Silivri'de Muhteşem 'İsyan'

Silivri Belediyesi 53. Yoğurt Festivali'nin dördüncü gününde sahne alan Halil Sezai sevilen şarkılarıyla Silivrililere keyifli bir gece yaşattı. Sezai'nin 'İsyan' isimli şarkısına Silivrililer hep bir ağızdan eşlik etti.

Silivri'de Muhteşem 'İsyan'
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Silivri Belediyesi 53. Yoğurt Festivali’nin dördüncü gününde sahne alan Halil Sezai sevilen şarkılarıyla Silivrililere keyifli bir gece yaşattı. Sezai’nin ‘İsyan’ isimli şarkısına Silivrililer hep bir ağızdan eşlik etti.

53. Silivri Yoğurt Festivali’nin dördüncü gün sahne programına, binlerce kişi katıldı. Halil Sezai hayranları ve konuklar konser alanını erken saatlerde doldurdu. Gece geç saatlere kadar devam eden sahne programında, Silivri Belediyesi Ahenk Sanat Kulübü yöresel halk danslarıyla izleyenleri büyüledi. Kültür Merkezi’nin minik balerinleri de sahnede gerçekleştirdikleri gösterileriyle büyük beğeni topladı. Festivalin sunuculuğunu her yıl olduğu gibi bu yıl da Ömer Sebahattin Çetin üstlendi.

 

IŞIKLAR; “ZENGİNLİKLERİMİZİ KORUYARAK YAŞATIYORUZ”

Festivalin açılış konuşmasını gerçekleştiren Silivri Belediye Başkanı Özcan Işıklar, şunları söyledi; “53.sünü düzenlediğimiz Yoğurt Festivalimize hoş geldiniz şeref verdiniz. Göreve geldiğimizden bu yana 5 festival düzenledik, domates, kavun, bamya, karpuz, yoğurt ve börek.. Bunlar bizi biz yapan değerlerimiz. Bu memleketin bu topraklarında ürettiği zenginlik. Unutulmaya yüz tutmuş, bizi tarımdan koparıp dünyanın kendi kendine yeten yedi ülkesi olmaktan çıkararak dışarı muhtaç hale getirmeye çalışan zihniyete inat; tarım bölgesi olduğumuzu hatırlatmak istiyoruz! Topraklarımızı yağmalamaya, parçalamaya çalışan bir anlayışa karşı korumak istediğimiz için bu festivalleri yapıyoruz. Diğer bir gerekçemiz de şehrimizin bu üretim güzelliklerini ve değerlerini, tüm Türkiye’ye ve dünyaya tanıtmak istiyoruz. Binlerce yıldır Orta Asya topraklarından atın heybesinde topak topak taşınarak gelen yoğurdu, Bizans ile karşılaştığında başka bir lezzete dönüştüren Türkler bugünkü tadı korumayı sağlamış. Bugün dünyada Silivri yoğurdu satılıyor! Bir Amerikalı Yahudi dolar milyarderi olmasına rağmen yoğurdun isim hakkını almış. Yurt dışında Silivri yoğurdunu satamazsınız! Biz artık dünyada ülkelerin dışında şehirlerin yarıştığı, markalaştığı bir küresel anlayışla bu değerleri tanıtarak zenginleştirmeyi düşünmeliyiz. Refah kendi üretimimizde olacak. Her şeyi dışarı bağlı, kurbanlığını bile dışarıdan getiren bir anlayışı reddediyoruz!

 

“FESTİVALLER BİRARADA OLMAMIZI SAĞLAYAN BİR ARAÇ”

Geleneklerimizi, değerlerimizi festivallerimiz ile tanıtacağız. Festivallerin birinci amacı bu! Ulusal ölçekte ilçemizin varlığından haberdar kılmak, şehrimizi marka haline getirmek amacındayız. Bunları yaparken de meydanlar içinde büyük bir aileyiz! Huzuru, barışı birbirine saygıyı ve demografik yapısındaki çeşitliliği avantaj sayan ve bunu aileye dönüştüren bir Silivri’yiz. Bu hoşgörü ortamını sağlayan tüm hemşerilerime teşekkür ediyorum. 81 ilden vatandaşı bulunan ve onu büyük bir kapta eriterek büyük bir aileye dönüştüren Silivri’ye teşekkür ediyorum. Festivallerimiz; moralimizi yüksek tutmamızı sağlayarak bizi bir arada tutmaya yarayan bir araç olacak. Biz aydınlığın, çağdaşlığın ve umudun peşinde koşmaya devam edeceğiz. Bu meydanlar özgürlüklerimizin temsili olacak, birlikte eğlenecek, birlikte tepki koyacağız. Silivrimize bütün festivaller hayırlı olsun.”

 

HALİL SEZAİ SİLİVRİLİLERİ COŞTURDU

53. Yoğurt Festivali’nin 4. Günü finalinde sahne alan Halil Sezai, Silivrilileri doyasıya coşturdu. Sevilen parçalarını Silivrililer için söyleyen Sezai’ye özellikle İsyan isimli şarkısında tüm konuklar hep bir ağızdan eşlik etti. Silivri yoğurdunu tadan Halil Sezai, Silivri’yi sadece cezaevi ile tanıdığını söyleyerek ilçeyi ve yoğurdunu çok beğendiğini dile getirdi.  Halil Sezai sahnede özçekim yaparak Silivrililer ile anı ölümsüzleştirdi.