30 Ağustos Zafer Bayramı'nın 99. yılı tüm yurtta coşkuyla kutlanıyor

30 Ağustos Zafer Bayramı'nın 99. yılı tüm yurtta coşkuyla kutlanıyor

30 Ağustos Zafer Bayramı'nın 99. yılı tüm yurtta coşkuyla kutlanıyor
TAKİP ET Google News ile Takip Et

30 Ağustos Zafer Bayramı’nın 99. yılı tüm yurtta coşkuyla kutlanıyor

(ELAZIĞ) - Elazığ’da 30 Ağustos Zafer Bayramı coşkuyla kutlandı

ELAZIĞ (İHA) - Elazığ’da 30 Ağustos Zafer Bayramının 99’uncu yıl dönümü düzenlenen etkinliklerle kutlandı.

Yurt genelinde olduğu gibi Elazığ’da da 30 Ağustos Zafer Bayramının 99’uncu yıl dönümü kutlandı. Kutlamalar, sabah valilik önünde başladı. Törene Vali Erkaya Yırık, AK Parti Elazığ Milletvekili Sermin Balık, CHP Elazığ Milletvekili Gürsel Erol, 8. Kolordu Komutanı Tuğgeneral Sadettin Alp Ergin, Belediye Başkanı Şahin Şerifoğulları, protokol üyeleri, STK temsilcileri kurum amirleri, jandarma ve emniyet personeli, gaziler, şehit aileleri ve çok sayıda vatandaş katıldı. Atatürk anıtına çelenk konulup, saygı duruşu ve İstiklal Marşının okunmasıyla başlayan tören Vali Yırık ve protokol üyelerinin valilikte tebrikleri kabul etmesiyle devam etti.

Daha sonra Zübeyde Hanım Caddesi üzerinde tören geçişi düzenlendi. Vali Yırık, Tuğgeneral Ergin ve Başkan Şerifoğulları, araç üzerinde törene katılanları selamladı. İstiklal Marşının ardından Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın mesajı okundu. Daha sonra Mehteran ve Türk Halk Müziği Korosu eserler seslendirdi.

Programda konuşma yapan Vali Erkaya Yırık, "Tarihimizin dönüm noktalarından biri olan 30 Ağustos Zafer Bayramı her türlü zorluk ve imkansızlıklara karşı milletimizin ordusuyla birlikte adını şanlı tarihimizin altın sayfalarına yazdırdığı eşsiz bir kahramanlık destanıdır. 26 Ağustos 1922 günü Anadolu’nun kalbinde başlayan başkomutanlık meydan muharebesi ile düşmanın ayak izleri vatan topraklarından silinmiş, ata yadigarı topraklar bizlere ebedi yurt kılınmıştır. Şanlı ordumuz bu zaferle kendisini tarih sahnesinden silmek isteyenlere unutulmayacak bir ders vermiştir. Bağımsızlık meşalesinin bir daha sönmemek üzere yakıldığı 30 Ağustos zaferi ülkemizi parçalamak ve milletimizi esaret altına almak isteyen devletlere karşı kahraman milletimizin sarsılmaz azim, inanç ve kararlılığıyla kazandırılmıştır. Başkomutan gazi Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşlarının öncülüğünde ya istiklal ya ölüm inancıyla çıkılan bu yolda, milletimiz hiçbir zillet ve esareti kabul etmeyeceğini, bağımsızlığını ve hür yaşama iradesini sonu ne olursa olsun hiçbir suretle terk etmeyeceğini tüm cihana göstermiştir. Bugün bizler aziz şehitlerimiz ve gazilerimizin bizlere emaneti olan bu topraklarda huzur, güven ve istikrarın devamı için durmadan çalışacak, bağımsızlığımıza ve bölünmez bütünlüğümüze kast eden iç ve dış mihraklara karşı mücadelemize yılmadan devam edeceğiz" dedi

Program, geçiş töreni ile sona erdi.

