Duş deyip geçmeyin!

Birçok kişi duş alırken bazı temel hatalara izin verir. Siz onlardan mısınız? Banyo yaparken olan yanlış şeyleri kontrol edelim.

Duş deyip geçmeyin!
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Duş almak diş fırçalama gibi insanların erken yaşta yapmayı öğrendiği en doğal şeylerden biridir.

Bununla birlikte, bu banyo yapılmasının daima kusursuz olmadığı anlamına gelmez. Uzmanlar, banyo hataları sağlığınıza zarar verebilir diyor. Bu nedenle "saatinizi düzeltin" banyoda yanlış yaptıklarınızı ve banyo tarzınızı değiştirip değiştirmeyeceğinizi kontrol etseniz iyi olur.

Duş almanız uzun sürüyor mu?

Birçok kişi duşta uzun süre kalmayı sever. Hamamda olmak gibi aşırı uzun kalmak, sizin için sağlıklı değildir. Su cildiniz için tahriş edici bir türe ve daha uzun süre duşta kalırsanız, cildinizi tahriş edecektir. Uzmanlar banyodan çıktıktan hemen sonra 20 dakikadan fazla banyo yapmamalarını ve yağ veya vücut losyonu uygulamamalarını tavsiye eder. Cildinizi nazikçe ıslatın ve gözenekleriniz açıkken ürünü uygulayın.

Sağlık için soğuk duş

Uzmanlar, her gün sabunla yıkanmasının bağışıklığınızı olumsuz yönde etkileyebileceği konusunda uyarıda bulunurken bazı doktorlar ise sabun gerekli bakterilerin cilde mahrum akne ve egzama gibi cilt problemlerine yol açmakta. İnsan vücudu, vücudun dengelenmesine ve sağlığı etkilemesine yardımcı olan trilyon bakteri (ciltte ve bağırsaklarda) bulunur.

Kir ile düzenli irtibat aslında bu bakterilerin "dost" mikroplar ve zararlı patojenler arasındaki farkı yaratmalarına yardımcı olur. Bu nedenle organik maddelerden yapılmış sabunların kullanılması en iyisidir. Çoğu anti bakteriyel sabun, cildin dengesini bozan aşındırıcı kimyasallarla doyurulur.

Uzmanlara göre, vücudun büyük bir kısmı sadece suyla yıkanabilir ve bu yeterlidir. Bu kuralın uygulanmadığı tek yer altı kollar, bacaklar ve kasıklardır. Bununla birlikte, kış gribi sırasında, elini en az 20 saniye boyunca sabun ve ılık su ile sık sık yıkanması gerekir.

Yüze su tutmak:

Birçok kişi yüzündeki akarsuyun kendisini daha canlandırıcı ve temiz hissetmelerine yardımcı olacağını düşünse de, aslında onlara zararlı olabilir. Isı ve su basıncı cildiniz için gerçek düşmanlara dönüşebilir. Sıcak duş, örneğin kılcal ağların ortaya çıkmasına neden olabilir. Diğer dermatologlar çok sıcak suyun kişinin kendi koruyucu yağlarını temizlemesine neden olabileceğini düşünüyorlar. Yüzünüzü yıkamanın en iyi yolu, serin, sıcak olmayan su ile lavaboda.

Banyo süngeri kullanımı:

Banyo süngerleri bakteriler için gerçek bir cennettir - sıcak ve nemli ortamları bakteri kaplaması için ideal bir besindir. Banyo süngeriyle ilgili bir diğer tehlike, kurumalarının sürdüğü zamandır. Uzmanlar, olası bir enfeksiyon kaynağı haline geldiğini belirtiyor. Dahası, cildin bir banyo süngeri ile çok fazla ovalanmayı bakterilere daha duyarlı hale gelebildiğini savunuyorlar.

Banyo süngeri her iki ayda bir değiştirilmelidir. Temizlemek için, ıslatabilir ve ortalama bir sıcaklıkta 30-60 saniye süreyle mikrodalgada bırakabilirsiniz. Banyo süngeri yıkama makinesinde de yıkanabilir. En iyisinden sonra sünger kuru bir yerde, ıslak banyoda kuru kalmayacak.

Saçlarınızı sıcak suyla yıkamaktan kaçının:

Saçınızı yıkamanın en iyi yolu şampuanı yalnızca başın üstüne koymaktır. Saç derinize masaj yaparken, şampuandan çıkan köpük saçların geri kalan kısımlarını tamamen temizler. Bununla birlikte, aşırı ovma, zıt etkiye, yani yağlı tüylere sahip olabilir. Sır çok şiddetle kafa derisi ovmak değil aksine yağ bezlerinin salgı teşviki olur. Bununla birlikte, saçınızı yıkarken çok sıcak su kullanmamalısınız. Soğuk su folliküllere daha elverişlidir. Sıcak su, aynen kafa derisinin yoğun yıkanması gibi salgı salgısını aktive eder ve böylece saç daha hızlı yağlanır.

Tıraş makinesi kullanımı:

Yeniden kullanabilen ustura vücudunuzun sağlığını da tehlikeye atabilir. Eski tüyleri ölü deri birikimi ile birlikte tutmak cilt tahrişine ve cilt altı tüylere neden olabilir.

Bu tehlikeyi önlemek için her iki haftada bir tıraş makinesini su ile inceltilmiş sirke içinde 5-10 dakika bekletin. Ardından diş fırçasıyla ovun. Tıraş banyosu tıbbi alkole batırılmış bir süngerle temizlenebilir. Tıraş makinesini her zaman kuru bir yüzeye bırakın!

Sağlıklı Sıhhatler olsun...