65 yaş üstü vatandaşların kaymakamlıklar önünde izin kuyruğu

65 YAŞ ÜSTÜ VATANDAŞLARIN SEYAHAT İZİNLERİ İLE İLGİLİ ALINAN KARAR SONRASINDA BAŞVURULAR E-DEVLET VE ALO 199 HATTI ÜZERİNDEN GERÇEKLEŞTİRİLİRKEN, BİRÇOK VATANDAŞ KAYMAKAMLIKLARIN ÖNÜNDE YOĞUNLUK OLUŞTURDU. VATANDAŞLARA KAYMAKAMLIĞIN BU KONUDA YETKİSİ OLMADIĞINI SÖYLEYEN POLİS EKİPLERİ, VATANDAŞLARI EVLERİNE GERİ GÖNDERDİ.

65 yaş üstü vatandaşların kaymakamlıklar önünde izin kuyruğu
TAKİP ET Google News ile Takip Et

65 yaş üstü vatandaşların seyahat izinleri ile ilgili alınan karar sonrasında başvurular e-Devlet ve Alo 199 hattı üzerinden gerçekleştirilirken, birçok vatandaş kaymakamlıkların önünde yoğunluk oluşturdu. Vatandaşlara kaymakamlığın bu konuda yetkisi olmadığını söyleyen polis ekipleri, vatandaşları evlerine geri gönderdi.

Yeni tip korona virüs (Covid -19) önlemleri kapsamında sokağa çıkma yasağı bulunan 65 yaş üstü vatandaşların seyahat izinleri ile ilgili uygulamaya konulan yeni karar dün açıklandı. Bulundukları illerden memleketlerine gitmek isteyen 65 yaş ve üzeri vatandaşlar, seyahat izin belgesi taleplerini e-Devlet ve Alo 199 hattı üzerinden yapılabilecek. Ancak 65 yaş üstü vatandaşlar ve refakatçileri, erken saatlerde kaymakamlıkların yolunu tuttu. Kağıthane ve Bağcılar Kaymakamlıkları önünde yoğunluk oluşturan vatandaşlara kaymakamlığın bu konuda yetkisi olmadığını söyleyen polis ekipleri, vatandaşları evlerine geri gönderdi.

“Boşuna kaymakamlığa gelmeye gerek yok, e-Devlet’ten hızlıca halledebiliyorsunuz”

Seyahat iznini e-devlet üzerinden alan Nurullah Demirci, “E-Devlet üzerinden saat 09.00’dan sonra annem için başvurdum. Onay mesajı geldi. Buraya da gelip sordum oldu mu diye. Onlar da evet olmuş dediler. Boşuna kaymakamlığa gelmeye gerek yok, e-Devlet’ten hızlıca halledebiliyorsunuz" dedi.

"Memlekete gideceğim, yol izni almak için geldim"

İzin için kaymakamlığa gelen bir vatandaş ise, "Memlekete gideceğim, yol izni almak için geldim, izin alabilirsem gideceğim, alamazsam kalacağım" dedi.