(KOCAELİ) - Kocaeli’de Zafer Bayramı coşkuyla kutlandı

KOCAELİ (İHA) - Kocaeli’de düzenlenen 30 Ağustos Zafer Bayramı’nın 99. yıl dönümü, Kocaeli’de coşkuyla kutlandı.

30 Ağustos Zafer Bayramı’nın 99. yıl dönümü Kocaeli’de törenle kutlandı. Kocaeli Valiliği’nin önünde gerçekleştirilen törene Kocaeli Valisi Seddar Yavuz, Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı Tahir Büyükakın, askeri erkan ve vatandaşlar katıldı. Saygı duruşu ve İstiklal Marşı ile başlayan tören, Cumhurbaşkanı’nın mesajlarının okunması ile devam etti. Etkinliklerde mehteran takımının etkinlikler, öğrenciler tarafından okunan şiirler ve halk oyunları vatandaşlardan büyük ilgi gördü.

Kutlamanın ardından gaziler, Kara, Deniz ve Jandarma Komutanlıklarına bağlı askerler tören geçişi yaparak protokolü selamladı. Ayrıca törende Türk Hava Kuvvetlerine ait 3 helikopter de gökyüzünden tören geçişi yaptı. Törenin bitmesinin ardından çocuklara kitap hediye edildi.

(UŞAK) - 30 Ağustos zaferi, çeşitli etkinliklerle kutlandı

UŞAK (İHA) - Uşak’ta 30 Ağustos Zafer Bayramı Zaferi, 99. Yıl dönümünde Uşak’ta farklı etkinliklerle kutlandı.

15 Temmuz Şehitler Meydanı’nda düzenlenen etkinliğe Uşak Valisi Funda Kocabıyık, Adalet ve Kalkınma Milletvekilleri Mehmet Altay ve İsmail Güneş, Cumhuriyet Halk Partisi Milletvekili Özkan Yalım, Uşak Belediye Başkanı Mehmet Çakın, Cumhuriyet Başsavcısı Bünyami Korkmaz, Uşak Üniversitesi Rektörü Ekrem Savaş, Uşak İl Emniyet Müdürü Mesut Gezer, İl Jandarma Komutanı Murat Kılıç, siyasi parti yetkilileri ve sivil toplum örgütleri temsilcileri katıldı. Program Vali Kocabıyık ve Başkan Çakın’ın çelenk sunumuyla başladı. 1 dakikalık saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın ardından Kocabıyık, valilikte protokol üyelerinin tebriklerini kabul etti. Meydanda devam eden etkinlikte Orhan Dengiz Anadolu Lisesi öğrencileri çeşitli şiir okurken İl Jandarma Komutanlığına bağlı Binbaşı Ünal Bayhan, konuşma yaptı. Konuşmanın ardından halk oyunlarının oyunuyla program sona erdi.

(VAN) - 30 Ağustos Zafer Bayramı’nın 99. yıl dönümü

VAN (İHA) - Van’da 30 Ağustos Zafer Bayramı’nın 99’uncu yıl dönümü düzenlenen törenle kutlandı.

Valilik bahçesindeki Atatürk Anıtı’na çelenk sunulması, saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı’nın okunmasıyla başlayan tören, daha sonra Cumhuriyet Caddesi üzerinde devam etti. Vali ve Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Mehmet Emin Bilmez ve Jandarma Asayiş Kolordu Komutanı Tümgeneral Hüseyin Kurtoğlu’nun halkın bayramını kutlamasının ardından Türk Silahlı Kuvvetleri adına Üsteğmen Kürşat Bozkurt, günün anlam ve önemini belirten bir konuşma yaptı. Şiirlerin okunduğu, folklor gösterilerinin sunulduğu program, resmi geçiş töreni ile sona erdi.

Törene AK Parti Van Milletvekili İrfan Kartal, YYÜ Rektörü Prof. Dr. Hamdullah Şevli, vali yardımcıları, kaymakam ve belediye başkan vekilleri, belediye başkanları, siyasi parti temsilcileri, kurum amirleri, oda başkanları ve askeri erkan katıldı.

