30 Ağustos Zafer Bayramı'nın 99. yılı tüm yurtta coşkuyla kutlanıyor

30 Ağustos Zafer Bayramı'nın 99. yılı tüm yurtta coşkuyla kutlanıyor

30 Ağustos Zafer Bayramı'nın 99. yılı tüm yurtta coşkuyla kutlanıyor
TAKİP ET Google News ile Takip Et

30 Ağustos Zafer Bayramı’nın 99. yılı tüm yurtta coşkuyla kutlanıyor

(BURSA) - Bursa’da 30 Ağustos Zafer Bayramı coşkuyla kutlandı

BURSA (İHA) - 30 Ağustos Zafer Bayramının 99’uncu yıl dönümü Bursa’da coşkuyla kutlandı.

Korona virüs tedbirleri alınarak düzenlenen tören, Atatürk anıtına çelenk sunulması ve İstiklal Marşı okunmasıyla başladı. Zafer Bayramı kutlamalarına Bursa Valisi Yakup Canbolat, Büyükşehir Belediye Başkanı Alinur Aktaş, İl Emniyet Müdürü Tacettin Aslan, İl Jandarma Komutanı Tuğgeneral Hakan Saraç ve Bursa milletvekillerinin yanı sıra çok sayıda bürokrat katıldı. Kutlama programında çelenk sunumunun ardından Vali Yakup Canbolat, vilayet binasında tebrikleri kabul etti. Ardından Büyükşehir Belediye Başkanı Alinur Aktaş’la birlikte vatandaşların bayramını kutladı. Selamlama sonrası Osmangazi ve Nilüfer belediyeleri folklor ekipleri gösteri sundu. Bursa Mehter Takımı ve Tahtakıran Kılıç-Kalkan Ekibinin gösterileri sonrası program resm-i geçitle sona erdi. Bayraklar eşliğinde törenlere eşlik eden vatandaşlar 30 Ağustos coşkusunu birlikte yaşadı.

(ZONGULDAK) - 30 Ağustos Zafer Bayramı törenle kutlandı

ZONGULDAK (İHA) - Zonguldak’ın Ereğli ilçesinde 30 Ağustos Zafer Bayramı dolayısıyla tören düzenlendi.

30 Ağustos Zafer Bayramı’nın 99’uncu yıl dönümü kutlamaları kapsamında düzenlenen törende ilk olarak Atatürk Anıtı’na çelenk sunuldu.

Törene, Kdz. Ereğli Kaymakamı İsmail Çorumluoğlu, Kdz. Ereğli Belediye Başkan Vekili Emrah Karaarslan, Karadeniz Bölge ve Garnizon Komutanı Niyazi Uğur, CHP Zonguldak Milletvekili Ünal Demirtaş, siyasi partilerin ilçe başkanları, daire müdürleri, sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri, gaziler, askeri erkan ve çok sayıda vatandaş katıldı. Saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunması ile başlayan törende Deniz İstihkam Üsteğmen Emre Altınöz günün anlam ve önemine ilişkin konuşma yaptı. Bugün yalnız Türk Milleti için değil, bütün dünya için çok önemli zaferin 99’uncu yılını coşkuyla kutlandığını ifade ederek sözlerine başlayan Altınöz, “Tarihin hiçbir devresinde hürriyetinden zerre kadar önem vermemiş, büyük Türk milletinin istilacı düşmanlara karşı canını ortaya koyarak verdiği yaşam mücadelesinin amacına ulaştığı çok anlamlı gündür. Bugünün değerini anlamak, dünü öğrenmek ve daima hatırlamakla mümkündür. Osmanlı İmparatorluğu Trablusgarp ve Balkan Savaşları’nı takiben girdiği 1. Dünya Savaşı sonunda çok ağır şartlarla Sevr Anlaşmasını imzalamaya zorlanmış ve bunun kabulüyle aziz vatan Urfa, Antep, ve Maraş’ı, Fransızlar Adana ve Mersin’i, İtalyanlar Antalya ve Konya’yı, Yunanlılar ise 15 Mayıs 1919’da İzmir’i işgal etmişlerdir. Ancak işgal devletlerinin düşünmedikleri bir husus vardı. Türkler, tarihin hiçbir aşamasında esaret altında yaşamamış, onurlu ve şerefli bir ulustu. Böylece işgalciler her zaman hür ve bağımsız olmuş bir milleti karşılarına almıştı. Çok zor şartlar altında planlanan ve hazırlanan Büyük Taarruz ’un amacı sürpriz bir karşı harekatla güçlü düşman mevzilerini yarmak, sayıca çok üstün bir düşmanı kesin bir darbeyle mağlup etmekti. Bu taarruza Türk’ün ana yurdunu işgal eden düşman yok edilmeden ara verilmeyecekti. Büyük Taarruza ülkenin her ferdinin verdiği destek ve büyük fedakarlıklarla yapılan lojistik hazırlıkların sonunda, 99 yıl önce 26 Ağustos’ta başlanmıştır. Türk’ün gerçek kurtuluş güneşi ise 30 Ağustos 1922 sabahı düşmanın kesin yenilgisiyle doğmuştur.

