Samsunlular, Keşkek Festivali ile fark yarattı

Silivri'de bu yıl ikincisi düzenlenen Keşkek Festivali ile Samsunlular fark yarattı. Silivrili vatandaşların festivale ilgisi oldukça yoğundu.

Samsunlular, Keşkek Festivali ile fark yarattı
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Silivri Samsunlular Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği (SAMDER) tarafından düzenlenen 2. Samsunlular Derneği Keşkek Festivali, büyük ilgi gördü. Festivale AK Parti İstanbul Milletvekili Tülay Kaynarca, CHP Edirne Milletvekili Okan Gaytancıoğlu,  Silivri Belediye Başkanı Özcan Işıklar, siyasi partilerin ilçe başkanları, oda ve dernek başkanları, sivil toplum kuruluşu temsilcileri ve vatandaşlar katıldı.

2. Samsunlular Derneği Keşkek Festivali, eski festival alanında toplanan Samsunluların kortej yürüyüşü ile başladı. Yürüyüşün başladığı alana getirilen cins atlar, vatandaşların yoğun ilgisi ile karşılandı. Saat 16.00’da başlayan kortej yürüyüşüne Samsun yöresinin davul zurna ekibi de eşlik etti.

Kortej yürüyüşü ile festivalin yapılacağı Atatürk Anıtı önündeki alana gelen kalabalık, sahne programları ile eğlendi. Festivale katılan vatandaşlara keşkek ikram edildi.

Gösteriler gün boyu devam etti

Silivri Samsunlular Derneği Başkanı Bilhan Ahçıoğlu, dernek adına Atatürk Anıtı’na çelenk sunumunu gerçekleştirdi. Çelenk sunumu sonrasında saygı duruşunda bulunuldu ve ardından İstiklal Marşı okundu. İstiklal Marşı sonrasında Samsun yöresinin halayı ile festivali katılan vatandaşlar doyasıya eğlendi. Halaylar çekildikten sonra ise Silivri Taekwondo Kulübü öğrencileri gösterilerini sundu.

Hüseyin Şimşek ve Rahmi Aydın konseri

Silivri Samsunlular Derneği Başkanı Bilhan Ahçıoğlu festivalin açılış konuşmasını yaparken, Ahçıoğlu’nun ardından Silivri Belediye Başkanı Özcan Işıklar, AK Parti İstanbul Milletvekili Tülay Kaynarca, CHP Edirne Milletvekili Okan Gaytancıoğlu da birlik ve beraberlik vurgusu yaptıkları konuşmalarını gerçekleştirdiler. Konuşmaların ardından da Samsunluların yakından tanıdığı Hüseyin Şimşek ve Rahmi Aydın, sevilen şarkılar ile müzik ziyafeti yaşattı.

Ahmet Nedim Bozdağ Futbol Turnuvası ödülleri sahiplerini buldu

Silivri Samsunlular Derneği’nin her yıl özel bir isim adına düzenlediği futbol turnuvası, bu yıl da yakın zamanda geçirdiği rahatsızlık sonrası hayatını kaybeden Samsunlu Ahmet Nedim Bozdağ anısına düzenlenirken, ödüller de sahiplerine festival kapsamında takdim edildi. Ahmet Nedim Bozdağ Futbol Turnuvası’nda birinci olan Mavi Vinç takımı, birincilik kupasını Ahmet Nedim Bozdağ’ın kardeşi İrfan Bozdağ’a hediye etti.Kupa töreni sonrasında festivalde emeği geçenlere plaketleri takdim edildi.

Solmaz Tiyatrosu farkını ortaya koydu

2. Samsunlular Derneği Keşkek Festivali, sporu ve sanatı da festivale dahil etti. Solmaz Tiyatrosu kurucusu Ali Solmaz ve ekibi, Samsun’un Milli Mücadele dönemindeki önemine binaen hazırladıkları gösterilerini sahneledi. Ali Solmaz’ın mini bir konferans şeklinde hazırladığı gösteride Solmaz Atatürk, Halide Edip ve Mehmet Akif Ersoy hakkında nadir gün yüzüne çıkan bilgileri izleyicilerle paylaşırken, oyuncular da karakterlere hayat verdi. Mustafa Kemal Atatürk kendi ağzından Milli Mücadele dönemini anlatırken, Halide Edip’in yaptığı konuşma sonrasındaki yeminine izleyicilerin tamamı eşlik etti. Okunan İstiklal Marşı’nda ise izleyenler gözyaşlarına hâkim olamadı. Gösteri sonrasında Samsunlular Derneği adına Ercan Üstündağ, Ali Solmaz ve ekibine plaketlerini takdim etti.

Ahmet Ermiş sahne aldı

Solmaz Tiyatrosu’nun gösterisinin ardından ise sahneye Ahmet Ermiş çıktı. Ahmet Ermiş’in söylediği şarkılara hep bir ağızdan eşlik eden vatandaşlar, 2. Samsunlular Derneği Keşkek Festivali’nin de tadını çıkarmış oldu.

Eyüp Can BALABAN