Silivri Yoğurdu Heykelle Ölümsüzleştirildi

Silivri Belediye Başkanı Özcan Işıklar, Havuzlu Meydan'da gerçekleştirdiği Yoğurtçu Heykeli açılışı ile Silivri'nin en önemli değerlerinden biri olan yoğurdu ölümsüzleştirdi.

Silivri Yoğurdu Heykelle Ölümsüzleştirildi
TAKİP ET Google News ile Takip Et

 

Silivri Belediyesi 51. Yoğurt Festivali’nin 4. Günü yapılan renkli kortejin ardından,  festivalin sembolü haline gelen Yoğurtçu Heykeli’nin açılışı gerçekleştirildi. Silivri Belediye Başkanı Özcan Işıklar’ın yakın dostu, ünlü sanatçı Müjdat Gezen’in katılımıyla gerçekleşen açılış töreninde Işıklar; “Birçok medeniyete ev sahipliği yapmış ilçemizin, geçmişten gelen en önemli kültürü olan yoğurduyla ön plana çıkması için hiçbir fedakârlıktan kaçmayacağız” dedi.

 

GEZEN; “SİLİVRİ ARTIK SANAT VE KÜLTÜRLE ANILSIN”

Ünlü Sanatçı Müjdat Gezen ise Silivri’deki mahkemelere atıfta bulunarak, yediden yetmişe herkesi bıktıran yargılama sürecinin artık bitmesi gerektiğini ifade etti. Gezen; “İstanbul’un güzide ilçesi Silivri artık kültür, sanat ve tarihi ile anılsın” dedi. 30 Ekim tarihinde Silivri Belediyesi tarafından hizmete açılacak Tiyatro Salonu’nda 1881 isimli tiyatro oyununun galasını yapacağını müjdeleyen Müjdat Gezen, ilçenin kültür ve sanatla anılması için Başkan Işıklar’a tam destek verdiğini söyledi.