Festival'de coşku tavan yaptı

55.Silivri Yoğurt Festivalinin ilk gününde Sahne alan müzik ve dans gruplarının performansları festival alanının dolduran binlerce kişi tarafından ilgiyle izlenirken ünlü sanatçı Bengü'nün sahneye çıkmasıyla alandaki coşku tavan yaptı.

Festival'de coşku tavan yaptı
TAKİP ET Google News ile Takip Et

55.Silivri Yoğurt Festivalinin 1.gününde sahneye çıkan ilk grup Gencer Savaş ve orketrası oldu. Seslendirdikleri parçalarla izleyicilere karnaval atmosferi yaşatırken Yunan Musical Horizons Orketrası alanı dolduran binlerce izleyiciye Yunan müziğinden çeşitli parçalar seslendirdiler. Silivri Belediyesi Ahenk Sanat kulübü üyelerinin folklor gösterileri yoğun ilgiyle izlendi.
Festivalin açılış konuşmasını yapmak üzere sahneye çıkan Silivri Belediye Başkanı Özcan Işıklar “7 bin yıllık tarihi olan 3 semavi dini barış ve huzur içinde yaşatmış,81 ilde hemşerisiyle barış ve huzur içerisinde yaşatan bir ilçenin insanlarıyız. Bu geniş ve derin kültürü birbirleriyle çelişmeden tam tersine birbirleriyle büyük bir aileye dönüştüren sevgi halesinin hoşgörünün, birbirine tahammül edebilme becerisi bizi yüzyıllardır birikmiş demlenmiş olan gelenek ve kültürümüzün devamı konusunda daha da cesaretlendiriyor. Bizi var eden değerlerimizi korumaya geliştirmeye aktarmaya daha da cesaretlendiriyor. Burayı yaşanır kılan deniziyle sahiliyle 430 kilometrekare Allah vergisi Tarımsal zenginliğiyle, din ve kültür turizmiyle, sanayisiyle birbirleriyle çelişmeden birbirlerinin alanlarına girmeden ama hepsinin gelişmesine imkân sağlayan özelliğiyle bir şans bizim için. Silivri’yi özel kılan da bu.”dedi.
“SEVEREK YAŞAMAK EN BÜYÜK MEYDAN OKUMADIR”
Bizi ayrıştırmaya çalışanlara sesleniyorum diyerek sözlerini sürdüren Başkan Işıklar “ Hiç uğraşmasınlar bunlar bizim binlerce yıllık geleneğimiz göreneğimiz, biz bunlarla var oluyoruz. Bunları bizden almaya yoksunlaştırma çalışanlar bilin ki bu kültürden başlayacaklar, sindirerek korkutarak baskı altında tutarak bizi biz yapan değerlerimizi ortadan kaldırarak ancak buna ulaşabilirler. Kötülüğün iktidara gelmesi, kötülüğün başarıya ulaşması için iyilerin sessiz kaması gerekir. Tam tersi biz sessiz kalmayacağız. Kendi irademizi kendi gücümüzü ortaya koyarak yaşam sevincimizle onlara cevap vereceğiz. Severek yaşamının en büyük meydan okuma olduğunu bileceğiz. Severek yaşamak en büyük meydan okumadır. Meydanlarımızı dolduracağız. Bizi o terör dalgalarıyla evlerimize kapatmaya sindirmeye korkutmaya çalışanlara verebileceğimiz cevap burada, meydanlarda olacağız, burada olacağız, sizden korkmuyoruz diyeceğiz. Küçük rüzgârlar küçük suları dalgalandırır ama büyük bir medeniyeti bu kültürler demlenmiş bir medeniyeti asla dalgalandıramayacak. Bizler umuda yürüyen ayaklar olacağız. Bizler yine aslanlı yoldan Anıtkabir’e Atatürk’ün o değerlerine yürümeye devam edeceğiz. Burayı hoşgörü kenti yapan barış kenti yapan huzur kenti yapan bütün hemşerilerime sevgilerimi sunuyorum.55 yıldır süregelen geleneği binlerce yıl geleceğe taşıyacağız. Biz meydan okuyacağız, teröre, bizleri ayrıştırmak isteyenlere sevgimizle hoşgörümüzle ama bir arada olarak diyalog içinde olarak meydanları doldurarak cevap vereceğiz. Nice 55 yıllara “ dedi.
Başkan ışıklar’ın konuşmasının ardından ünü sanatçı Bengü sahne aldı.Seslendirdiği parçalarla festival alanını dolduran binlerce izleyiciye muhteşem bir gece yaşattı.