renkleri Silivri Sokaklarında

51. Silivri Yoğurt Festivali'nin uluslararası kapsamda gerçekleşecek son üç günlük programı, 9 ülkeden gelen yabancı konuklarla birlikte gerçekleşen renkli kortej ile start aldı.

Dünya Renkleri Silivri Sokaklarında
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Yerel sanatçıların performanslarıyla başlayan 51. Yoğurt Festivali’nin son üç gününde uluslararası kapsamda gerçekleşecek programlar, kortej yürüyüşü ile başladı. Amerika, Rusya, Belçika, Sırbistan, Güney Kore, KKTC, Bulgaristan, Makedonya- Üsküp ve Japonya’dan gelen toplam 400’e yakın misafirin ve yerel grupların renkli kostümleri ve enstrümanlarıyla katıldığı kortej, dünya renklerini Silivri sokaklarında buluşturdu.

 

ESKİ YOĞURT SATICILARI CANLANDIRILDI

Silivri Belediye Başkanı Özcan Işıklar’ın ev sahipliğinde gerçekleştirilen korteje; CHP İstanbul Milletvekilleri Süleyman Çelebi, Mevlüt Arslanoğlu ve Mahmut Tanal, Silivri Kaymakamı Salih Keser, CHP Silivri İlçe Başkanı Mümin Tuğlu, CHP Silivri İl Genel ve Belediye Meclis Üyeleri, Silivri İlçe Milli Eğitim Müdürü İkram Kayapınar, Belediye Başkan Yardımcıları, oda başkanları, kamu ve sivil toplum kuruluşu temsilcileri, gösteri grupları ve çok sayıda vatandaş katıldı. İstanbul’un eski yoğurt satıcılarının canlandıran temsilciler, kortej boyunca ayran ve yoğurt dağıttı.

 

SİLİVRİ SOKAKLARINDA GÖKKUŞAĞI

Festivale katılan grupların renkli kostümleri, enstrümanları ve ülke bayraklarıyla birlikte katıldığı kortej, Silivri’nin sokaklarına renk kattı. Silivri Belediyesi Bando Ekibi’nin de eşlik ettiği korteji gören Silivrililer, alkışlarla destek verdi.