Selimpaşa'da Festival Coşkusu

Selimpaşa'da 34 yıl aradan sonra Işıklar tarafından yeniden başlatılan Silivri Belediyesi Topatan Kavunu ve Bamya Festivali geçtiğimiz yıl olduğu gibi bu yıl da coşkuyla kutlandı.

Selimpaşa'da Festival Coşkusu
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Selimpaşa’da 34 yıl aradan sonra Işıklar tarafından yeniden başlatılan Silivri Belediyesi Topatan Kavunu ve Bamya Festivali geçtiğimiz yıl olduğu gibi bu yıl da coşkuyla kutlandı.

Unutulmuş değerleri gün yüzüne çıkararak Silivri’de ekonomik ve sosyal hareketlilik yaratmayı amaçlayan Silivri Belediye Başkanı Özcan Işıklar, Selimpaşa Mahallesi’nde 34 yıl sonra yeniden başlattığı Topatan Kavunu ve Bamya Festivali’nin bu yıl ikincisini gerçekleştirdi. Gecenin geç saatlerine kadar devam eden kutlamalara Selimpaşalılar yoğun ilgi gösterirken festivale; CHP Silivri İlçe Başkanı Mümin Tuğlu ve İlçe Yöneticileri, CHP Sultangazi İlçe Başkanı Ali Boztaş ve Yönetimi, CHP Silivri Belediye Meclis Üyeleri ve İl Genel Meclis Üyeleri, Belediye Başkan Yardımcıları, İl ve ilçe Tarım Müdürlüğü yetkilileri, ilçe kamu ve sivil toplum kuruluşu temsilcileri, muhtarlar, dernek ve oda başkanları katıldı. Festivalin sunuculuğunu Silivri Belediyesi Strateji Geliştirme Müdürü Ömer Sebahattin Çetin üstlendi.

IŞIKLAR: "AVM KUŞATMACILARINA KARŞI TOPRAKLARIMIZI KORUMAYI SÜRDÜRECEĞİZ”

Festivalin açılış konuşmasını yapan Silivri Belediye Başkanı Özcan Işıklar, şunları söyledi; "30 yıl aradan sonra bu yıl ikincisini gerçekleştirdiğimiz festivalimize hoş geldiniz. Şehirleri AVM’lerle kuşatan anlayışa inat, biz tarımsal festivallerimizi sürdürmeye, tarım arazilerimizi korumaya devam edeceğiz. Topraklardan geçim elde etmeye başladığınızda bunu yapmak mümkün. Tarımsal üretim anlayışını geliştirmek için bu toprakları korumak gerek. İstanbul’u besleyecek büyüklükte tarım alanı sadece Silivri’de var. Selimpaşa’da Kavun ve Bamya yerel değerlerimiz. Fiziki özelliğinden kaynaklanan bu lezzetin dünyanın hiçbir yerinde aynı olması mümkün değil. Sadece buraya ait, buraya özel bir lezzet ve tadın olmasının sebebi bu topraklardan gelen bir özellik. Kavun ve Bamya Selimpaşa’da, Domates Değirmenköy’de, Karpuz Kadıköy’de, Yoğurt Silivri’de. Biz bunu başarıyoruz, kadın erkek, çoluk çocuk hep birlikte, bir arada coşkuyla festivalimizi kutluyoruz. Umut; aydınlık insanların rüyasıdır. Bizim rüyamız yarınların aydınlık rüyasıdır, cumhuriyetin bütün değerleridir. Cumhuriyetin kurucusu Büyük Önder Atatürk’ün çizdiği yolda yürümeye sonsuza dek devam edeceğiz.”

18 BAMYA ÜRETİCİSİ BİRİNCİLİK İÇİN YARIŞTI

Festivalde En İyi Bamya yarışması oldukça çekişmeli geçti. 18 bamya üreticisinin katıldığı yarışmada bamyalar; rengine, iriliğine ve şekline göre birçok kategoride değerlendirmeye alındı. İl Gıda, Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü Ziraat Mühendisleri Belgüzar Sıradur, Vahap Sarıtaş, İlçe Gıda, Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü Ziraat Mühendisleri Yasemin Gönenç ve Bülent Atabey, Silivri Ziraat Odası Ziraat Mühendisi Erkan Öztürk, Silivri Belediyesi Silkent A.Ş Ziraat Mühendisi Gözde Göçmen ile CHP Silivri Belediye Meclis Üyesi Arzu Yalçınkaya’nın jüri üyeliğini yaptığı yarışma büyük heyecan yarattı.

İLK TOPATAN KAVUNU ÜRETİCİSİ ATASOY OLDU

İklim şartlarına bağlı olarak yağışların fazla olması nedeniyle az sayıda yetişen Selimpaşa Topatan Kavunu’nun bu yıl yarışması yapılmadı. Festival’de Topatan Kavunu’nu bu yıl bölgede ilk yetiştiren üretici olan Muammer Aksoy’a çeyrek altın hediye edildi.

EN İYİ BAMYAYI RECEP SOYDAN ÜRETTİ

Jüri üyeleri tarafından yapılan değerlendirmeler sonucu seçilen En İyi Bamya Üreticilerine ödüllerini Silivri Belediye Başkanı Özcan Işıklar sahnede takdim etti. En İyi Bamya Üreticisi birincisi Recep Soydan, ikincisi Kezban Okutucu ve üçüncüsü de Eyüp Budak oldu. Birinciye tam altın, ikinciye yarım altın ve üçüncüye de çeyrek altın ve çeşitli hediyeler verildi.

ALTUN VE ŞENLENDİRİCİ İLE MÜZİK DOLU BİR GECE

Festivalin sahne programına danslarıyla renk katan Elit Dans Grubu’nun ardından Gazeteci-Yazar Halil Erem Yerli bağlaması ve şiirleriyle geceye renk kattı. Sevtuğ Kasapbaşoğlu’nun mini konser verdiği festivalin finalinde ise Hakan Altuğ ve Hüsnü Şenlendirici sahne aldı. Selimpaşalılara müzik ziyafeti yaşatan Altuğ ve Şenlendirici’nin şarkılarına izleyenler de geç saatlere kadar eşlik etti. Doğum günü olan Hüsnü Şenlendirici için sahnede sürpriz doğum günü kutlaması yapıldı.

Haberin videosu için alternatif link

Haberini foto galerisi için alternatif link