Yerel Sanatçılar Müzik Ziyafetiyle Veda Etti

51. Yoğurt Festivali'nin yerel sanatçılara ayrılan programı, muhteşem sahne performanslarının sergilendiği festivalin üçüncü gününde sona erdi.

Yerel Sanatçılar Müzik Ziyafetiyle Veda Etti
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Silivri Belediyesi 51. Yoğurt Festivali tüm hızıyla devam ediyor. Belediye Başkanı Özcan Işıklar’ın yerel değerlerin yaşatılması ve desteklenmesi için festivalin ilk üç günü yer verdiği yerel sanatçılar programı sona erdi. Atatürk Meydanı’nda gerçekleşen ve üç gün boyunca Silivrililere dolu dolu bir program çıkaran yerel değerler, final akşamı da muhteşem bir performans sergiledi. Silivri Belediye Başkan Yardımcıları, CHP Silivri Belediye Meclis Üyeleri ve birçok Silivrili’nin katıldığı program yoğun katılımla gerçekleşti.

 

SİHAD’IN MİNİKLERİ GURURLANDIRDI

Silivri Halk Bilimleri Araştırma Derneği (SİHAD), festival sahnesinde iki ayrı grubuyla sahne aldı. Çocuklardan oluşan halk oyunları grubu konuklara keyifli anlar yaşatırken, ailelerinin de gurur kaynağı oldular. Ekip sempatik tavırları ve pembe kostümleriyle dikkat çekerken, SİHAD yetişkin grubu da izleyenlerden tam not aldı.

İÇİMİZDEN BİR SES MÜMİN ÖZTÜRK
SİHAD’ın arkasından sahne alan Mümin Öztürk, Murat Kekilli ve Haluk Levent gibi birçok ünlü sanatçının şarkılarını seslendirdi. Festival alanının her bölümünde seyircilere hitap eden Öztürk, Silivrilileri coştu, coşturdu. Şarkı söylerken ne kadar keyif aldığı yüzünden belli olan Öztürk, yerel sanatçılara fırsat verdiği için Silivri Belediye Başkanı Özcan Işıklar’a teşekkür etmeyi ihmal etmedi.

HEM TÜRKÇE HEM YUNANCA

Festival programı Grup Varis ’in seslendirdiği şarkılar ile devam etti. Grup gençlerle birlikte karşılıklı düet yaptı. Hemen ardından Grup Nostalji, birbirinden güzel iki solisti ile müzik ziyafeti yaşattı. Türkçe ve Yunanca seslendirdiği parçalarla beğeni toplayan grup, söylediği slow şarkılarla eşlere dans ettirdi.


ENGİN ERKUŞ İLE VEDA
Son olarak sahnede yerini alan Engin Erkuş, orkestra arkadaşları ile birlikte Yunanca şarkılar söyledi. Yerel sanatçı performanslarının finalini gerçekleştiren Erkuş’un şarkılarıyla eğlenen Silivriler, gecenin ilerleyen saatlerine kadar halaylar çekerek eğlendi. Tüm yerel sanatçılara Silivri Belediyesi Mahalle evlerindeki kursiyerler tarafından yapılan festivalin simgesi Yoğurtçu Heykeli armağan edildi.