30 Ağustos Zafer Bayramı'nın 99. yılı tüm yurtta coşkuyla kutlanıyor

30 Ağustos Zafer Bayramı'nın 99. yılı tüm yurtta coşkuyla kutlanıyor

30 Ağustos Zafer Bayramı'nın 99. yılı tüm yurtta coşkuyla kutlanıyor
TAKİP ET Google News ile Takip Et

30 Ağustos Zafer Bayramı’nın 99. yılı tüm yurtta coşkuyla kutlanıyor

(NİĞDE) - Niğde’de 30 Ağustos Zafer Bayramı kutlandı

NİĞDE (İHA) - 30 Ağustos Zafer Bayramı, tüm yurt genelinde olduğu gibi Niğde’de de düzenlenen törenle kutlandı.

Kentte bayram kutlamaları Atatürk Anıtına çelenk sunulmasıyla başladı. Valilik, Niğde Belediyesi, siyasi partiler ve STK’ların anıta çelenk bırakmasının ardından saygı duruşunda bulunularak İstiklal Marşı okundu. Vali Yılmaz Şimşek ve Belediye Başkanı Emrah Özdemir; vatandaşların ve protokol üyelerinin bayramını kutladı. 30 Ağustos’un önemini içeren konuşmayı Jandarma Teğmen Sinan Şat yaptı. Teğmen Şat, “Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün önderliğindeki yüce Türk ulusu emperyalist güçlerin işgalci ordularını anavatan topraklarından kesin olarak çıkarıp ebedi özgürlük ve bağımsızlığına kavuşturmuştur” dedi.

Şiirlerin okunmasının ardından Vali Şimşek, valilik makamında kutlamaları kabul etti. 30 Ağustos Zafer Bayramı kutlama programı öğretmenevi bahçesinde verilen resepsiyonu ile devam etti. Törene, Niğde Valisi Yılmaz Şimşek, AK Parti Niğde Milletvekili Selim Gültekin, CHP Niğde Milletvekili Ömer Fethi Gürer, Niğde Belediye Başkanı Emrah Özdemir, Niğde Cumhuriyet Başsavcısı Harun Karahan, Niğde Ömer Halisdemir Üniversitesi Rektörü Muhsin Kar, Niğde Emniyet Müdürü Adnan Özdemir, İl Jandarma Komutanı Albay Nihat Özkök ile kamu kurumun temsilcileri, öğrenciler ve vatandaşlar katıldı.

(MUŞ) Muş’ta 30 Ağustos Zafer Bayramı kutlandı

MUŞ (İHA) - Muş’ta 30 Ağustos Zafer Bayramı’nın 99’uncu yıl dönümü, düzenlenen törenlerle kutlandı.

Hükümet Konağı önünde düzenlenen tören, Atatürk Anıtına çelenk sunumu, saygı duruşunda bulunulması ve akabinde İstiklal Marşı’nın okunmasıyla başladı. Günün anlam ve önemini belirten konuşmayı Türk Silahlı Kuvvetleri adına yapan Topçu Binbaşı Zekeriya Tosun, bugün Türkiye Cumhuriyeti’nin kurulmasına temel teşkil eden 30 Ağustos 1922’de kazanılan büyük zaferin 99. Yılını ulusça kutlamanın haklı gurur ve heyecanını yaşadıklarını söyledi. Tören, Vali İlker Gündüzöz’ün, tebrikleri kabul etmesi, Garnizon şehitliğinin ziyareti, dua ve şehitlerin kabrine karanfil bırakılmasıyla sona erdi.

Programa; İl Garnizon Komutanı Albay Serhat Ulucan, Belediye Başkanı Feyat Asya, İl Jandarma Komutanı Albay İlhan Şen, İl Emniyet Müdürü Ahmet Arıbaş, siyasi parti temsilcileri, kurum amirleri ve askeri erkan katıldı.

(IĞDIR) - 30 Ağustos Zafer Bayramı Iğdır’da büyük bir coşkuyla kutlandı

IĞDIR (İHA) - 30 Ağustos Zafer Bayramının 99. yıl dönümü tüm yurtta olduğu gibi Iğdır’da da büyük bir coşkuyla kutlandı.

Iğdır’da düzenlenen törenlerle 30 Ağustos Zafer Bayramı coşkuyla kutlandı. Zübeyde Hanım bulvarında bulunan Belediye önündeki Atatürk Anıtı’na çelenk konulmasıyla başlayan tören, saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunması devam etti.

Çelenk sunulması sonrası Vali/Belediye Başkan V. H. Engin Sarıibrahim, ve 5. Hudut Alay Komutanı P. Albay Ramazan Sedat Baş, Valilik binasında protokolün tebriklerini kabul etti. Tebrik sonrası belediye meydanında düzenlenen programda günün anlam ve önemini belirten konuşmalar yapıldı, şiirler okundu. Ayrıca Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın 30 Ağustos Zafer Bayramı mesajı da okundu. 30 Ağustos Zafer Bayramı etkinlikleri folklor gösterisi ve tören geçişi ile son buldu.

