Gazitepe'de Işıklar'a Sevgi Seli

Silivri Belediye Başkanı Özcan Işıklar, halk toplantıları kapsamında Gazitepe Mahallesi sakinleriyle bir araya geldi. Gazitepeliler Işıklar ve ekibini yoğun ilgiyle karşıladı.

Gazitepe'de Işıklar'a Sevgi Seli
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Silivri Belediye Başkanı Özcan Işıklar, halk toplantıları kapsamında Gazitepe Mahallesi sakinleriyle buluştu. Her yıl olduğu gibi bu yol da Gazitepeliler tarafından yoğun ilgi ve sevgiyle karşılanan Başkan Işıklar’a, Gazitepe Muhtarlığı, Gazitepe Spor Kulübü, Gazitepe Okul Aile Birliği ve CHP Silivri Kadın Kolları Gazitepe Temsilciği tarafından mahalleye yaptığı hizmetler için ayrı ayrı teşekkür şiltleri ve çiçekler takdim edildi. Gazitepe Düğün Salonu’nda gerçekleşen toplantıda 2015 yılında yapışan çalışmalar ve 2016 yılı projeleri konuşuldu. Toplantıya Meclis Üyeleri, Başkan Yardımcıları, birim amirleri ile Muhtar Kamil Gümüş de katıldı. 

IŞIKLAR: “İNSANLAR SİLİVRİ’DE NEFES ALIYOR”

Silivri Belediye Başkanı Özcan Işıklar gerçekleştirdiği konuşmasında şu ifadelere yer verdi: “Amacımız şehrimizi güzelleştirmek, bu topraklarımızı korumak, memleketimize değer katmak, bu gençlerimize yaşanacak mekânlar oluşturmak. Yaşanmaz olan o şehirlerden bizim buraya geldikten sonra insanlar nefes alıyoruz diyorlar. Bunları duyuyorum, sizler de duyuyorsunuzdur. Bunları duymaya devam edeceksiniz. Biz bu şehirde yaşanır yerler, mekânlar oluşturacağız. Göreve ilk başladığımızdan bu yana Gazitepe’de bulunduğumuz düğün salonundan, spor salonuna, yollarından, meydanlarına ve cami çevresine kadar birçok hizmet yaptık. Bunlar işin başlangıcıydı. Mahallelerimizin tamamında değişim çok net gözüküyor. Biz bu zor imkânlara karşı, Türkiye’nin içinde bulunduğu durumu daha da zorlaştıran, tüm bu ekonomik krizlerden, siyasi krizlerin hepsinden etkileniyoruz. Bu sıkıntılı zamanlarda, süreçlerde bile çalışmaktan hiç vazgeçmedik. Silivri tarihi güzellikleriyle, tarımsal ve kültürel zenginlikleriyle, insan zenginliğiyle anılacak. Bu nedenle daha çok üreteceğiz, daha çok çalışacağız. Hemşerilerimize, çiftçimize örnekler oluşturmak istiyoruz. 

“ÇOCUKLARIMIZIN UMUDU BİZİZ!”

Bu topraklardan daha çok verim alalım, burada refah içinde yaşayalım istiyoruz. “Belediye bunları düşünür mü? Sen Tarım Bakanı mısın, Milli Eğitim Bakanı mısın?” diyorlar. Biz hepsiyiz! Belediye demek hepsi demektir, bir bireyin doğumundan ölümüne hayatının her aşamasında var olmak demektir. Çocuklarımızın umudu biziz! Okuldaki çantası, defteri, kitabı olmak, üniversiteyi bitirmiş diploması var ona işveren olmak, sağlığında, sıhhatinde, yokluğunda, çaresizliğinde yanında olan demektir, yerel yönetim! Bunları da lütufla değil, refüze ederek değil, bir görev anlayışı içinde, insanca yaşamanın şartlarını oluşturmak ayırmadan, ötekileştirmeden yapmak demektir. Günümüz Türkiye’sinde bunları yapıyoruz, korku içinde, baskı altında tutulan bir ortamda biz burada var olmaya çalışıyoruz. Kimseye düşmanlığımız yok, kimseyle düşmanlık derdimizde yok. Bu şehirde yaşayan herkes ötekileştirilmeden, eşit adil ve refah içinde yaşasın arzusundayız.” Başkan Işıklar’ın konuşmasında ardından Başkan Yardımcıları Hasan Solak ve Mehmet Has, planlanan projeler ve imar durumları hakkında mahalle sakinlerine bilgi aktardı. Toplantı Gazitepelilerin 2016- 2019 yılları arasında planlanan yatırımlar hakkında görüş ve önerileri ile devam etti.  

GAZİTEPE MAHALLESİ’NDE 2015 YILINDA NELER YAPILDI?

Silivri Belediyesi 2015 yılı yatırım faaliyetleri kapsamında Gazitepe Mahallesi’nde Ataman Taşçıoğlu Sokak, Çayırlar Mevkii, Kavaklı Yolu, Kağnı Sokak, Arnavutlar Sokak’ta toplam 30.924 metrekare tuvenan malzeme ile yol zemin iyileştirmesi yapılmıştır. Urartu Sokak, Manidar Sokak ve Gazitepe Meydanı’nda parketaşı, küp taş imalat ve tadilat işleri yapıldı. Şahin Özer Caddesi’nde kapalı kanal temizliği ve yağmur suyu imalat çalışmaları gerçekleştirildi. Düğün Salonu arkası açık kanal temizliği, Bayraklı Sokak yağmur suyu hattı yol geçişi, Çayırlar Mevkii, Aybars Sokak ve Fabrikalar Caddesi yağmursuyu hattı yol geçişi imalatı gerçekleşti. Gazitepe Spor Kulübü’ne kulüp binası inşa edildi. Muhtarlık binasının çatı tamiri yapıldı. Muhtarlık yanında tuvalet imalatı gerçekleştirildi. Basketbol saha aydınlatması yapıldı. Kantar Yolu Sokak park bakımları düzenli olarak yapılmaktadır. Mahalledeki parklarda tamir ve bakım çalışmaları yapıldı. Gazitepe Ortaokulu’na 620 kg sıvı temizlik malzemesi ve 30 adet rulo çöp torbası verildi. 

2016 – 2019 YILLARI ARASINDA NELER YAPILACAK?

Silivri Belediyesi 2016 yılı yatırım faaliyetleri kapsamında; Gazitepe Mahallesi Şahin Özer Caddesi’nde başlatılan düzenleme çalışmaları devam edecek. Düğün Salonu arkası beton kanal imalat çalışması yapılacak. Muhtarlık hizmet binası doğalgaz anakolon tesisatı tamamlanarak muhtarlık için gerekli ısı tesisatı yapılacak. İmam lojmanı mantolama işleminin de yatırım programı kapsamında yapılması planlanmaktadır.