Işıklar: 'Bu Kentte Barış İçerisinde Yaşamayı Sürdüreceğiz'

Başkan Işıklar, festivalin ikinci günü sahnede gerçekleştirdiği konuşmasında: 'Bu kentte barış içerisinde yaşamayı sürdüreceğiz! Huzur içerisinde yaşamayı, bütün Türkiye'ye örnek olacak güzellikleri Silivri'den dalga dalga yaymaya devam edeceğiz' dedi.

Işıklar: 'Bu Kentte Barış İçerisinde Yaşamayı Sürdüreceğiz'
TAKİP ET Google News ile Takip Et

55.Yoğurt Festivali ikinci günü etkinliklerinin gündüz programı yoğun katılımla gerçekleşirken, sahne programı da göz doldurdu. Gün boyunca etkinlikler, turnuvalar ve söyleşiler devam ederken, akşam gerçekleşen sahne programı darbe girişimi nedeniyle yarıda kesildi.
SU SPORU YARIŞLARINDA KIYASIYA MÜCADELE
 
Festivalin ikinci gününde Dalgakıran Mevkiinde gerçekleşen Su Sporu Yarışları kıyasıya bir mücadeleye ev sahipliği yaptı. Yağlı Direkten Bayrak Alma Yarışı, Serbest Yüzme Küçükler Yarışı, Serbest Yüzme Büyükler Yarışı ve Dıştan Takma Makinalı Bot Yarışı Yarışmalarında dereceye girenlere altın, olta takımı, palet, gözlük ve kol saati hediye edildi.
 
SÜPER DADI EBEVEYNLERLE BULUŞTU
 
Süper Dadı programı ile tanınan ünlü Pedagog Gözde Erdoğan, festivalin ikinci gününde Silivrililerle buluştu. Gündüz Sanat Parkı’nda gerçekleşen söyleşide çocuk gelişimine yönelik bilgiler aktaran Erdoğan, beslenme şeklinden, ödüllendirmeye, davranış değiştirme ve problemli davranışlardan, mutlu çocuk formülüne kadar birçok konuda bilgi verdi. “Çocuk hırçınlaştığında diyaloğa girmeyin, sakinleşmesini bekleyin” diyen Pedagog Erdoğan, “Ben çocukken yapamadım o yapsın, o kullansın ya da o alsın dememeliyiz. Her istediklerini yapmak zorunda değiliz. Bu durum çocuklarımızın şımarık yetişmesine neden olur” şeklinde konuştu. Katılımcılardan gelen soruları da yanıtlayan Süper Dadı’ya, Basın Yayın ve Halkla İlişkiler Müdür Vekili Duygu Kartal çiçek ve yoğurt hediye ederek teşekkür etti.
 
SAHNE PROGRAMI İLGİYLE İZLENDİ
 
Turnuvaların devam ettiği, söyleşinin gerçekleştiği günün akşam programında, ilk olarak Mustafa Kepçeli yönetimindeki Silivri Dans ekibi sahne aldı. Her yaştan dansçının yer aldığı ekip, Silivri yöresine ait halk oyunu gösterisi gerçekleştirdi. İlgiyle izlenen ekibin ardından Kültür Merkezi eğitmenlerinden Müzik Öğretmeni Volkan Yaran sahne aldı. Enstrüman da çalarak konsere renk katan Yâran’ı Silivrililer keyifle dinledi.  Silivri Yoğurt Festivali’nin geleneksel Yoğurt Yeme Yarışması bu yıl da renkli görüntülere sahne oldu. Altın bulma yarışının galibi Şahin Dirik oldu.
 
IŞIKLAR: “BARIŞ VE HUZUR SİLİVRİ’DEN DALGA DALGA YAYILACAK”
 
Silivri Belediye Başkanı Özcan Işıklar, sahne programında yaptığı konuşmasında şu ifadelere yer verdi: “Bir toplum parayla değil, kültürle ve sanatla, zenginleşir. Yıllarca biriktirdiğimiz geleneği ve göreneği özgürce yaşatabileceğimiz ortamlarımız gerekli o da Türkiye Cumhuriyeti’nde var. Büyük Atatürk’ün bize emanet ettiği çocuklarımızı, güçlü bir şekilde geleceğe taşıyacağınız. İlçemizde Volkan hocalarımız daha da çoğalsın. Onlar arttıkça göreceksiniz zenginleşeceğiz, çok daha zenginleşeceğiz, bu toprakları korursak, bu toprakları geleceğe taşırsak, bu toprakları İstanbul’un yanı başında gördüğünüz o beton yığınlarına kurban etmeden, insan zenginliğine harcarsak, hepimiz gönül zenginliği ile yaşayacağız. Festivallerimizin bayrak renklerine, hayat sevgisini temsil eden renklere takılmadan, vicdanındaki dine bakmadan, ötekileştirmeden renkleri, duyguları ve inançları ayırmadan, herhangi bir siyasetin malzemesi yapmadan, bu kentte barış içerisinde yaşamayı sürdüreceğiz! Huzur içerisinde yaşamayı, bütün Türkiye’ye örnek olacak güzellikleri Silivri’den dalga dalga yaymaya devam edeceğiz.” Başkan Işıklar konuşmasında, Kültür Merkezi eğitmenleri İbrahim Orçin ve Volkan Yaran’a kültür ve sanata katkıları için teşekkür etti.
 
FATİH ERKOÇ KONSERİ YARIDA KESİLDİ
 
Festivalin ikinci gününde sahne alan Fatih Erkoç sahnedeyken, darbe girişimi haberiyle konser programı yarıda kesildi. Ülkede olan gelişmeleri ekibiyle birlikte değerlendiren Başkan Işıklar, konserin yarıda kesilmesi kararını verdi.
 
TURNUVALAR TAMAMLANACAK
 
Festival kapsamında yapılan Basketbol, Plaj Futbolu ve Tavla turnuvalarının iptal edilen final maçları önümüzdeki günlerde gerçekleştirilecek.