Törene Vali/Belediye Başkan V. H. Engin Sarıibrahim, 5. Hudut Alay Komutanı P. Albay Ramazan Sedat Baş, kurum amirleri ve vatandaşlar katıldı.

(KIRIKKALE) - Kırıkkale’de 30 Ağustos Zafer Bayramı kutlandı

KIRIKKALE (İHA) - Kırıkkale’de 30 Ağustos Zafer Bayramı’nın 99. yıl dönümü dolayısıyla törenler düzenlendi.

Kırıkkale’de 30 Ağustos Zafer Bayramı’nın 99. yıl dönümü kutlamaları kapsamında, Demokrasi ve Cumhuriyet Meydanı’nda tören düzenlendi. Atatürk Anıtı’na sırasıyla Kırıkkale Valiliği, Garnizon Komutanlığı ve Kırıkkale Belediyesi’nin çelenkleri bırakıldı.

Vali Yunus Sezer, Garnizon Komutanı Bakım Albay Mehmet Ali Durmuş, Belediye Başkanı Mehmet Saygılı, İl Emniyet Müdürü Fahri Bulut, siyasi partilerin temsilcileri ile diğer ilgililerin katıldığı törende, saygı duruşunda bulunuldu ve İstiklal Marşı okundu.

Fevzi Çakmak Caddesi’nde düzenlenen törende de Vali Yunus Sezer, Garnizon Komutanı Albay Mehmet Ali Durmuş ve Belediye Başkanı Mehmet Saygılı, askeri araçla vatandaşları ve askeri birliği selamladı.

Günün anlam ve önemini belirten konuşmayı yapan Teğmen Ali Yaşar, "Aziz Türk milleti kahraman Türk ordusuyla birlikte varlığını ve vatanına kast edenlere karşı, 99 yıl önce bugün kahramanlık ve şeref dolu tarihinden aldığı kudretiyle; yeniden, dirilerek, topyekun var oluş mücadele sonucunda eşine tarihte az rastlanır bir zafer kazanmıştır" dedi.

Tören, şiir dinletisi ve halk oyunlarının ardından askerlerin geçişiyle son buldu.

(DENİZLİ) - Denizli’de Zafer Bayramının 99’uncu yılı törenle kutlandı

DENİZLİ (İHA) - Denizli’de Valilik önünde 30 Ağustos Zafer Bayramı’nın 99’uncu yıldönümü nedeniyle kutlamalar yapıldı.

30 Ağustos Zafer Bayramı’nın 9’uncu yıl dönümü Denizli’de de törenlerle kutlanıyor.

Program Valilik önünde Atatürk Anıtı’na çelenk sunma ile başladı. İstiklal Marşı okunmasının ardından il protokolü, Denizli Valisi Ali Fuat Atik, Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Zolan ve 11’inci Tugay ve Garnizon Komutan Vekili Piyade Albay Cengiz Güven ile bayramlaştı. Vali Atik, Başkan Zolan ve Piyade Albay Güven, vatandaşları ve askeri korteji selamladı. Törenin devamında halk oyunları ve beraberinde pek çok etkinlik düzenlendi.

(AKSARAY) - Aksaray’da Zafer Bayramı coşkuyla kutlandı

AKSARAY (İHA) - Aksaray’da büyük taarruzun 99. yılında 30 Ağustos Zafer Bayramı resmi tören halk oyunları gösterisi ve kortej geçidi eşliğinde coşkuyla kutlandı.

30 Ağustos Zafer Bayramı’nın 99. yıldönümü 15 Temmuz Milli İrade Meydanında düzenlenen törenle coşkuyla kutlandı. Aksaray Valiliği ve Aksaray Belediyesinin Atatürk Anıtı’na çelenk sunumu yapmasının ardından saygı duruşuna bulunulması ve İstiklal Marşı’nın okunmasıyla başlayan törende Aksaray Valisi Hamza Aydoğdu, törende hazır bulunan asker ve polisleri selamladı.

Selamlamanın ardından açıklama yapan Vali Aydoğdu, “Aziz Türk milletinin binlerce yıllık şanlı tarihinde bir birinden kıymetli sayısız zaferler vardır. Ancak bunlardan bazıları milletimizin mukadderatını belirlediği için bir savaştan, bir zaferden daha derin daha ağır anlamlar ifade eder. İşte 30 Ağustos Zafer Bayramı bunlardan birisidir” diye konuştu.

Vali Aydoğdu’nun açıklamalarının ardından Aksaray’ın çeşitli okullarında görev yapan öğretmenlerin oluşturduğu halk oyunları ekibinin yöresel halk oyunları gösterisi yapıldı. Halk oyunları gösterisi sonrası resmi asker ve polis araçlarının vatandaşı ve protokolü selamladığı kortej geçidi eşliğinde kutlamalar son buldu.