Dalai Lama: 'Bu gezegenin daha fazla başarılı insanlara ihtiyacı yok"

Bu gezegenin acilen barış kurucularına, şifacılara, yenilikçilere ve her türlü sevenlere ihtiyacı var.' Kendi ışığını yakıp kendisi gibi başkalarını da aydınlatabilen insanlara ihtiyaç var.

Dalai Lama: 'Bu gezegenin daha fazla başarılı insanlara ihtiyacı yok"
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Kendi benliğindeki tüm olumsuzlukları (kibir, kıskançlık, öfke, kin gibi) dönüştürüp içindeki sevgi enerjisini açığa çıkararak yaratılanı yaratandan ötürü sevmeye başlayan ve bu sevgi ile karşısındakini iyileştirebilen insanlara ihtiyaç var. Tüm bunlar ise bilmek ile başlıyor.

Bilinçlenmek ve bilinçlendirmek; okumak, araştırmak, öğrenmek, farkında olmak, bilmek ve bilmeyene bildikleri ile ışık tutmaktır. Bilen insan kötülük yapamaz. Yani neyi neden hangi niyetle yaptığını bilen, yaptığının ne gibi sonuçlara sebep olacağını bilen, karşı tarafta ne gibi izler bırakacağını bilen, yaptığının tüm sorumluluğunun kendisinde olduğunu bilen insan, kendini bilen biri kötülük yapamaz.

Kötü bir davranış sergileyenin neden böyle yaptığını, altında yatan sebepleri tam anlamıyla bilen kişi ise yargılamanın ve öfkelenmenin ötesine geçip bilgeliğinin verdiği sorumluluk ve duyarlılık ile bilinçlendirme çabasında olur. O kişinin insanlık dışı davranışlarının farkındadır, görür, öfkelenmenin hiçbir şeyi çözemeyeceğini de bilir ve bunun yanı sıra daha üst bilinç seviyelerinde düşünüp çözüm odaklı olur.

Toplumsal düzeni bozan kişiye, yaptığı davranışı ve bu davranışının nelere sebep olacağını ve en önemlisi davranışının altında yatan sebepleri gösterip o sebeplere karşı onu bilinçlendiren birey, o kişiyi hem topluma kazandırmış olacak hem de o kişinin farkındalık ışığını yakarak ona sevgi ve barış yolunu göstermiş olacaktır. Bilinçlendirme çalışmaları, kişinin kendisiyle yüzleşmesini sağlayıp kendisini tanıma yolunu açar. Cinayet işleyen, hırsızlık yapan, cinsel sapkınlıklar içinde olan yani her ne yapıyorsa yaptıklarıyla vicdana aykırı hareket eden insanın en büyük sorunu kendisiyledir. Bunu aşan insanı artık vicdanı yönetmeye başlar. Bunun için de bilinçlenmeli ve bilinçlendirmeliyiz.