(SAMSUN) - Samsun’da zafer coşkusu

SAMSUN (İHA) - Samsun’da 30 Ağustos Zafer Bayramı’nın 99. yıldönümü çeşitli etkinliklerle kutlandı.

30 Ağustos Zafer Bayramı’nın 99. yıldönümünde Samsun’da çeşitli etkinlikler düzenlendi. Atatürk Anıtı’na çelenk sunumu ile başlayan etkinlikler daha sonra valilik binasındaki tebrikat töreni ile devam etti. Bayramlaşmanın ardından Batıpark İşitme Engelliler Olimpiyat Oyunları Stadyumu’ndaki gösteriler yapıldı.

Törende ilk olarak Samsun Valisi Doç. Dr. Zülkif Dağlı, Samsun Garnizon Komutanı Topçu Albay İbrahim Camcı ve Samsun Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Demir vatandaşları selamladı. Selamlamanın ardından günün anlam ve önemini belirten konuşmalar ve şiirler okundu. Konuşmaların ardından Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü sporcuları tarafından okçuluk, cimnastik, karate gösterileri yapıldı. Spor etkinliklerinin ardından Samsun Büyükşehir Belediyesi Halk Oyunları Ekibi tarafından yöresel halk oyunları gösterisi sunuldu. Garnizon Komutanlığı Bandosu da bir konser verdi.

Kutlama programı, yapılan resmigeçit töreninin ardından son buldu.

(SİVAS) - Sivas’ta Zafer Bayramı coşkuyla kutlandı

SİVAS (İHA) - Sivas’ta 30 Ağustos Zafer Bayramı’nın 99’uncı yıl dönümü düzenlenen tören ve etkinliklerle kutlandı.

30 Ağustos Zafer Bayramı’nın 99’uncı yıl dönümü kutlamaları Sivas Valiliği, Garnizon Komutanlığı ve Sivas Belediyesince kent meydanındaki Atatürk Anıtı’na çelenk konulması, saygı duruşu ve İstiklal Marşının okunmasıyla başladı. Daha sonra Vali Salih Ayhan ve Belediye Başkanı Hilmi Bilgin tarihi Valilik binasında il protokolünün 30 Ağustos Zafer Bayramı tebriklerini kabul etti. Kutlama programı İnönü Bulvarı üzerinde devam etti. Burada Sivas Valisi Salih Ayhan, Belediye Başkanı Hilmi Bilgin ve 5’nci Piyade Eğitim Tugay Komutan Vekili Piyade Albay Ayhan Ocak askeri araçla halkın bayramını kutladı. Saygı duruşu ve İstiklal Marşı okunduktan sonra Valilik ve Garnizon Komutanlığı adına günün anlam ve önemini belirten konuşmalar yapıldı. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın 30 Ağustos Zafer Bayramı mesajının okunmasının ardından halk oyunları ekibi gösteri yaptı. Kutlama tören geçişi ile sona erdi.

“Ülkemize daha müreffeh yarınlara taşıyacaktır’’

Programda konuşan Vali Salih Ayhan, “Dünyada esaret altında yaşayan diğer uluslarında özgürlük mücadelelerine örnek olan bu büyük zafer kuşkusuz dil, din, etnik köken ayrımı olmaksızın tüm vatandaşlarımızın millet olma bilinciyle bütünleşerek yurdumuza sahip çıkmalarının bir sonucudur. Geçmişte bağımsızlığımızı elde etmemize vesile olan bu tek vücut oluş gelecekte de ülkemize daha müreffeh yarınlara taşıyacaktır. Bu duygu ve düşüncelerle Büyük Taarruz ve Başkomutanlık Meydan savaşı sonucunda kazanılan 30 Ağustos Zaferinin 9’uncu yıl dönümünde Türkiye Cumhuriyetinin kurucusu Başkomutan Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşları başta olmak üzere tüm şehitlerimizi minnetle anıyor gazilerimize saygılarımı sunuyor Türk Silahlı Kuvvetlerimizin ve tüm Sivaslıların 30 Ağustos Zafer Bayramını kutluyorum’’ dedi.

