Çocuklarınızın iştahını açacak lezzetli tarifler

İştahsız ve yemek yemeyi sevmeyen bir çocuğunuz mu var? Onun hem gereken besinleri tüketmesini hem de yemek yerken eğlenmesini mi istiyorsunuz? İşte size iştah açıcı birkaç lezzet önerisi...

Çocuklarınızın iştahını açacak lezzetli tarifler
TAKİP ET Google News ile Takip Et

İştahsız ve yemek yemeyi sevmeyen bir çocuğunuz mu var? Onun hem gereken besinleri tüketmesini hem de yemek yerken eğlenmesini mi istiyorsunuz? İşte size iştah açıcı birkaç lezzet önerisi...

Sosisli Makarna

Sosis, çocukların en sevdiği besinlerden biri. Sosisi yemeyi eğlenceli hale getirmek için ise sunumunuzu farklılaştırabilirsiniz. Halka halka ya da çubuk şeklinde doğradığınız sosislerinizi kızartarak haşlanmış makarnanıza karıştırabilir ve üzerinde ketçapla servis edebilirsiniz. Ancak, çocuklarınızın da alışık olmadığı ve çok eğlenceli bir başka sunum şekli de sosise batırılmış spagettiler! Bunun için sosislerinizi kalın kalın dilimleyip, yine ikiye ayrılmış olan spagettileri sosislerinize dikey olarak batırın. Bu şekilde hazırladığınız sosisleri kaynar suya bırakın. Sosisler ve makarnalar haşlanınca bir tabağa alın. Üzerine salçalı ve baharatlı sos ilave edebilirsiniz.

Omlet

Omleti, hem çocuklarınızın günlük protein ihtiyacını karşılayacak doyurucu bir öğün, hem de eğlenceli bir alternatif olarak tercih edebilirsiniz. Bunun için çırpılmış yumurta, kaşar peyniri ve içerisine eklenecek baharatlarla omleti hazırlayın ve tavada pişirin. Sabah kahvaltısını eğlenceli hale getirmek için, siyah zeytinden göz, biberden ağız ya da peynirden burun yapabilir veya tamamen farklı şekiller yaratabilirsiniz. Dilerseniz bu aşamaya çocuklarınızı da dahil edin, hazırlanan omleti daha iştahla yemelerini sağlayın!

Meyveli Süt/Yoğurt

Sütü ya da yoğurdu sevmeyen çocuklarınız için, bunları meyve ile renklendirmek en güzel yöntem. Muz, çilek, şeftali veya kayısı gibi meyveleri süt ya da yoğurt ile birlikte blender'a alın ve karıştırın. İçerisine isteğe göre bal, vanilya ya da çikolata damlası ekleyebilirsiniz.

Hamburger

Hamburger köftesini, cheddar, karamelize soğan, domates ve turşu ile renklendirin. Eğer çocuğunuz eti sevmiyorsa ya da ona sebze yedirmek istiyorsanız, etin tadına çok yakın olabilen vegan burger köfteleri de deneyebilirsiniz.

Pizza

Çocukların en sevdiği alternatiflerden biri de şüphesiz pizza! Yapacağınız pizzanın tabanı için el açması hamur, lavaş ya da ince dilimlenmiş ekmek kullanabilirsiniz. Pizzanın üzeri için de isteğe göre sosis, salam, sucuk, peynir, mısır, zeytin, yeşil ve kırmızı biber, ton balığı, soğan, köfte, et veya tavuk kullanabilirsiniz.

Tavuk Kovası ve Patates Cipsi

Tavukları sosa bulayıp fırında pişirirken yanına dilimlenmiş patateslerinizi baharatla harmanlayıp fırın tepsisine serin. Hem sağlıklı hem lezzetli yemeğiniz hazır!

Kaynak: Hürriyet