Başkan Işıklar Gümülcine'ye ziyarette bulundu

Silivri Belediye Başkanı Özcan Işıklar, Türklerin yoğun olarak yaşadığı Yunanistan'ın Gümülcine kenti ile Türkiye Cumhuriyeti'nin kurucusu Mustafa Kemal Atatürk'ün doğduğu kent olan Selanik'te ziyaretlerde bulundu. Işıklar ve beraberindekiler, Atatürk Evi'ni de ziyaret ederek, anı defterini imzaladı.

Başkan Işıklar Gümülcine'ye ziyarette bulundu
TAKİP ET Google News ile Takip Et

TBMM Başkanvekili  Akif Hamzaçebi, CHP  Edirne  Milletvekili  Erdin Bircan, Edirne Belediye Başkanı  Recep Gürkan, Silivri  Belediye Başkanı Özcan Işıklar ve  Meclis Üyeleri Doruk Bulut ile Melih Yıldız bazı ziyaretlerde bulunmak için  Yunanistan'a gitti. Heyet, Türklerin yoğun olarak yaşadığı kentlerden biri olan Gümülcine'de ilk olarak Türkiye’nin Gümülcine Başkonsolosu Ali Rıza Akıncı'yı ziyaret ederek, hediyeler takdim etti.

Türk Gençler Birliği de ziyaret edildi

Heyet daha sonra Gümülcine Celal Bayar Azınlık Lisesi'ni ziyaret etti. Ziyarete Türkiye’nin Gümülcine Başkonsolosu Ali Rıza Akıncı da eşlik etti. Burada görev yapan Türk öğrencilerle bir araya gelen TBMM Başkanvekili Akif Hamzaçebi, CHP Edirne Milletvekili  Erdin Bircan,  Edirne Belediye Başkanı  Recep Gürkan ve  Silivri  Belediye Başkanı Özcan Işıklar daha sonra Türk kültürünün yaşatılıp geliştirilmesi amacıyla 1928 yılında kurulan Gümülcine Türk Gençler Birliği’ne giderek, gençlerle sohbet etti.

Öğretmenlerle bir araya geldiler

Gümülcine'nin seçilmiş müftüsü olan İbrahim Şerif'i de ziyaret eden heyet daha sonra  Batı Trakya Türk Öğretmenler Birliği’nin de konuğu oldu. Türk öğretmenlerle bir araya gelen Başkan Gürkan ve beraberindekiler, bir süre sohbet etti.

Heyet daha sonra İskeçe Müftüsü  Ahmet Mete ile bir araya geldi. Mete, Türk heyetini ağırlamaktan duyduğu mutluluğu dile getirerek,  Edirne'ye selamlarını iletti.

TBMM Başkanvekili  Akif Hamzaçebi, CHP  Edirne  Milletvekili  Erdin Bircan,  Edirne Belediye Başkanı  Recep Gürkan ve  Silivri  Belediye Başkanı Özcan Işıklar, İskeçe ziyaretlerine Özel Muzaffer Salihoğlu Azınlık Lisesi ile devam etti. Heyet, okul yetkilileri ve öğrenciler tarafından oldukça sıcak karşılandı. Başkan Işıklar, okul yetkililerini ve öğrencilerini Silivri’ye davet etti.

Ata’nın evine de gittiler

Heyet daha sonra Mustafa Kemal Atatürk'ün doğduğu topraklar olan Selanik'e geçti. Heyeti, Selanik’te Türkiye Başkonsolosu Orhan Yalman Okan karşılayarak, eşi Aslıhan Okan ile birlikte yemekte ağırladı.

Heyet daha sonra Atatürk Evi'ni ziyaret etti ve bahçesinde bulunan Ali Rıza Bey'in diktiği nar ağacının önünde fotoğraf çekildi.