Çanta Mahalle Evi hizmete girdi

Kadınların el becerilerini geliştirerek aile bütçelerine katkı sağladığı Silivri Belediyesi Mahalle Evleri'nin bir diğeri Çanta Mahallesi'nde hizmet vermeye başladı.

Çanta Mahalle Evi hizmete girdi
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Yeni Mahalle, Alipaşa, Kavaklı, Değirmenköy, Ortaköy, Seymen, Selimpaşa, Gümüşyaka, Büyükçavuşlu ve Semizkumlar hizmet veren Silivri Belediyesi Mahalle Evleri’nin bir yenisi Çanta Mahallesi'nde açıldı. Silivri Belediyesi Mahalle Konseyi'ne gelen yoğun talepler üzerine açılan Çanta Mahalle Evi, geçtiğimiz hafta sonu hizmete girdi. Silivri Belediye Başkanı Özcan Işıklar, Silivri Muhtarlar Derneği Başkanı Ömer Ercan, belediye meclis üyeleri, oda başkanları ve muhtarların katıldığı açılışa kadınlar yoğun ilgi gösterdi. Kadınların el becerilerini geliştirerek aile bütçelerine katkı sağladığı toplam kursiyer sayısı bine yaklaşan Silivri Belediyesi Mahalle Evleri’nde; Dekoratif Sabun (Mis Sabun), İğne Oyası, Mefruşat, Kurdele Nakışı, Temel Dikiş, Takı Tasarım yapımı kurslarının yanı sıra ilk yardım, yangın söndürme, insan hakları, psikolojik danışmanlık ve sağlık konularında eğitim çalışmaları yapılıyor.


Işıklar: “kadın eli değen her şey güzelleşir"
Başkan Işıklar, açılış töreninde yaptığı konuşmasında: “Mahalle Evleri sayımız 11 oldu. Kadınlarımız üretiyor, bir arada el beceresi kazanıyor. Burada oluşan hoşgörü ve huzur, tüm aileye ve topluma yansıyor. Kadının elinin değdiği her şey güzelleşir. Her mahallemizde bir Mahalle Evimiz olacak demiştik. Başladığımızda yedi kursiyerimiz vardı, şimdi kursiyerlerimizden yetişen hocalarımız var. Bunlar bizi çok mutlu ediyor. İnançlarınızı, değerlerinizi, komşuluk ilişkilerinizi, hemşerilik bilincinizi korudukça, kadınlarımız bir arada oldukça cumhuriyet değerleri sonsuza kadar yaşayacaktır. Sizler bu ülkenin aydınlık yarınlarısınız. Yapılan güzel çalışmaları, tüm emeklerinizi takdir ediyor, teşekkür ediyorum. Üreten kadınlarımızı gördükçe gururlanıyoruz” dedi.