Turnuvalar Yoğun Katılımla Gerçekleşti

Silivri Belediyesi 54. Silivri Yoğurt Festivali etkinlikleri kapsamında düzenlenen Satranç, Tavla ve Basketbol Turnuvaları her yıl olduğu gibi bu yıl da yoğun katılımlarla gerçekleşti.

Turnuvalar Yoğun Katılımla Gerçekleşti
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Silivri Belediyesi Yoğurt Festivali kapsamında her yıl yoğun katılımla gerçekleşen spor turnuvaları ve yarışmalar bu yıl yine kıyasıya bir rekabete ev sahipliği yaptı. Satranç, Tavla ve Basketbol turnuvalarının yanı sıra Bisiklet Turu’nu da ilgi yoğundu. 

256 KİŞİ AYNI ANDA TAVLA OYNADI

Atatürk Meydanı’nda kıyasıya bir yarış halinde gerçekleşen Tavla Turnuvasında, 256 kişi aynı anda tavla oynadı. Festivalde üç gün boyunca, yoğun izleyiciler eşliğinde yapılan turnuvaların sonunda birinciye Birinciye Samsung Galaxy S5 cep telefonu, ikinciye Samsung Tablet 2 (10.1), üçüncüye dijital fotoğraf makinesi hediye edildi. Dördüncüye de tavla ve mansiyon ödülü hediye edildi. Birinci olan Gültekin Uygur, kupasını dördüncü olan 18 yaşındaki Atakan Ayşeşek’e hediye etti.

Tavla Turnuvasında dereceye girenler; 

1.Gültekin Uygur

2.Musa İzmir

3.Şenol Yüksel

4.Atakan Ayşeşek

 

SATRANÇ TURNUVASINA İLGİ YOĞUNDU

Festival kapsamında gerçekleşen bir başka turnuva olan Satranç Turnuvası da, Silivri Belediyesi Kale Park Sosyal Tesisleri’nde gerçekleştirildi. Toplam 100 kişinin katıldığı turnuvaya, ülke genelinde farklı illerden katılımlar da gerçekleşti. Üç gün boyunca katılımcıların yoğun dikkat harcadığı turnuvanın sonunda birinciye Birinciye Samsung Galaxy S5 cep telefonu, ikinciye Samsun Tablet (10.1), üçüncüye dijital fotoğraf makinesi, En İyi Silivrili Sporcuya Samsung Galaxy Tablet (10.1), En Küçük Sporcu’ya satranç takımı hediye edildi.

Turnuvada dereceye girenler şu şekilde; 

1.Arvın Adeli

2.Batu Angün

3.Hakkı Sayın

En iyi Silivrili oyuncu Onur Akıncıoğlu, En küçük sporcu Sema Aliveya

 

BASKETBOL TURNUVASINA REKOR KATILIM

Silivri Belediyesi’nin gelenekselleşen Basketbol Turnuvası’nın bu yıl festival kapsamında 20.si gerçekleşti. Erseven Sitesi’nin sahil tarafında 3 gün boyunca yapılan turnuva oldukça çekişmeli geçti. Basketbol Turnuvası’nda birinci olan takıma 2.000,00 TL, ikinci olan takıma 1.500,00 TL ve üçüncü olan takımada 1.000, 00 TL hediye çeki verildi. 

KÜÇÜKLER

1.Trakyanın Kızanları

2.Sask

3.Yardıran

 

BÜYÜKLER

1.Geçerken Uğradık

2.Aküloji

3.Kaybedenler Kulübü 3

 

Fair Play Ödülü The Guardians

 

BİSİKLETÇİLER SİLİVRİ SOKAKLARINI TURLADI

Silivri Belediyesi’nin organize ettiği, Bisikletliler Derneği Silivri Temsilciliği ve Silivri Mebikom katkılarıyla gerçekleşen Bisiklet Turu, 54. Yoğurt Festivalinin son gününde düzenlendi. Tur, Silivri Belediyesi önünden başlayarak, Selimpaşa Mahallesi Atatürk Meydanı’nda son buldu. Farklı yaş gurubundan birçok sporcunun katıldığı bisiklet turunda renkli görüntüler ortaya çıktı. Turu tamamlayan herkese Bisiklet Forması hediye edildi.