Kültür Festivalinde Muhteşem Final

Silivri Anadolu ve Rumeli Kültürleri Festivali finalinde konuşan Işıklar 'Yedi tane iklimi, binlerce çeşit yemeği, geleneği, kılık kıyafeti, hoşgörüyü bir arada tutan böyle başka bir memleket var mı? İşte bizim zenginliğimiz bu.' dedi.

Kültür Festivalinde Muhteşem Final
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Silivri Anadolu ve Rumeli Kültürleri Festivali finalinde konuşan Işıklar; “Yedi tane iklimi, binlerce çeşit yemeği, geleneği, kılık kıyafeti, hoşgörüyü bir arada tutan böyle başka bir memleket var mı? İşte bizim zenginliğimiz bu.” dedi.

Silivri’de yaşayan farklı kültüre sahip insanları bir araya getiren Silivri Anadolu ve Rumeli Kültürleri Festivali sona erdi. Beş gün boyunca hem stant alanları hem de sahne programlarıyla yoğun ilgi gören festival, son gecesinde de büyük bir coşkuya ev sahipliği yaptı. Atatürk Meydanı’nda gerçekleşen sahne programlarının son gününde Romanlar Derneği Halk Dansları Gösterisi, Romanlar Derneği Sanatçısı Hüseyin Yamalı ve Zonguldaklılar Derneği sanatçısı Baha Güneş ve beraberinde halk dansları ekibi ile yöresel kültürlerini sergiledi. Zonguldaklı dans grubunun köçek oyunu ilgiyle izlendi.

TURNUVANIN ŞAMPİYONU GÜMÜŞHANE

Silivri Anadolu ve Rumeli Kültürleri Festivali kapsamında gerçekleştirilen Futbol Turnuvası’nın sonuçları sahne programında açıklandı. Turnuva sonuncunda şampiyon olan Gümüşhaneliler Derneği kupasını Silivri Belediye Başkanı Özcan Işıklar’ın elinden aldı. İkinci olan Bayburt Çerçililer ve üçüncü olan Silivri Romanlar Derneği’nin de kupaları sahnede verildi. Futbol Turnuvası kapsamında Centilmenlik Kupası da verildi. Turnuvada en centilmen takım ilk üç takım sırasıyla Erzurum Kültür ve Dayanışma Derneği, Öz Zonguldaklılar Sosyal Yardımlaşma Derneği ve Silivri Bulgaristan Göçmenleri Kültür ve Dayanışma Derneği oldu. Turnuva kapsamında Gümüşhane İl ve İlçeleri Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği sporcusu Barış Karaman da gol kralı seçildi.

IŞIKLAR; “BİZİM DEMOKRASİ ZENGİNLİĞİMİZ VAR”

Silivri Anadolu ve Rumeli Kültürleri Festivali’nin son gününde final konuşması yapan Silivri Belediye Başkanı Özcan Işıklar, şunları söyledi; “Öncelikle ben burada bulunan dernek başkanlarına teşekkür edeceğim. Esma hanım geçen akşam ‘Ben sadece dernek başkanıyım ama birçok yönetici arkadaşlarımız ve dernek üyelerimiz var, ben onların adına alıyorum bu plaketi’ demişti. Ben bu programda gizli kahramanlarımız olduğuna inanıyorum ve onları da gönülden kutluyorum. Demokrasi platformuna çevremizdeki ilçeler gıpta ile bakıyorlar. Bu kadar etkinliği, bu kadar çabayı nasıl bir arada tutabildiğimizi soruyorlar. Ben Silivri’nin farklı bir yapısı, hoşgörüsü, farklı bir beraberlik refleksi ve birbirlerine karşı sıcaklığını anlatmaya çalışıyorum. Bunu yapmak hepimizin görevi olmalı. Bizim memleketimizde kültür zenginliğimiz var. Cengiz Bektaş’ın bir şiiri var; ‘Pencere içe mi açılır, dışa mı belli mi? Sevgi ne yandan gelirse gelsin, girer içeri’ diyor. İşte bizim de pencerelerimiz Silivri’de sevgiye, hoşgörüye, barışa ve dostluğa açılacak. Bu da ancak birbirimizi görerek ve tanıyarak olur.

“BU GÜZELLİĞİ DEVAM ETTİRMEK HEPİMİZİN GÖREVİ”

Bizim o stantlarda sergilediğimiz yemekler, giyim kuşamlar yöreden yöreye, şehirden şehre değişiyor, lehçe değişiyor, iklim bile değişiyor! Yedi tane iklimi, binlerce çeşit yemeği, geleneği, göreneği, kılığı kıyafeti, hoşgörüyü bir arada tutan böyle başka bir memleket var mı? İşte bizim zenginliğimiz bu. Bizim böyle bir demokrasi zenginliğimiz var. Silivri ile gurur duyuyorum! Silivri gerçekten büyük bir aile, Silivri’de yaşamanın güzel olduğuna bu haftadan sonra çok daha fazla inandım. Bu hoşgörüyü yaratan, ortaya koyan bütün arkadaşlarıma gönülden teşekkür ediyorum. Dikkat ederseniz burada konuşulmayan bir tek şey vardı o da siyaset. Bundan sonra en büyük rozet Silivri’yi daha yaşanır, daha çağdaş, daha modern; hoşgörüleriyle ve rengârenk kültürleriyle büyük bir mozaiğe, büyük bir gönül birliğine, büyük bir aileye dönüştürmektir. Ben bundan sonrasında kendimi daha fazla kolaylaştırıcı, eşit mesafede davranmayı asla unutmayan, yol açıcı, yol gösterici, belediye imkânlarını ve gücünü tahsis etmekle borçlu, görevli ve sorumlu sayıyorum. Silivri Belediyesi bu arkadaşlarımızın emrinde olacaktır. Ben de onlardan şunu istiyorum; bir dahaki sefere çok daha güzelini, iyisini ve kapsamlısını yapacağız. Sizlerden ricam komşunuza, eşinize, dostunuza, akrabalarınıza Silivri’de böyle bir güzelliğin başladığını bunu devam ettirmenin hepimizin görevi olduğunu söylemenizdir. Katkı sağlayan herkese sonsuz teşekkürler.”