Nihat Genç Silivrililerle Buluştu

51. Silivri Yoğurt Festivali etkinlikleri kapsamında Silivri'ye gelen Nihat Genç, gerçekleştirdiği söyleşisiyle ülkenin birçok sorununu gündeme taşıdı.

Nihat Genç Silivrililerle Buluştu
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Silivri Belediyesi 51. Yoğurt Festivali’nin 6. gününde söyleşi ve imza günü gerçekleştirmek üzere Silivri’ye gelen Gazeteci- Yazar Nihat Genç, Silivrililerin yoğun ilgisiyle karşılaştı. Şuayip’in Çay Bahçesi’nde gerçekleşen söyleşide Türkiye’nin sorunlarını masaya yatıran Genç, hükümete göndermelerde bulundu. Silivri Belediye Başkanı Özcan Işıklar, CHP Silivri İlçe Başkanı Mümin Tuğlu, CHP Silivri İl Genel ve Belediye Meclis Üyeleri, Belediye Başkan Yardımcılarının katıldığı söyleşide, çay bahçesinin çevresi de Nihat Genç’i dinlemeye gelen Silivrililer tarafından çevrelendi.

 

“BU ÜLKE YANLIŞ BİR YOLA GİDİYOR”

Ülkenin birçok konuda kanayan yarası bulunduğunu dile getiren Genç, verimli toprakların ürünlerinden faydalanılamadığını ve ülkenin tembel bir toplum haline dönüştürüldüğünü ifade etti. ‘Köylerimizde hayvancılık kalmadı’ diyen Genç; “Bu topraklarda bir şeyler oluyor. Dikkat edin, toprağımız, suyumuz değişiyor. Havamız bile değişmeye başladı. Köylerimizde sığır kalmadı, tavuk kalmadı. İnsanlar tembelleşti, şehre iniyorlar. Ülkemizin verimli topraklarından tarım arazilerinden, ovalarından artık yoksulluk akıyor” dedi. Söyleşisinde fıkralara, örneklemelere yer veren Nihat Genç hükümete yönelik göndermelerde de bulundu. Genç; “Uygarlık ot ile başlar. Hayvanlar o otu yiyecek, süt verecek, et olacak. Zenginlik gelecek, şimdilerde ise her yer bina, bina, bina.. Hayvancılığı bilmeyen, otu bilmeyen insanlar, Osmanlı’dan bahsediyorlar. Osmanlı’ya kurban olun siz” dedi. Silivri Belediye Başkanı Özcan Işıklar’a kendisini Silivrililerle buluşturduğu için teşekkür eden Genç, söyleşisinin sonunda okurlarının kitaplarını imzaladı.