Işıklar, Kale Mahallesi'nde çalışmaları denetledi

Silivri Belediye Başkanı Özcan Işıklar, Fatih Mahallesi'nde devam eden Tarihi Kale İçi Projesi çalışmalarını denetledi.

Işıklar, Kale Mahallesi'nde çalışmaları denetledi
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Silivri Belediyesi Tarihi Kale İçi Projesi çalışmaları tüm hızıyla devam ediyor. Fatih Mahallesi’nde devam eden çalışmaları inceleyen Silivri Belediye Başkanı Özcan Işıklar, esnaf ve vatandaşlarla yapılan çalışmalar hakkında sohbet etti. Başkan Yardımcısı Hasan Solak, Fen İşleri Müdürü Mustafa Tuncay Turgut ve teknik ekip ile birlikte mahalleyi inceleyen Başkan Işıklar: “İstanbul’da böyle bir sokak düzenlemesi yok. Silivri çevre ilçelere de örnek olacak” diyerek Fatih Mahallesi’nin çalışmalar tamamlandığında çekim merkezi oluşturacağını dile getirdi.

Fatih Mahallesi’nde neler yapılıyor?

Tüm cadde ve sokaklarının modern kent mobilyalarıyla, estetik aydınlatmasıyla tarihi dokusuna uygun olarak yenileneceği Fatih Mahallesi’nde; Boyacı Bayırı Meydan Düzenlemesi, Turgut Reis İ.Ö.O Bahçe Duvarı ve Kaldırım Düzenlemesi, Havuzlu Meydan Belediye Kültür Evi, Eşref Çavuş Sokak Meydan Düzenlemesi, Fatih Camisi Çevresi, Aziz Nektaryus’un Evi, Tarihi Sarnıcın Bulunduğu Alan ve Tarihi Hamamın Restorasyonu yapılacak. Fatih Mahallesi Tarihi Kale İçi düzenleme çalışmaları kapsamında; Havuzlu Kahve Meydanı ve 40 ayrı sokak olmak üzere yaklaşık 41.000 m²’lik alanda çalışma yapılacak. Sokak düzenlemeleri kapsamında; 4600 metre gri granit ve siyah bazalt bordür, 36.200 m², 8 cm kalınlığında tamburlanmış gri granit ile siyah bazalt taşlar kullanılacak olup, Havuzlu Kahve Meydanı için özel olarak yapılan proje kapsamında ise; 4.500 m², 8 cm kalınlığında gri granit ve siyah bazalt plak kullanılacak.

Düzenleme yapılacak sokaklar

Fatih Mahallesi’nde düzenleme yapılacak sokaklar şu şekilde: Ata Biçen, Ay Sokak, Aydın, Bahariye, Böcekhane, Çamlıçeşme, Dibek, Emin Caddesi, Erbaş, Eşref Çavuş, Ethem Öpçin, Fatih Cami Sokak, Fatih Çeşme, Fethi Elmas, Feyzullah Işıklar, Gökçedeniz, Hamam, Hikmet Çolak, Hüseyin Öpçin, Işıklar, İbrahim Argıç, İbrahim Kandemir, İclaliye, Kalebedeni, Kırkale Kapısı, Külhan, Maliyeci Kemal Ertaş, Mektep, Mısra + Mustafa Bingöl, Nurdan, Ortaçeşme, Ramazan Sezginer, Sarnıç, Soğukkuyu, Şaban Demiray, Taşmektep, Tavanlı Çeşme, Yarbaşı, Yoğurtçu ve Zükür Mektep. Hızla devam eden imalat çalışmaları Fatih Mahallesi’nde sokak sokak devam ediyor.