Bulgaristan girişleri serbest bıraktı

Bulgaristan hükümeti aldığı kararla 1 Eylül 2020 tarihi itibariyle Türkiye'den gelenlere uygulanan PCR testi veya zorunlu 14 gün karantina uygulamasını kaldırdığını duyurdu.

Bulgaristan girişleri serbest bıraktı
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Bulgaristan basınında yer alan haberlere göre Sağlık Bakanı Kostadin Angelov'un yayınladığı genelgeyle şu ana kadar Türkiye'den gelen tüm vatandaşlara uygulanan PCR testi veya zorunlu 14 karantina uygulamasının kaldırıldığı belirtildi.

1 Eylül 2020 tarihinden itibaren Türkiye'den Bulgaristan'a gidecek olanlardan PCR test istenmeyecek ve karantina altına alınmayacağı ifade edildi. Bulgaristan'a girişlerde de koronavirüs ile ilgili herhangi bir evrak istenmeyeceği duyuruldu. Bulgaristan Sağlık Bakanlığı Basın Merkezi'nden yapılan açıklamaya göre, Türkiye ile birlikte Sırbistan ve Belarus'tan gelen vatandaşlardan da negatif PSR testi istenmeyecek.

Ayrıca 20 Ağustos ile 31 Ağustos tarihleri arasında Türkiye, Sırbistan ve Belarus'tan Bulgaristan'a giriş yapan ve 14 günlük zorunlu karantina uygulayan vatandaşlarında karantinasının kaldırıldığı açıklandı.