Başkomutan Mustafa Kemal Atatürk’ün, ‘Ordular ilk hedefiniz Akdeniz’dir’ emrini alan kuvvetlerimiz 9 Eylül 1922 tarihine kadar benzeri görülmemiş bir azim ve iradeyle düşmanı denize dökmüştür. 30 Ağustos zafer, zafere inanan, kendine güvenen, askerine destek olan, özgürlüğe gönül vermiş ve bütün imkânsızlıklara rağmen güçlü düşmanlarını yenen bir milletin destanıdır. Başkomutanlık Meydan Muharebesi Türk milletinin kahramanlık duygusunu ve milli gururunu besleyen en güçlü kaynaklardan biridir ve böyle kalacaktır.” İfadelerini kullandı.

Tören, şiirlerin okunması ve 30 Ağustos kapsamında düzenlenen tenis turnuvasında dereceye girenlere ödüllerin verilmesi ile son buldu.

Öte yandan protokol tarafından şehitlik ve Müdafaa-i Hukuk Cemiyeti’nin 12 kahramanın büstlerinin yer aldığı alana karanfil bırakıldı.

30 Ağustos Zafer Bayramı Bisiklet turunun başlangıcı da Anıt parkından yapıldı.

(ARDAHAN) - 30 Ağustos Zafer Bayramı coşkuyla kutlandı

ARDAHAN (İHA) - Ardahan’da 30 Ağustos Zafer Bayramı coşkuyla kutlandı.

Valilik binası önünde, Atatürk anıtına çelenk sunumuyla başlayan 30 Ağustos Zafer Bayramı kutlamaları Kongre Caddesinde devam etti. Törene, Ardahan Valisi Hüseyin Öner, Garnizon Komutanı Tuğgeneral Berat Acar, Belediye Başkanı Faruk Demir, kurum amirleri ve vatandaşlar katıldı.

Kongre caddesi Tarihi kongre binası önünde devam eden törende, günün anlam ve önemini belirten konuşmayı Piyade Yarbay Sinan Keskin yaptı. Bugün gururlu ve mutlu olduklarını ifade eden Keskin, şunları kaydetti: ’’Asil Türk milleti kahraman Türk ordusuyla birlikte varlığına kastedenlere karşı 99 yıl önce bugün kahramanlık ve şeref dolu tarihinden aldığı kudretiyle yeniden dirilerek topyekûn bir varoluş mücadelesi sonucunda tarihte eşine az rastlanır bir zafer kazanmıştır. Aziz yurduna ve bağımsızlığına kasteden işgal kuvvetleri karşısında Türk ordusunun ortaya koyduğu eşsiz bir eser olan bu zaferin her safhası tek tek düşünülmüş, hazırlanmış ve yönetilmiştir.’’

