Sergi Alanları Görülmeye Değer

Silivri Belediyesi Kültür Merkezi, Mahalle Evleri, EYKOM, Fotoğraf ve Resim Sanatçılarının eserlerinin yer aldığı sergi alanları 56. Yoğurt Festivali'ne renk kattı.

Sergi Alanları Görülmeye Değer
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Silivri Belediye Başkanı Özcan Işıklar, 56. Yoğurt Festivali’nin birinci günü Sergi Alanlarının açılışını da gerçekleştirdi. Silivri Belediyesi Kültür Merkezi kursiyerleri ile Mahalle Evi kursiyerlerinin yıl boyunca yapmış oldukları çalışmaları sergiledikleri sahilde, Engelli ve Yaşlı Koordinasyon Merkezi’nin özel öğrencilerinin, ayrıca Silivrili Ressam ve Fotoğraf Sanatçısı Emine Toprak, Ömer Faruk Küçükkaya, Ahmet Kaya, Atike Kerey’in karma resim ve fotoğraf sergisi de yer aldı.

EL EMEĞİ ÜRÜNLER TAKDİR TOPLADI

Kültür Merkezi kursiyerlerinin Seramik, Resim, Takı Tasarım, Ebru, Sedef Kakma, Ahşap Gravür ve Vitray Mozaik branşlarında yıl boyunca yaptığı el emeği ürünler büyük beğeni topladı. Kursiyerlerin her geçen gün daha iyi çalışmalara imza attığını söyleyen Başkan Işıklar; “Bu gelişim sürecini görmekten, bu muhteşem eserlerin ortaya çıkmasından onur duyuyorum” dedi.

MAHALLE EVİ KURSİYERLERİ EMEKLERİNİ SERGİLEDİ

Mahalle Evleri’nde el sanatları çalışmalarını yürüten kursiyerler de, el emeği göz nuru olan çalışmalarını Yoğurt Festivali kapsamında görücüye çıkardı. İğne Oyası, Kurdela Nakış, Mefruşat, Takı Tasarım, Temel Dikiş ve Dekoratif Sabun eğitimleri alan kursiyerler, ortaya çıkardıkları el emeği ürünlerini sergileme imkânı sağlayan Silivri Belediye Başkanı Özcan Işıklar’a teşekkür etti.

SANAT PARKINDA KİŞİSEL SERGİLER

Silivrili Ressam ve Fotoğraf Sanatçısı Emine Toprak, Ressam Ömer Faruk Küçükkaya, Ahmet Kaya, Atike Kerey’in karma resim ve fotoğraf sergisinin yer aldığı Sanat Parkını da dolaşan Başkan Işıklar eserleri inceleyerek, sanatçıları tebrik etti.

ÖZEL ÖĞRENCİLERDEN ÖZEL SERGİ

Engelli ve Yaşlı Koordinasyon Merkezi öğrencilerinin yıl boyunca yaptıkları el emeği ürünler de festival kapsamında sergilendi. Özel çocukları kutlayan Başkan Işıklar, sergilenen tüm eserleri beraberindekilerle tek tek inceledi. EYKOM standında festival boyunca devam edecek ücretsiz tansiyon, şeker ile boy ve kilo ölçümleri yapıldı.