Anneler İstihdamla Buluşuyor

Türkiye İŞKUR'umu İstanbul İl Müdürü Yunus Yelmen, İŞKUR'un hayata geçirdiği 'İş'te Anne Projesi' hakkında bilgi verdi.

Anneler İstihdamla Buluşuyor
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Türkiye İŞKUR’umu İstanbul İl Müdürü Yunus Yelmen, İŞKUR’un hayata geçirdiği “İş’te Anne Projesi” hakkında bilgi verdi. Annelerin ‘İş’te Anne Projesi’ ile istihdamla buluşacağını aktaran Yunus Yelmen şunları söyledi:

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından açıklanan 100 günlük Eylem Planı kapsamında hayata geçirilen projelerden biri ve en önemlilerinden olan “İş’te Anne Projesi” çalışmak isteyen anneler için büyük bir fırsat olacak. Onların işgücü piyasasına kazandırılmasında büyük bir paya sahip olacak olan “İş’te Anne Projesi” kapsamında İŞKUR, çalışmak isteyen kadınları Mesleki Eğitim Kursları veya İşbaşı Eğitim Programlarına yönlendirecek, dedi. Yelmen, projeden yararlanan kadınlara kursa veya programa devam ettikleri günler için 95 TL tutarında cep harçlığı ödeneceğini aktarırken eğitim süresince katılımcıların iş kazası ve meslek hastalığı ile genel sağlık sigortası primlerinin de İŞKUR tarafından karşılanacağını belirtti.

İl Müdürü Yunus Yelmen sözlerinin devamında, “anneler 400 TL bakıcı desteğinden de yararlanabilecek. Sanayi sektöründeki mesleklerde düzenlenen mesleki eğitim kurslarına ve imalat sektöründeki mesleklerde düzenlenen işbaşı eğitim programlarına katılan ve 2-5 yaş arasındaki çocuğu kreşe veya gündüz bakımevine devam eden kadınlar program süresince aylık 400 TL bakım desteğinden de yararlanabilecek, dedi. Son olarak projeden yararlanmak isteyen kadınların Çalışma ve İş Kurumu İl Müdürlüklerine/Hizmet Merkezlerine başvurabileceklerini ifade etti.