Turnuvalar Yoğun Katılımla Başlıyor

Silivri Belediyesi 51. Silivri Yoğurt Festivali etkinlikleri kapsamında gerçekleşecek Satranç, Tavla ve Basketbol turnuvaları yoğun bir katılımla başlıyor.

Turnuvalar Yoğun Katılımla Başlıyor

Silivri Belediyesi Yoğurt Festivali kapsamında her yıl yoğun katılımla gerçekleşen Satranç, Tavla ve Basketbol Turnuvaları bu yıl kıyasıya bir rekabete ev sahipliği yapacak. Geçtiğimiz yıllara kıyasla bu yıl yoğun sayıda başvuru alan turnuvalar, 51. Yoğurt Festivali’nin 4. Günü olan 12 Temmuz 2012 Perşembe Günü başlıyor.

256 KİŞİ AYNI ANDA TAVLA OYNAYACAK

Atatürk Meydanı’nda gerçekleşecek olan Tavla Turnuvası’nda 256 kişi aynı anda tavla oynayacak. Hakem heyeti eşliğinde yapılacak turnuvanın sonunda birinciye Samsung Galaxy S3, ikinciye İpad ve üçüncüye de Fotoğraf Makinesi hediye edilecek.

SATRANÇ TURNUVASINA ÜLKE GENELİNDEN KATILIM

Festival kapsamında gerçekleşen bir başka turnuva olan Satranç Turnuvası da, Silivri Belediyesi Kale Park Sosyal Tesisleri’nde gerçekleşecek. 150 kişinin yarışacağı turnuvaya, ülke genelinde farklı illerden katılımlar gerçekleşirken, görme engelli bir satranç sporcusu da turnuva da yer alacak. Turnuvanın sonunda birinciye Samsung Galaxy S3, ikinciye İpad ve üçüncüye de Fotoğraf Makinesi hediye edilecek.

BASKETBOL TURNUVASINA REKOR KATILIM

Silivri Belediyesi’nin gelenekselleşen Basketbol Turnuvası’nın da, bu yıl festival kapsamında 17.si gerçekleşecek. Geçen yıl 41 takımın yarıştığı turnuvada bu yıl 58 takım yarışacak. Erseven Sitesi yanında gerçekleşecek turnuvalar da bir ilk gerçekleşerek, Silivrili kız basketbol takımı gösteri maçı yapacak. Turnuvada birinci olan takıma 1.600,00 TL, ikinci olan takıma 1.000,00 TL ve üçüncü olan takımada 800,00 TL hediye çeki verilecek.

VETERAN FUTBOL TURNUVASI SÜRÜYOR

Silivri Belediyesi 51. Yoğurt Festivali kapsamında bu yıl ilk kez gerçekleşen Veteran Futbol Turnuvası da tüm hızıyla devam ediyor. 29 Haziran – 7 Temmuz tarihleri arasında 13 takımın katılımıyla gerçekleşen grup maçlarının ardından, çeyrek final maçlarının da tamamlandığı Veteran Futbol Turnuvası’nda 12 Temmuz Perşembe akşamı yarı final, 14 Temmuz 2012 Cumartesi akşamı da final maçı gerçekleşecek.