Silivri Kadıköy'de En İyi Karpuz Üreticileri Yarıştı

Silivri Belediyesi Geleneksel 9'uncu Kadıköy Karpuz Yarışmasında bölgenin en iyi karpuz üreticileri yarıştı. Başkan Yılmaz, Türkiye'nin en lezzetli karpuzunun Silivri'de yetiştirildiğini söyleyerek, 'Israrla tarım demeye, üretim demeye devam edeceğiz.' mesajı verdi.

Silivri Kadıköy'de En İyi Karpuz Üreticileri Yarıştı
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Silivri Belediyesinin geleneksel olarak düzenlediği Kadıköy Karpuz Festivali bu yıl pandemi nedeniyle kısıtlı etkinliklerle yapıldı. Kadıköy Meydanı’nda gerçekleştirilen etkinlikte, mevsim boyunca karpuz üretimi yapan çiftçiler yarıştı. Kovid-19 salgın hastalığı gözetilerek hazırlık yapılan alanda dezenfektan ve maske dağıtılırken, ayrıca sık sık sosyal mesafe ve temas konusunda uyarılarda bulunuldu. 24 karpuz üreticisinin mahsullerini yarıştırdığı etkinlikte, vatandaşlara karpuz ve karpuz pekmezi ikram edildi. Silivri Belediye Başkanı Volkan Yılmaz, yarışmaya katılan üreticileri ziyaret ederek başarılar diledi.

Geleneksel 9’uncu Kadıköy Karpuz Yarışmasına Silivri Belediye Başkanı Volkan Yılmaz, Silivri Cumhuriyet Başsavcısı Nihat Demir, siyasi parti ilçe başkanları, belediye meclis üyeleri, tarım kuruluşu temsilcileri, muhtarlar, STK temsilcileri ve çok sayıda vatandaş katılarak Kadıköylü üreticilerin yarışma heyecanına ortak oldu.

BAŞKAN YILMAZ: “SİLİVRİ’NİN KÖYLERİNE GÖZLERİNİ KAPATANLAR SİLİVRİ’YE İHANET EDER”

Yarışmada konuşma yapan Belediye Başkanı Volkan Yılmaz, Silivri’nin sadece çarşı merkezinden ibaret olmadığına dikkat çekerek, köylere yönelik yatırımların artacağı mesajını verdi. Kadıköy’ün kurucu muhtarı Mehmet Ünlüer’i anarak sözlerine başlayan Başkan Yılmaz, Silivri’de tarımı ve üretimi desteklemeye devam edeceklerini belirterek şöyle konuştu: “Biz bu yola çıkarken Silivri çarşı meydanından, Silivri sahilden ibaret değildir demiştik. Silivri’nin her biri birbirinden kıymetli köyleri var demiştik. Bu ilçeyi yöneten belediye başkanları ve meclis üyeleri, bu güzel yerleşim alanları olan köylere gözlerini, kulaklarını kapatır ve bu anlayış ile Silivri’yi yönetmeye devam ederlerse Silivri’ye ihanet eder dedik. Ve yüksek bir sesle Silivri çarşı meydanından ibaret değil, köyler de var dedik. Bunu her yerde söyledik ve söylemeye devam edeceğiz.”

KÖY OKULLARINA KÜTÜPHANE, BİLGİSAYAR ODASI VE KONFERANS SALONU

Konuşmasında köy okullarına yapılan yatırımlara da değinen Başkan Yılmaz: “Hanımefendilere, ‘Bütün yatırımlarımız sizin çocuklarınıza olacak.’ dedik. Silivri Belediyesine hiçbir yük getirmeden bir kampanya başlattık. Silivri’de bulunan 12 tane köy okulumuzdan başlayarak kütüphanesi olmayan, bilgisayar odası olmayan, tiyatro sahnesi olmayan köy okulu kalmayacak dedik. Bu kapsamda merkeze en uzak köylerimizden Danamandıra, Çayırdere ve Sayalar’dan başlayarak kütüphane, bilgisayar ve tiyatro salonlarını bitirdik. Kadıköy mahallemizdeki Şehit Olcay Özcan İlkokulundaki hem kütüphaneyi hem de Ziya Gökalp Tiyatro Salonunu tamamladık.” diye konuştu.

