Yoğurt Festivali'ne Muhteşem Final

Silivri Belediyesinin düzenlediği 59. Yoğurt Festivali'nin üçüncü gününde unutulmaz anlar yaşandı. 16. Kavaklı Yenici Mehmet Yağlı Güreşleri'nin gerçekleştirildiği festivalin son gününde Zafer Yürüyüşü sokakları renklendirirken Turgay Başyayla ise şarkılarıyla Silivrililere unutulmaz bir müzik ziyafeti sundu.

Yoğurt Festivali'ne Muhteşem Final
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Silivri’nin en meşhur festivallerinden biri olan 59. Yoğurt Festivali’nin son günü renkli görüntülere sahne oldu. Silivri Belediyesi tarafından düzenlenen festivale ilgi bugün de artarak devam etti. Kavaklı Stadı’nda gerçekleştirilen 16. Kavaklı Yenici Mehmet Yağlı Güreşleri’nde pehlivanların mücadeleleri göz doldurdu. 30 Ağustos Zafer Bayramı’na denk gelen festivalin son gününde Oğuz Aral Sergi Salonu’ndaki Bir Zaferin Hikâyesi ve Atatürk Sergisi vatandaşların büyük beğenisini topladı. Düzenlenen Zafer Yürüyüşü ise festivale bambaşka bir renk kattı. Gecenin sonunda ünlü şarkıcı Turgay Başyayla performansıyla binlerce Silivriliye unutulmaz bir müzik ziyafeti sundu.

PEHLİVANLAR ER MEYDANINI SALLADI

59. Yoğurt Festivali kapsamında düzenlenen 16. Kavaklı Yenici Mehmet Yağlı Güreşleri öncesinde Yenici Mehmet’in kabri ziyaret edildi ve anıtına çelenk bırakıldı. Kavaklı Stadı’nda saat 10.00’da başlayan güreşlere ise Silivrililerin ilgisi yoğun oldu. 14 kategoride düzenlenen müsabakalarda pehlivanlar birbirleriyle kıyasıya mücadele etti. 660. Kırkpınar Yağlı Güreşleri’nin bu yılki altın madalya sahibi Ali Gürbüz finalde İsmail Balaban’ı yenerek altın kemerin sahibi oldu. Başpehlivan Ali Gürbüz’e altın kemerini Silivri Belediye Başkanı Volkan Yılmaz takdim etti.

ZAFER YÜRÜYÜŞÜ SİLİVRİ’YE AYDINLATTI

Yoğurt Festivali’nin üçüncü gününe denk gelen 30 Ağustos Zafer Bayramı’nın 99. yıl dönümünde Silivri Belediyesi tarafından bir Zafer Yürüyüşü düzenlendi. 19 Mayıs Meydanı Kaymakamlık Binası arkasından başlayan yürüyüşe 7’den 70’e yüzlerce kişi katıldı. Ellerinde Türk bayrakları ve fener alayları ile yürüyüşe renk katan Silivrililere dünyanın en eski askeri bandoları arasında yer alan mehter takımı da eşlik etti. Yürüyüşe eşi Ezgi Yılmaz ve çocukları ile katılan Başkan Yılmaz, evlerinin balkonlarından ellerinde Türk bayrakları ve alkışlarla yürüyüşe eşlik eden vatandaşları selamladı. Yürüyüş Silivri sahilinde bulunan Atatürk Heykeli önünde sona erdi.

BAŞKAN YILMAZ: “NE MUTLU TÜRK’ÜM DİYENE!”

