"Bir Kitap Bin Hayat" projesinin kazananları belli oldu

ÇEKMEKÖY'DE İLKOKUL, ORTAOKUL VE LİSE ÖĞRENCİLERİNİN AİLELERİ İLE BİRLİKTE KİTAP OKUMALARINI SAĞLAMAK İÇİN DÜZENLENEN 'BİR KİTAP BİN HAYAT' PROJESİNİN KAZANANLARI BELLİ OLDU. ONLİNE OLARAK DÜZENLENEN FİNALDE KAZANAN ÖĞRENCİLERE ÇEYREK ALTIN, KOL SAATİ VE KİTAP HEDİYE EDİLDİ.

&quotBir Kitap Bin Hayat" projesinin kazananları belli oldu
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Çekmeköy’de ilkokul, ortaokul ve lise öğrencilerinin aileleri ile birlikte kitap okumalarını sağlamak için düzenlenen “Bir Kitap Bin Hayat” projesinin kazananları belli oldu. Online olarak düzenlenen finalde kazanan öğrencilere çeyrek altın, kol saati ve kitap hediye edildi.

Çekmeköy Kaymakamlığı, Çekmeköy Belediyesi ve Çekmeköy İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü’nün koordinasyonunda; İlkokul, ortaokul ve lise öğrencilerinin aileleri ile birlikte kitap okumalarını sağlamak için düzenlenen “Bir Kitap Bin Hayat” projesinin kazananları belli oldu. Final sınavı öncesinde Çekmeköy İlçe Milli Eğitim Müdürü Burhan Bayrak sınav yönetmeliği, işleyişi ve ödüller hakkında ailelere bilgilendirmede bulundu. Bilgilendirmenin ardından saat 12:00’de başlayan sınav 40 dakika sürdü. Yarışmayı Lise düzeyinde Fatma Talip Kahraman Kız İmam Hatip Lisesi Öğrencisi Sena Barış, ortaokul düzeyinde Alemdar Çatalmeşe Ortaokulu öğrencisi Bora Cenk Tuna, ilköğretim düzeyinde Öğretmen Melahat Hüdai Gürbüz İlkokulu’ndan Ethem Furkan Bayat, Kemerdere İsmihan İsmet Süzer İlkokulu’ndan Hasan Serhan Şener , Alemdağ Emlak Konut İlkokulu’ndan Elif Bilge ve Rahmi Mihriban Bedestenci İlkokulu’ndan Dilara Arslan kazandı.

Eğitim öğretim döneminin ilk yarısında başlayan projeyle her okulda öğrencilere dönem başına iki, toplamda dört kitap tavsiye edildi. Aileleri ile bu kitapları okuyan öğrenciler kendi okullarında bu kitaplar üzerinden bir sınava tabi tutuldu. Sınavları başarıyla tamamlayan 9 lise öğrencisi, 6 ortaokul öğrencisi, 11 ilkokul öğrencisi ve ailesi final sınavı için hak kazandı.

Korona virüsünden dolayı finali uzaktan bağlantı yoluyla gerçekleştirdiklerini belirten Çekmeköy İlçe Milli Eğitim Müdürü Burhan Bayrak, "Öğretim yılı başında başlayan “Bir kitap Bin hayat” projesi devam ediyordu. Bütün dünyayı etkileyen korona virüsünden dolayı bugün uzaktan eğitim yoluyla finale gitmek durumunda kaldık. Öğrenciler, veliler ve jüri üyelerinin katılımıyla bir telekonferans görüşmesi gerçekleştirdik. Çocuklar online elektronik bir sınava tabi tutuldu. Yaklaşık 40 dakika gerçekleşen sınav sonucu kazananlar belli olacaklar ve böylece projeyi tamamlamış olacağız “diye konuştu.

Öte yandan, sınava kazanan öğrencilere çeyrek altın, kol saati ve kitap hediye edildi.