“12 KÖY OKULUMUZUN TUVALETLERİNİ YENİLİYORUZ”

Köylerde bulunan okulların tuvaletlerinin de yenilendiğini söyleyen Başkan Yılmaz, “Köylerdeki çocuklarımızın şehirdeki standartlarda eğitim almaları için şimdi yeni bir kampanya başlattık. 12 tane köy okulumuzun tuvaletlerinin tamamını a’dan z’ye yenileyip hijyen standartlarında yepyeni, prıl pırıl bir hale getirerek sizlere hediye edeceğiz. Bunu yaparken bir farkındalık olsun istiyoruz. Hamasi söylemlerin yerini eylemlere ve icraatlar bırakılması gerektiğini söylüyoruz.” ifadelerini kullandı.

“BU TOPRAKLARA SAHİP ÇIKMAYA DEVAM EDECEĞİZ”

Tarımın ve çiftçinin yanında olmaya devam edeceğinin sözünü veren Başkan Yılmaz, “Silivri’de gerçekleştirdiğimiz festivallerin tamamı tarım temalı. İstanbul’un en güzel ve en verimli topraklarının üretime dönmesini hedefleyen tarım temalı festivaller yapıyoruz. Pandemi döneminde bunları konserlerle taçlandıramıyoruz. Kucaklaşamıyor, yoğun kalabalıklarla yapamıyoruz ama bu karpuzların da tanıtılmaya ihtiyacı var. Türkiye’deki en lezzetli karpuz olan Silivri karpuzunun Kadıköy karpuzunun tanıtılmaya ihtiyacı var. Ulusal kanalların ana haberlerinde Kadıköy karpuzunu ve karpuz pekmezini tanıttık. Israrla tarım demeye, üretim demeye, hayvancılık demeye devam edeceğiz. Tarım arazilerinin imarlı arazilerden daha değerli olacağını söylemeye devam edeceğiz. Bu topraklara inanacağız. Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün de dediği gibi, ‘Toprak o kadar cömert ki, dökülen her damla terin karşılığını verir.’ diyeceğiz. Ben sizlerin huzurunda hep çiftçinin, tarımsal üretimin yanında olacağıma söz veriyorum.” diyerek sözlerini tamamladı.

EN İYİ KARPUZ ÜRETİCİLERİ ÖDÜL ALDI

Jüri üyeliğini İlçe Tarım ve Orman Müdürlüğü’nü temsilen Ziraat Mühendisleri Turan Deniz ve Kemal Yılmaz, Silivri Ziraat Odası Başkanlığını temsilen Ziraat Mühendisi Erkan Öztürk, Ziraat Mühendisi Ramazan Şenol’un yaptığı yarışmada “En İyi Karpuz” ödülü için 24 üretici jüri karşısına çıktı. İrilik, aroma, görüntü, tat, iç ve dış renk değerlendirmesinde en yüksek puanları alan 3 karpuz üreticisi belirlendi. En iyi karpuz yarışmasında 1’inci Atakan İpek, 2’nci Gürkan Yalın, 3’üncü ise Murat Süreççi oldu. Dereceye giren yarışmacıların ödüllerini Silivri Belediye Başkanı Volkan Yılmaz, Silivri Muhtarlar Derneği Başkanı Muharrem Eren, AK Parti Silivri İlçe Başkanı Mutlu Bozoğlu, Silivri Ziraat Odası Başkanı Sabri Özer, Silivri Yağlı Tohumlar Kooperatif Başkanı Turgay Sakarya, Silivri Tarım Kredi Kooperatif Müdürü İskender Kuloğlu takdim etti. Yarışmada 1’inciye tam altın, 2’nciye yarım altın, 3’üncüye çeyrek altın ödülü verildi. Silivri Ziraat Odası Başkanı Sabri Özer, dereceye giren tüm yarışmacılara hediye çeki takdiminde bulunurken, Silivri Muhtarlar Derneği Başkanı Muharrem Eren de yarışmanın 1’incisine 500 kg, 2’ncisine 300 kg, 3’üncüsüne ise 200 kg gübre desteğinde bulunacaklarını açıkladı.

Geleneksel 9’uncu Kadıköy Karpuz Yarışması, davetliler ve vatandaşlara Silivri Belediyesi Kültür Merkezi fasıl ekibinin müzik ziyafeti eşliğinde karpuz ikram edilmesi ile sona erdi.