İhlas Vakfı 2020 kurban vekâlet bedellerini açıkladı

İHLAS VAKFI MÜTEVELLİ HEYETİ BAŞKANI AHMET TUNCER AKALIN, YAPTIĞI YAZILI AÇIKLAMADA 2020 YILI YURTİÇİ KURBAN VEKÂLET BEDELİNİN 1250 TL YURTDIŞI KURBAN VEKÂLET BEDELİNİN İSE 800 TL OLARAK BELİRLEDİKLERİNİ SÖYLEDİ.

İhlas Vakfı 2020 kurban vekâlet bedellerini açıkladı
TAKİP ET Google News ile Takip Et

İhlas Vakfı, 2020 yılı kurban vekâlet bedellerini açıkladı. Vakıf, 2020 yılı yurtiçi kurban vekâlet bedelinin bin 250 TL yurtdışı kurban vekâlet bedelinin ise 800 TL olarak belirledi.

"İnsanların hayırlısı, insanlara faydalı olandır" Hadis-i şerifini kendine rehber edinerek 45 yıldır öğrenci yurtlarında anne-babasına, vatanına, milletine ve insanlara faydalı on binlerce genci yetiştirmiş ve yetiştirmeye devam eden İhlas Vakfı 2020 yılı kurban vekâlet bedellerini açıkladı. İhlas Vakfı Mütevelli Heyeti Başkanı Ahmet Tuncer Akalın, yaptığı yazılı açıklamada 2020 yılı yurtiçi kurban vekâlet bedelinin 1250 TL yurtdışı kurban vekâlet bedelinin ise 800 TL olarak belirlediklerini söyledi.

Hangi ülkelerde kesim yapılacak?

Akalın, hayırseverlerin her sene olduğu gibi bu sene de bağışlayacağı vacip, adak kurbanı, adak hayvanı, akika, şükür hayvanı ve ölmüş yakınları için verecekleri vekâletlerin çoğunluğunu yurtiçinde öğrenci yurtlarının bulunduğu şehirlerde kesileceğini ve yurtlarda barınan binlerce öğrenciye sarf edileceğini, yurt dışında ise Sudan, Somali, Uganda, Çad ve Afganistan’da dini vecibelere uygun kesimler yapacaklarını ve elde edilen etleri bu ülkelerdeki fakir ve ihtiyaç sahiplerine dağıtacaklarını ifade etti.

"Kurban vekâlet ve kesim işlemleri dini vecibelere uygun yapılıyor"

Akalın, kurban kesmenin bir ibadet olduğunu vurgulayarak İhlas Vakfı’na güvenerek vekâlet veren hayırseverlerin kurban vekâletinin alınması esnasında söylemesi gereken vekâlet sözlerinin hassasiyetle bağışçılara söyleterek vekâletleri aldıklarını, kurbanlık hayvanın alınırken vekâlet sahibi adına niyet edilmesine, kurban kesim esnasında da kasaba vekâlet sahiplerinin isimlerinin söyleyerek kasaba kesim vekâleti verdiklerini ve tekbir getirilerek kesimlerin yapıldığının altını çizdi.

Kamu yararına çalışan vakıf

Ayrıca Akalın, ‘Kamu Yararına Çalışan Vakıf’ statüsü ve bilinci ile yurt içi ve yurt dışında hayırseverlerin kurban bağışlarının ihtiyaç sahiplerine ulaştırdıklarını, her sene olduğu gibi bu sene de yurtiçi ve yurtdışında gerçekleştirecekleri kurban kesim organizasyonları ile ihtiyaç sahiplerinin yüzleri güldürmeye devam edeceklerini açıkladı.

Akalın son olarak, hayırseverlerin kurban vekaletlerini ihlasvakfi.org.tr adresinden ya da İhlas Vakfı’nın ilgili telefonu arayarak vekaletlerini verebileceklerini kaydetti.