Efkara'da ceza geldi...

Özel araçlarda sigara içenlere kesilen ceza uygulaması resmen başladı. Kamuya açık haldeki kapalı alanlarda içilmesi halinde cezası olan sigara için artık özel araçlar da kapsam dâhiline girdi.

Efkara'da ceza geldi...
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Özel araçlarda sigara içenlere kesilen ceza uygulaması resmen başladı. Kamuya açık haldeki kapalı alanlarda içilmesi halinde cezası olan sigara için artık özel araçlar da kapsam dâhiline girdi. Yeni dönemde özel araçlarda sigara içilmesi halinde sürücüler para cezasına çarptırılacak. Böylece hususi araçlarda sigara, elektronik nargile ve benzeri tütün ürünleri kullananlar denetimlere yakalanmaları halinde ceza ödeyecek.

2013 yılının mayıs ayından bu yana yürürlükte bulunan özel araçta sigara içme cezası için ilk ciddi yaptırımlar dün itibariyle başladı. Birçok ilde gerçekleştirilen denetimlerde onlarca sürücüye ceza kesildi.

Özel araçta sigara içmenin yasak olduğuyla ilgili mevzuat, 24 Mayıs 2013 tarihinde üzerinde gerçekleştirilen değişikliklerle birlikte yürürlüğe girmiş ve kanunlaşmıştı. Sigara  içmenin hususi araçlarda yasak olduğunu tanımlayan 4207 sayılı kanun maddesi şu şekilde;

"Hususi araçların sürücü koltukları ile taksi hizmeti verenler dâhil olmak üzere karayolu, demiryolu, denizyolu ve havayolu toplu taşıma araçlarında, ”

“Tütün içermeyen ancak tütün mamulünü taklit eder tarzda kullanılan her türlü nargile ve sigara, tütün ürünü kabul edilir.”

Özel araçta içilen sigaranın cezası 153 TL'dir. Bu ceza 2019 Eylül tarihine ait olup, yeni yılda bu rakamın ne kadar olacağı henüz bilinmemektedir.