30 Ağustos Zafer Bayramı’nın 99. yıl dönümü nedeniyle sahneden binlerce kişiye seslenen Başkan Yılmaz, “Türk milletinin, hürriyet ve istiklalini yok etmeye çalışan düşman unsurlarına karşı, Dumlupınar’da kazandığı tarihi zaferin 99. yıl dönümüne ulaşmanın coşkusunu hep beraber yaşıyoruz. 26 Ağustos 1922 sabahı, Kocatepe’den top sesleri eşliğinde başlayan Büyük Taarruz; işgalcileri vatan topraklarından söküp atmış ve 30 Ağustos’ta Başkomutanlık Meydan Muharebesiyle de, Türk’ün varlığına kast edenlere acı bir ders vermiştir. 26 Ağustos 1071 Malazgirt zaferiyle, vatan haline gelen Anadolu’nun, 851 yıl sonra, yine bir 26 Ağustos’ta başlayan kutlu taarruzla, hiçbir güç tarafından ele geçirilemeyeceği böylelikle gösterilmiştir. 30 Ağustos Zaferi, emperyalizmin milletimiz aleyhine kurguladığı oyunları bozmuş, yapılan sinsi hesapları alt üst etmiştir. Bu zaferle birlikte, Türk milletinin son ana yurdundan başka gidecek bir yeri olmadığı ve buranın ne pahasına olursa olsun korunacağı muhataplarına duyurulmuştur. Sevr paçavrasıyla doruk noktaya ulaşan vatanımızı parçalama girişimi, ağır bir mağlubiyet almış ve bir sonraki fırsatı yakalamak için o günlerden tertipler içine girmekten de geri durmamıştır. Aynı zamanda, işgalcilerle emel birlikteliği yapan içerideki uzantılar, bundan sonra tüm ümitlerini kaybetmişler ve gelecekte ihanetlerle anılacakları tarihin kara sayfalarındaki yerlerini almışlardır. Dün dökülen şehit kanlarının, çekilen çilelerin, uğranılan kayıpların hepsinin; bugün bizim daha rahat ve daha huzurlu olmamız için yapılan eşsiz fedakârlıklar olduğu asla unutulmamalıdır. Ne hazindir ki, 99 yıl önce, Türk milletinin hürriyet ve istiklalini yok etmeye çalışan düşman unsurların uzantıları, bugün de aynı niyet ve düşünce ile içeride ve dışarıda Türk Devletinin varlığına kast edecek teşebbüslere yeltenmektedirler. Herkes şunu bilmelidir ki, dün Kocatepe’deki milli heyecanın ve şuurun aynısı, bugün Türkiye sevdalılarının düşünce ve davranışlarında fazlasıyla bulunmaktadır. Kim ne derse desin ve ne yaparsa yapsın; bu topraklarda Türk milleti ilelebet varlığını sürdürecektir. Bu tarihi kararlılığın karşısında, kim durursa erimeye ve yok olmaya mahkûmdur. İnönü’de, Sakarya’da, Dumlupınar’da, Türk’ün gücüne tanık olanlar, döküldükleri denizden çıkmanın fırsatını asla bulamayacaklardır.

Bu duygu ve düşüncelerle; Türkiye Cumhuriyeti’nin temelinin atıldığı, milletimizin bağımsızlığının tekrar kazanıldığı, Başkomutanlık Meydan Muharebesi Zaferi’nin 99. yıl dönümünü içtenlikle kutluyor; başta Gazi Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere, bütün kurucu kahramanları ve aziz şehitlerimizi rahmet, minnet ve şükran hislerimle anıyorum. Sözlerime son verirken Türkiye Cumhuriyeti Devleti’nin birliğini ve bütünlüğünü bozmak isteyenlere, bu vatan üstünde hesabı olanlara Silivri’nin meydanından, Silivri’nin sahilinden sesleniyorum: Türk vatanı sahipsiz değildir. Bu vatan kimsesiz değildir. Bu vatanın kimi de sahibi de necip Türk milletidir. Ne mutlu Türk’üm diyene!” dedi.

TURGAY BAŞYAYLA’DAN KUSURSUZ PERFORMANS

Yoğurt Festivali’nin son gününde Silivri sahilinde oluşturulan festival alanında sahne alan şarkıcı Turgay Başyayla, birbirinden eğlenceli şarkılarını Silivrililer için seslendirdi. Kusursuz performansı ile festival alanını dolduran binlerce kişiye unutulmaz bir gece yaşatan Turgay Başyayla, festivalin son gününde coşkuyu zirveye çıkardı. Başkan Yılmaz, ünlü şarkıcıya meşhur Silivri yoğurdu ile Silivri Belediyesinin kendi arazilerinde yetiştirdiği sebze ve meyvelerden elde edilen doğal ürünlerin yer aldığı bir sepet hediye ederek çiçek takdiminde bulundu.

Yoğurt Festivali’ne; Silivri Belediye Başkanı Volkan Yılmaz, eşi Ezgi Yılmaz, siyasi parti temsilcileri, belediye meclis üyeleri, STK temsilcileri, muhtarlar, basın mensupları ve vatandaşlar katıldı.