Akenerji'den işitme engelli çocuklar için oyun parkı desteği

Akenerji'nin Çocuk Eğitim Derneği'nde ücretsiz eğitim gören işitme engelli çocuklar için yaptırdığı çocuk parkı törenle açıldı.

Akenerji'den işitme engelli çocuklar için oyun parkı desteği
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Akenerji’nin Çocuk Eğitim Derneği’nde ücretsiz eğitim gören işitme engelli çocuklar için yaptırdığı çocuk parkı törenle açıldı.

Çocuk ve eğitim odaklı kurumsal sosyal sorumluluk anlayışıyla projeler hayata geçiren Akenerji, Çocuk Eğitim Derneği’yle birlikte yeni bir çalışmaya imza attı. Şirket, işitme engelli çocukların eğitim gördüğü İstanbul Ataşehir’de bulunan dernek merkezindeki çocuk parkının yapımını üstlendi. Parkın açılışında Akenerji Genel Müdürü Serhan Gençer ve Çocuk Eğitim Derneği Yönetim kurulu Başkanı Dr. Ömer Cenker Ilıcalı, bir araya geldi.

“Engelleri hep birlikte aşalım”

Şirketin eğitim konusuna her zaman öncelik verdiğini belirten Serhan Gençer, “Çocuklarımız ve gençlerimiz ülkemizin geleceğini şekillendirecek. Bu nedenle bugün onların eğitimi için yaptığımız her katkı çok değerli. Türkiye’de çok önemli bir misyonu üstlenerek işitme engelli çocuklarımızın eğitim ve sosyal hayatlarına büyük katkı sağlayan ve yaşadıkları zorlukları aşarken yanlarında duran Çocuk Eğitim Derneği’ne desteğimiz devam edecek. Çocuklarla hep birlikte bütün engelleri aşacağımıza inanıyoruz” şeklinde konuştu.

Açılışta konuşan Dr. Ilıcalı ise şunları söyledi, "Öncelikle 0- 6 yaş işitme engelli çocukların eğitimleri için katkıda bulunan şirkete destekleri için çok teşekkür ediyoruz. Aynı zamanda çocuklarımızın eğlence ve eğitim alanı olarak kullandığı oyun parkımızı yenilemeleri bizim için çok değerli. Bu güzel ve işlevsel parkımızın açılış etkinliğinde kendileriyle bir araya gelmiş olmaktan da ayrıca mutluluk duyuyoruz" ifadelerini kullandı.

Parkın açılışına Akenerji İnsan Kaynakları ve Ortak Hizmetler Direktörü Duygu Erzurumlu Cengiz, Çocuk Eğitim Derneği Genel Müdürü Melike Argiş, Yönetim Kurulu Üyesi Ayşin Altuniç Güven, öğretmen ve öğrenciler ile veliler de katıldı.

Sosyal sorumluluk bilinci ile birçok projeye imza atan şirket, 2020 yılında tüm dünyanın deneyimlediği yeni normalde, hem çocukların eğitim hayatına destek olmak hem de sağlık çalışanlarının ihtiyaçlarına karşılamak amacıyla önemli çalışmalar yürüttü. Şirket, Dünya Engelliler Günü kapsamında tüm öğrencilere boyama kitapları ve kalemleri hediye ederken, Koruncuk Vakfı ile yaptığı iş birliği kapsamında çocukların eğitimi için önemli katkılar sağladı.