(SAKARYA) - Sakarya’da 30 Ağustos coşkusu

SAKARYA (İHA) - 30 Ağustos Zafer Bayramı’nın 99’uncu yıl dönümü Sakarya’da gerçekleştirilen törenlerle kutlandı. Tören sonrasında konuşan Sakarya Valisi Çetin Oktay Kaldırım, “Vatandaşımız dikkat eder ve biraz daha sabrederse özellikle aşısını yaptırırsa inşallah sağlıklı günlere ulaşır ve gelecek bayramları, tören ile programları daha sağlıklı bir şekilde maskesiz, vatandaşımızla kucaklaşarak kutlamış oluruz” dedi.

26 Ağustos’ta başlayıp 30 Ağustos’ta zaferle sonuçlanan Büyük Taarruz ve Başkomutanlık Meydan Muharebesi’nin 99’uncu yıl dönümü ve Zafer Bayramı, Sakarya’da kutlanmaya başladı. Gün boyu sürecek olan kutlama ve törenler, Sakarya Valilik Kampüsünde düzenlenen çelenk töreniyle başladı. Valilik makamında tebriklerin kabulü sonrasında ise kutlamalar Adapazarı Kültür Merkezi önünde devam etti. Kutlama törenine; Sakarya Valisi Çetin Oktay Kaldırım başta olmak üzere Sakarya Büyükşehir Belediyesi Başkan Vekili Necdet Tömekçe, Piyade Albay Garnizon Komutanı Fahri Can Çağlar, milletvekilleri, şehrin üniversite rektörleri, gaziler, kurum ve kuruluşların müdürleri, STK temsilcileri ve çok sayıda vatandaş katıldı.

Vatandaşlar ellerinde bayraklarla kutlamalara eşlik ederken, Saygı Duruşu ve İstiklal Marşı sonrasında Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın 30 Ağustos Zafer Bayramı kutlama mesajı okundu. Yapılan konuşmaların devamında kurum ve kuruşlara ait araçlar kortej eşliğinde alandan geçerek protokolü selamladı. Selamlama sonrasında program sona erdi.

Tören alanında açıklamalarda bulunan Sakarya Valisi Çetin Oktay Kaldırım, “Uzun süre sonra coşkulu bir şekilde kutlamış olduk 30 Ağustos Zafer Bayramı’nı. Allah böyle günler yaşatmasın ama Türk milleti de zorda kaldığında nasıl kahramanlık ortaya koyacağını Sakarya’da, Dumlupınar’da olduğu gibi göstermiştir. Milletimizin bayramını tebrik ediyorum. Vatandaşımız dikkat eder ve biraz daha sabrederse özellikle aşısını yaptırırsa inşallah sağlıklı günlere ulaşırız. Sağlık ekiplerimizde buradan geçti, onlarda kahramanca çalışıyor, onlara da teşekkür ederim. Burada tabi kapanma süreci de bitti, okullar açılıyor öğrenciler gelecek. Vatandaşımız daha hareketli, kısıtlamalar yok. Onun için maske, mesafe ve aşı yaptırmak çok önemli. Vatandaşımız ne kadar dikkatli ve hassas olursa bu süreci inşallah o kadar kısa sürede atlatırız. Hem sağlık teşkilatımız üzerinde hastaneler üzerindeki yük azalır hem de vatandaşımız daha rahat ve güzel günlere ulaşır. Normal hayata dönmüş oluruz, yani bugün normal bir etkinlik, program yaptık şan ve şeref ile kutladık. İnşallah gelecek bayramları, tören ve programları daha sağlıklı bir şekilde maskesiz, vatandaşımız ile kucaklaşarak kutlamış oluruz” ifadelerine yer verdi.