'Bilimin ve aklın ışığında el ele vererek bu salgını en az hasarla atlatacağız'

Cumhuriyet Halk Partisi İlçe Başkanı Berker Esen, yayınladığı açıklama ile hem Miraç Kandilini kutladı hem de korona ile mücadelede başlattıkları Komşunu Koronadan Koru sosyal dayanışma çalışması hakkında bilgi verdi.

'Bilimin ve aklın ışığında el ele vererek bu salgını en az hasarla atlatacağız'
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Kıymetli Hemşerilerim, Kandiller dualarımızın kabul edildiği günlerdir. Güzel ülkemizin olağan üstü günlerden geçtiği bu dönemde tüm İslam Aleminin Miraç Kandili'ni kutluyor, bu mübarek gecenin ve edilen duaların ülkemizde sağlığa, huzura, barışa, kardeşliğe vesile olmasını temenni ediyorum.

KOMŞUNU KORONADAN KORU KAMPANYASI HAKKINDA BİLGİ VERDİ

Miraç'ın özünde yardımlaşma, dayanışma ve fedakârlık vardır. Cumhuriyet Halk Partisi olarak ülkemizin korona ile mücadele ettiği bu günlerde toplumsal yardımlaşmayı ve dayanışmayı arttırmak için Covid-19'a karşı KO-3 diyerek başlattığımız “Komşunu Korona'dan Koru” kampanyasını bu mübarek gece vesilesiyle bir kez daha hatırlatmak istiyorum.

“Komşunu Korona'dan Koru” kampanyamızın temelinde 65 yaş üstü ve kronik hasta vatandaşlarımızla yardımlaşmak var.

Bu kampanya ile hedefimiz öncelikle sosyal mesafelerimizi koruyarak risk altındaki, 65 yaş üstü ve kronik hasta vatandaşlarımıza ulaşmak. Bununla toplumdaki virüsle mücadele bilinci arttıracağız ve riskli bireylerin evde kalmalarını sağlayacak şartları toplumsal dayanışma ile hayata geçireceğiz. Apartmanımızda, sokağımızda tespit ettiğimiz ya da bize ulaşan risk altındaki vatandaşlarımızın evden çıkmadan gıda, ilaç gibi ihtiyaçlarının karşılanmasına aracılık edeceğiz. Onların evden dışarı çıkmamaları, kendilerini çok daha fazla korumaları gerekiyor. Bu sosyal dayanışma ve farkındalık kampanyası, riskleri azaltmak için kritik bir öneme sahip. Herkesin bu bilince ve farkındalığa sahip olması virüsle mücadelemiz için de çok önemli.

Unutmayalım ki, kendimizi korumak birbirimiz ile mümkün!

“BİLİMİN VE AKLIN IŞIĞINDA EL ELE VEREREK BU SALGINI EN AZ HASARLA ATLATACAĞIZ”

İnanıyorum ki bilimin ve aklın ışığında el ele vererek bu salgını en az hasarla, en iyi şekilde atlatacağız. Bunun için yapmamız gereken ilk şey, Sağlık Bakanlığı Bilim Kurulu'nun önerilerine hepimizin dikkat etmesi ve harfiyen uyması şart. Üzerimize düşen, bireysel temizliğimize ve sosyal mesafeye önem vermektir. Virüs bizi yenmeden tedbirlerimiz almalı, sadece kendimiz için değil sevdiklerimiz içinde uygulamalıyız. Korona ile mücadele ellerimizde unutmayın ki hiçbir virüs alacağınız tedbirlerden güçlü değildir!

Bu bağlamda bir kez daha tüm İslam aleminin Miraç Kandili'ni kutluyor, bu mübarek gecenin ve edilen duaların ülkemizde sağlığa, huzura, barışa, kardeşliğe vesile olmasını temenni ediyorum.”