40 yıldır mağarada yaşıyor !

Malatya'nın Arapgir ilçesinde Kemal İnbaşı isimli kişi, 40 yıldır tek dostu olarak gördüğü cümbüşü ve kemanıyla mağarada yaşıyor

40 yıldır mağarada yaşıyor !
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Arapgir ilçesi Kayaarası Kanyonu’nda 40 yıldır mağarada yaşayan 57 yaşındaki Kemal İnbaşı tek dostunun cümbüşü ve kemanı olduğunu söyledi. 17 yaşında iken Kayaarası Kanyonu’ndaki 4 metrekarelik mağaraya yerleştiğini ve o gün bugündür burada yaşadığını belirten İnbaşı, "Hiç evlenmedim hep tek tabanca takıldım. 40 yıldır burada Kayaarası Kanyonu’ndayım.

Önceleri buralara pek kimseler gelmezdi ama son yıllarda çok fazla insan gelmeye başladı. Tabii bundaki en büyük etken buranın bir doğa harikası olmasıdır. İnsanlar burayı yeni yeni keşfetmeye başladı ve artık akın akın geliyorlar. Beni burada mağarada gören yerli ve yabancı ziyaretçilerin bazıları burada onlara cümbüş ve keman çalmamı istiyor. Onları kırmayarak bu isteklerini yerine getiriyorum.

Daha sonra bana para veriyorlar ama kesinlikle almıyorum. Bana para verenlere para ile işim olmaz diyerek geri çeviriyorum. Uzun yıllardır buradayım. Bir cümbüşüm birde kemanım var. Başka bir şeyim yok. Ara ara onlarla dertleşirim daha çok cümbüş çalıyorum. Onlar benim vefalı dostlarım. Keşke herkes bir enstrüman çalmayı bilse, belki o zaman dünya daha güzel bir yer olurdu. Buradan ayrılmayı da hiç düşünmedim ömrümün sonuna kadarda burada yaşamayı sürdürmeyi düşünüyorum" diye konuştu.