Renkli görüntülerin yaşandığı kutlama programı tören geçişinin ardından sona erdi.

(BALIKESİR) - Balıkesir’de 30 Ağustos coşkusu

BALIKESİR (İHA) - 30 Ağustos Zafer Bayramı’nın 99’uncu yıldönümü düzenlenen törenlerle kutlandı. İlk tören Atatürk Anıtı’na çelenk sunumu ile başlarken daha sonra protokol ve vatandaşların katılımıyla gerçekleşen geçit töreniyle devam etti.

Sabah saatlerinde Atatürk Anıtı’ndaki ilk törende Balıkesir Valiliği, Garnizon Komutanlığı ve Balıkesir Büyükşehir Belediyesi Atatürk Anıtı’na çelenk sundu. Saygı Duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasıyla sona eren törenin ardından Kuvayi Milliye Meydanı’nda geçit töreni gerçekleştirildi.

Kuvayi Milliye Meydanı’nda resmi geçit töreninde Vali Hasan Şıldak, Garnizon Komutanı Vekili Bakım Mühimmat Okulu ve Eğitim Merkezi Komutanı Bakım Albay Dr. Tayfun Türkoğlu, Balıkesir Büyükşehir Belediye Başkanı Yücel Yılmaz halkın bayramını kutlamasıyla başladı. Daha sonra Askeri Bando eşliğinde Saygı Duruşu ve İstiklal Marşı okundu. Günün anlam ve önemine ilişkin Öğretmen Yüzbaşı Muhammet Mızrakçı konuşmayı yaparken, öğrenciler 30 Ağustos Zafer Bayramı ile ilgili şiirler okundu. Tören askeri birliklerin geçişi ile son buldu.

“Zaferin 99’uncu yıldönümünün onur ve gururunu yaşıyoruz”

30 Ağustos Zafer Bayramı törenlerinde Öğretmen Yüzbaşı Muhammet Mızrakçı günün anlam ve önemine ilişkin yaptığı konuşmada şunları söyledi:

“Bugün mazisi kahramanlıklarla dolu Yüce Türk Milleti’nin ve Kahraman Türk Ordusu’nun kutsal vatan topraklarını işgal ederek milletimizi tarih sahnesinden silmeye kalkışan düşmanlara karşı tüm imkansızlıklara rağmen Gazi Mustafa Kemal Atatürk önderliğinde kazandığı 30 Ağustos zaferinin 99’uncu yıldönümünü kutlamanın onurunu ve gururunu yaşıyoruz.

30 Ağustos Mustafa Kemal Paşa’nın liderliğinde “Ya İstiklal Ya Ölüm” parolasıyla şahlanan bir milletin neleri başarabileceğinin, bağımsızlık ve onuru için neleri göze alabileceğinin en açık ispatıdır. Bilindiği üzere Birinci Dünya Savaşı sonunda Osmanlı Devleti işgale açık hale getirilmişti. Ancak Türk Milleti bu duruma sessiz kalamazdı. 19 Mayıs 1919’da Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk’ün Samsun’a çıkışıyla başlayan destansı bağımsızlık mücadelesi aziz milletimizin yokluklara rağmen sahip olduğu tüm imkanları seferber ederek donattığı ordumuz sayesinde 30 Ağustos’ta zaferle taçlanmıştır. Bu zaferle Yüce Türk Milleti en zor koşullarda dahi mucizeler yaratabildiğini, istiklal ve hürriyetinden asla taviz vermeyeceğini tüm dünyaya ispat etmiştir" dedi.

