Sevgililer Günü öncesi çiçek mezatlarında yoğunluk yaşandı. Sevgililer gününde satmak üzere çiçek satın almaya gelen satıcılar en iyi fiyattan alım yapabilmek için birbirleriyle yarıştı.
14 Şubat Sevgililer Günü’ne bir gün kala satıcılar çiçek mezatlarına yoğun ilgi gösterdi. Bu sene Korona virüs tedbirleri kapsamında uygulanan hafta sonu sokağa çıkma kısıtlamasına denk gelen Sevgililer Günü için satıcılara özel izin verildi. Bu sebeple satıcılar da Pazar günü sevgililere satmak üzere çiçek satın almak için Sarıyer’de bulunan S.S. Florya Çiçekçilik Üretim ve Pazarlama Kooperatifine akın etti. Ayazağa’daki çiçek mezatında satıcılar en uygun fiyata çiçek alabilmek için birbirleriyle yarıştı. S.S Florya Çiçekçilik Üretim ve Pazarlama Kooperatifi Yönetim Kurulu Başkanı Muammer Yazıcı, Sevgililer Günü satışlarından memnun olduklarını dile getirdi.
“En çok kırmızı gül tercih ediliyor”
“Çiçek bazen sevgi bazen hüznün simgesi oluyor”
Yıllardır çiçek satıcılığı yaptığını söyleyen Selçuk Kahraman, “Biz çiçekçiler olarak vatandaşlarımıza aynı zamanda sevgi satmış oluyoruz. Çiçek bazen sevgi, bazen de hüznün simgesi oluyor. Bazen çiçek alan biri sevdiğinin kabrine gidiyor, birlikte ağlıyoruz. Bazen düğün oluyor ona da çiçek veriyoruz, o zaman da mutlu oluyoruz” şeklinde konuştu.
“Tüm milletimize sağlık istiyoruz”
Tüm ülke için sağlık ve koronanın bitmesini temenni eden Orhan Bağ ise, Sevgililer günü olduğu için hepimiz buradayız. Herkesin mutlu olmasını istiyoruz. Bu hastalıkların bitmesini, tüm milletimize sağlık istiyoruz. Sevgililer gününde en çok gül ve papatya satılıyor. Yasak var ama Başkanımız Tayyip Erdoğan’dan Allah razı olsun bizi yine de idare ediyor” diye konuştu.