Törenlere Balıkesir Valisi Hasan Şıldak, Garnizon Komutanı Vekili Bakım Mühimmat Okulu ve Eğitim Merkezi Komutanı Bakım Albay Dr. Tayfun Türkoğlu, Balıkesir Büyükşehir Belediye Başkanı Yücel Yılmaz, AK Parti Balıkesir Milletvekilleri Adil Çelik, Belgin Uygur, CHP Milletvekilleri Ahmet Akın, Fikret Şahin, Altıeylül Belediye Başkanı Hasan Avcı, Karesi Belediye Başkanı Dinçer Orkan, BAÜN Rektörü Prof. Dr. İlter Kuş, AK Parti İl Başkanı Ekrem Başaran, CHP Balıkesir İl Başkanı Serkan Sarı, MHP Balıkesir İl Başkanı Ekrem Gökay Yüksel, İYİ Parti İl Başkanı Özlem Ural, askeri erkan ve vatandaşlar katıldı.

(ERZURUM) - 30 Ağustos Zafer Bayramı çeşitli etkinliklerle kutlandı

ERZURUM (İHA) - Erzurum’da 30 Ağustos Zafer Bayramı çeşitli etkinliklerle kutlandı. Kutlamalar sabah saatlerinde Erzurum Valiliği, 9’ncu Kolordu Komutanlığı ve Erzurum Büyükşehir Belediyesinin Atatürk anıtına çelenk sunumuyla başladı.

Türkün şanlı zaferinin 99’ncu yıl dönümü Erzurum’da çeşitli etkinliklerle kutlandı. Kutlamalar Erzurum Valiliği, 9’ncu Kolordu Komutanlığı ve Erzurum Büyükşehir Belediyesinin Havuzbaşı, Atatürk anıtına çelenk sunumuyla başladı. Daha sonra ise Erzurum Lisesi yolu üzerinde kutlama programı düzenlendi. Düzenlenen programda Erzurum halk oyunları, askeri birlik yürüyüşleri ve mehteran gösterileri yapıldı. Çeşitli gösterilerin yapıldığı programa ise Erzurum halkının ilgisi yoğun oldu.

(EDİRNE) - Edirne’de 30 Ağustos Zafer Bayramı töreni

EDİRNE (İHA) - Edirne’de 30 Ağustos Zafer Bayramı’nın 99’uncu yıl dönümü dolayısıyla Atatürk anıtına çelenk sunuldu.

30 Ağustos Zafer Bayramı’nın 99’uncu yıl dönümü gerçekleşen çelenk sunma töreni ile kutlandı. Törene, Edirne Valisi Ekrem Canalp, Garnizon Komutanı Tuğgeneral Mehmet Cihanoğlu, askeri erkan ve protokol üyeleri katıldı. Törende Edirne Valiliği ve Garnizon Komutanlığı tarafından Atatürk Anıtı’na çelenk sunuldu. Ardından belediye bandosu eşliğinde saygı duruşunda bulunuldu, okunan istiklal marşı sonrası tören son buldu.

(VAN) - 30 Ağustos Zafer Bayramı’nın 99. yıl dönümü

VAN (İHA) - Van’ın Erciş ilçesinde 30 Ağustos Zafer Bayramı’nın 99. yıl dönümü törenle kutlandı.

Kaymakamlık önünde gerçekleştirilen tören, Atatürk Anıtı’na çelenk sunulmasıyla başladı. Saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasının ardından protokol tarafından Çınarlı Mezarlığında bulunan Şehit Rıdvan Çevik’ in kabri ziyaret edildi. Burada yapılan duaların ardından şehit ailesi ziyaret edildi.

Törene Erciş Kaymakamı ve Belediye Başkan Vekili Dr. Nuri Mehmetbeyoğlu, Erciş Cumhuriyet Başsavcı Suat Arslan, İlçe Garnizon Komutanı Albay Murat Kandur, İlçe Emniyet Müdürü Süleyman Tırak, İlçe Jandarma Komutanı Mehmet Demir, Belediye Başkan Yardımcı Hikmetullah Yiğit, ilçedeki kurum amirleri ile siyasi parti temsilcileri katıldı.